Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Rano wystawiłem asrocka b850m riptide wifi z 7600X i 180 wyświetleń, 21 obserwacji i kilka propozycji. Sprzedałem za 733 a chciałem 819 zł. Uczciwe te 733 zł czy mogłem wziąć więcej?
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Pentium D Sam wiesz, że rynek wtórny rządzi się swoimi prawami. Czasem coś taniej nie chce się sprzedać, a drożej ktoś od ręki weźmie. Gdyby chodziło o standardowe komponenty, porównałbym do najniższych ofert z allegrolokalnie, olx itd. ale ASRock niestety wyrobił sobie niechlubną opinię i tak naprawdę ciężko wycenia się te płyty aby nie zniechęcić kupującego. Patrząc na fakt bazowych cen używek 7600X na poziomie 450zł raczej spoko i masz strupa z głowy.
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca W sumie racja, narzekać nie mogę. 220 zł zarobione bo płyta kupiona za 187 a proc 327 zł.
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Pentium D No i to się liczy, aby wyjść na plus ew. chociaż na zero. Ja w październiku 2025 sprzedałem 2x16GB Goodrama DDR5 6000CL30 za 350zł To jest dopiero sytuacja nad którą można myśleć hehe.
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Lameismyname i drugi zestaw z połamaną płytą Gigabyte B650 Gaming X AX V2 i Ryzenem 7 8700F poszedł za 600 zł. Tutaj tylko 60 zeta zarobione, ale dobre i to. Pozbyłem się czerwonych gratów.
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 7 minut temu, Pentium D napisał(a): Pozbyłem się czerwonych gratów. Przerzucasz trochę tego sprzętu. Dziwie się, że w prywatnym PC nadal Intel na świeczniku.
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Bo mnie mierzi na samą myśl o procku od AMD Do chwilowego pobawienia się jeszcze było ok przez ostatnie pół roku, ale jak miałbym mieć to teraz na stałe to chyba by mnie wykręciło na lewą stronę. Było 9 lat na różnych AMD i starczy. Teraz i tak głupio byłoby wsiadać na tamtego 9950x3d jak za parę miesięcy będzie Intel z bllc i AMD z większym keszem. Edytowane 17 Czerwca przez Pentium D 1
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Pentium D Nie mogę znaleźć innych argumentów za Intelem na dzień dzisiejszy jak przywiązanie do marki, ew. dobra cena zakupu - jak ktoś po okazji kupił, to czemu nie. W końcu nie ma złych procesorów, są tylko źle wycenione. A LGA1851 i tym bardziej 1700 są już martwe, więc tyle w nich atrakcyjności co AM4. No ale każdy decyduje własnym portfelem. 2
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Jak mnie najdzie na AM5 to sobie wygrzebie ze śmietnika jakąś płytę tak jak tego Gigabyte czy asrocka. Obie mnie wyszły po 185 zł więc argument o przyszłościowości tu nie ma znaczenia. Co innego jak płyta kosztuje sporo więcej. 1
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Pentium D Bardziej mi chodzi o komfort jaki mam z AM5 - nie muszę mobo ruszać z budy bo starcza na lata. Tak samo miałem z AM4. Nie lubię wymieniać płyt jak nie muszę, dlatego polityka Intela mnie drażni. 1 2
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Ja to rozumiem. Mi też się obecnie nie chce w tym babrać. Działa, wystarcza i Dzisiaj widziałem filmik blacka jak się przesiadł z 14900KS na 9950X3D tylko z powodu ciekawości bo od lat siedziała na intelu. Ciekawe jakie będą wrażenia bo na teraz to różnic nie widzi. Ciekawe czy mu się spali Edytowane 17 Czerwca przez Pentium D 1
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 11 minut temu, Pentium D napisał(a): Ciekawe czy mu się spali Nie no mobo wziął AORusa nie ASRocka
tomcug 3 998 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca U innych producentów też się czasem palą Zresztą tyle, ile tych proców się kupuje, to i tak jest to śmieszny procent te awarie na ASRockach. Od premiery AM5 używam tylko ASRocków i nic się nie dzieje. 1
Krzysiak 3 244 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): Bo mnie mierzi na samą myśl o procku od AMD Do chwilowego pobawienia się jeszcze było ok przez ostatnie pół roku, ale jak miałbym mieć to teraz na stałe to chyba by mnie wykręciło na lewą stronę. Było 9 lat na różnych AMD i starczy. Teraz i tak głupio byłoby wsiadać na tamtego 9950x3d jak za parę miesięcy będzie Intel z bllc i AMD z większym keszem. Śmierdzi z kompa gdy AMD w budzie? Kopie prądem? Czy coś innego...pytam, bo miałem wiele cpu intela jak i amd i nie mierziło mnie czy nie wykręcało mnie na drugą stronę nigdy No chyba że konkurencja miała szybszy, ale tutaj to nie występuje 1 2
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 10 minut temu, tomcug napisał(a): U innych producentów też się czasem palą Zresztą tyle, ile tych proców się kupuje, to i tak jest to śmieszny procent te awarie na ASRockach. Od premiery AM5 używam tylko ASRocków i nic się nie dzieje. Jak jeszcze sprawdzałem informacje o spalonych Ryzenach, to dominowały znacznie płyty ASRocka, sporo było przypadków na ASUSach, na MSI i Gigabyte prawie wcale. Ja dla świętego spokoju wymieniłem ASRocka na Gigabyte B650 Eagle. Wyniosło mnie to raptem 50zł. Nie dziwi mnie popularność płyt ASRock, bo najczęściej w różnych przedziałach cenowych oferują więcej od konkurencji. Wiesz jak to jest z tym "nic się nie dzieje" - w końcu jak się zadzieje, to strup na głowie. Na przykładzie wymiany gwarancyjnej monitora szkoda mi czasu na uziemianie kompa ew. szukanie zastępczego procka na przeczekanie.
