Eee bez przesady, mam całą historię serwisową (liczę że prawdziwa) i w razie co rękojmia, rozwali się to pójdę po swoje
Ale i tak widzę że w lutym rok minie od wymiany ostatniej więc wypada.
Tomahawk też jest w wersji X870E o około 200 droższy niż X870.
Ale zaczynam się zastanawiać czy ja aby na pewno potrzebuję tak drogą płytę. Kilka osób polecało mi B850.
Już sam nie wiem.
Sprecyzuję to tak. Nie podkręcam sprzętu, jedyny "OC" z mojej strony to włączenie XPM/EXPO w BIOSie i tyle. Docelowo ma być Ryzen 9800x3d, 2x32GB DDR5 6000/CL30 i na tą chwilę 2x NVME 2TB (jeden to Kingstone KC3000 a drugi to Lexmark 710 używany jako storage). Być może kiedyś dojdzie trzeci NVME ale jak na razie nie ma takiej potrzeby. GPU to 4070Ti i nie zamierzam na razie zmieniać. Być może kiedyś 5080 lub nawet poczekam do 6XXX lub ewentualnej 5080 TI/Super o ile powstanie.
Biorąc pod uwagę to co wyżej co byście polecili? Nie zależy mi na możliwościach OC za to bardzo zależy mi na świętym spokoju tak żebym nie musiał się znów przekopywać przez fora w poszukiwaniu rozwiązań do kolejnych błędów płyty.
Mam zamowionego gigabyte Sff 5700Ti i Pny triple fan. Chce zastapic dwa rx7800xt, ktore kupilem w tym roku za 1800zl za sztuke. Warto taka przesiadka? Gramy z zona w Fortnite w wqhd
Rekomendowane odpowiedzi