Krzysiak 3 244 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) @Lameismyname Kelam znów mając asrocka kupił 9850x3d zamiast 9800 licząc na to że może poprawiony. Nie zdzierżył kasztana 7800x3d robiącego w grach 4.6 Edytowane 17 Czerwca przez Krzysiak
Lameismyname 4 096 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Krzysiak Sam wiesz jaka jest różnica między 9800, a 9850. Co do egzemplarza 7800X3D, to jak w powiedzeniu - "Gdy ktoś ma pecha, to i palec w wiadomej części ciała złamie". Ja tam ze swojego 9800X3D jestem zadowolony. Pewnie na długo by wystarczył, chociaż pewnie będą łapki świerzbić przy next-genach i w końcu jak Ty się złamię
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 15 minut temu, Krzysiak napisał(a): Śmierdzi z kompa gdy AMD w budzie? Kopie prądem? Czy coś innego...pytam, bo miałem wiele cpu intela jak i amd i nie mierziło mnie czy nie wykręcało mnie na drugą stronę nigdy Nie nadążałem choinek zmieniać
Krzysiak 3 244 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Pentium Dnie żeby coś, ale to intel jest tańszy 5 minut temu, Lameismyname napisał(a): Pewnie na długo by wystarczył, chociaż pewnie będą łapki świerzbić przy next-genach i w końcu jak Ty się złamię Ja już wiem, że przy next gen wpada 12/24 x3d jak tylko pierwszy kurz po premierze opadnie 1
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 1 minutę temu, Krzysiak napisał(a): @Pentium Dnie żeby coś, ale to intel jest tańszy Czyli 9070 XT jest gorszy niż 9070 GRE bo jest tańszy? Jakie piękne
Krzysiak 3 244 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Pentium D przecież w CPU jest drożej i szybciej Więc porównanie z dupy No i w sumie kto bogatemu zabroni kupić 9070gre w cenie 9070xt? 1 1
tomcug 3 998 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca @Pentium D Czyli udzieliłeś odpowiedzi, że problemem jest to, że jesteś fanboyem i tyle w temacie. 2 1 2
Pitt_34 579 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 57 minut temu, Krzysiak napisał(a): Śmierdzi z kompa gdy AMD w budzie? Kopie prądem? Czy coś innego...pytam, bo miałem wiele cpu intela jak i amd Wyznawcy niestety tak mają i nic z tym nie zrobisz. Niebieska strona to serio stan umysłu 3
Pentium D 2 005 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca 46 minut temu, tomcug napisał(a): @Pentium D Czyli udzieliłeś odpowiedzi, że problemem jest to, że jesteś fanboyem i tyle w temacie. Tomciu, kolego. Wentylatorochłopcem czego niby jestem 3 godziny temu, Pentium D napisał(a): Było 9 lat na różnych AMD i starczy. Teraz i tak głupio byłoby wsiadać na tamtego 9950x3d jak za parę miesięcy będzie Intel z bllc i AMD z większym keszem.
tomcug 3 998 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Jedno drugiego nie wyklucza. Równie dobrze możesz fanboyem i masochistą w jednym, skoro tak Ci AMD nie pasuje, a tyle lat używałeś. Biorąc pod uwagę Twoje przygody kulinarne, którymi sam się chwalisz, to ten masochista pasuje 4
Rekomendowane odpowiedzi