Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tu mówię o kolumnach a wy o jakichś pierdziawkach słuchawkach podpiętych pod DAC bo macie alc 897.

karta od Asus i jeszcze ta alc 1200 z b860 live mixer asrocka robi taki pogrom jak wypuści się ją do wzmacniacza że na mocy wzmacniacza 9 już jest oddech i przestrzeń i moc i pompuje klatkę piersiową a na alc 897 muszę dać na 14 na wzmacniaczu a i tak jest tylko głośniej bez tej głębi i powera z alc asusa 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@Pentium D Dokładnie, gra identycznie jakbym wsadził płytę CD do odtwarzacza i z bass refleksów płynie powietrze a membrany wibrują 

6 minut temu, tomcug napisał(a):

Tylko, że to nie ma żadnego związku z tym parametrem, który zakreśliłeś w tabeli, Choroszczaku :hihot:

Możliwe, wkleiłem tylko żeby zobrazować jaka jest przepaść pomiędzy tymi układami w postaci różnicy głośności właściwej a szumów… cała reszta też będzie lepsza.

Na 897 czuję się jakbym włączył dźwięk z głośników Bluetooth.

nie umiem tego opisać technicznym językiem bo się nie znam ale gra dużo lepiej Asus 

Edytowane przez wallec
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysiak napisał(a):

To na pewno lepiej gra tylko i wyłącznie dlatego, że w sockecie siedzi intel :hihot:

Jeżeli alc 897 gra lepiej na Intelu (skoro tak twierdzisz) to na AMD musi być mega tragedia coś w stylu przejścia z mono do stereo?

bo ja to testuję na intelu i na intelu alc897 to kał

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, wallec napisał(a):

Jeżeli alc 897 gra lepiej na Intelu (skoro tak twierdzisz) to na AMD musi być mega tragedia coś w stylu przejścia z mono do stereo?

bo ja to testuję na intelu i na intelu alc897 to kał

Krzysiak Cię pięknie strollował, a Ty podjąłeś temat :hihot:

• Haha 5
Opublikowano
1 godzinę temu, bourne2008 napisał(a):

Wzmacniacz to sobie możesz optykiem podłączyć i masz w doopie jakość kodeka. Chyba, że to jakiś stary vintage. 

Zaraz zaraz. Czy ty chcesz powiedzieć że jak mam soundbar podłączony optykiem to nieważne jaką mam dźwiękówkę na płycie?

Opublikowano
15 minut temu, Grolshek napisał(a):

Zaraz zaraz. Czy ty chcesz powiedzieć że jak mam soundbar podłączony optykiem to nieważne jaką mam dźwiękówkę na płycie?

No pewnie, to Ty o tym nie wiedziales? :)

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Zachy napisał(a):

Serio :D

Dlaczego TERAZ się dowiedziałem? Tyle tanich płyt z kiepską dźwiękówką mnie ominęło... No i brak trzasków na alc 4080 ZOSTAŁ WYJAŚNIONY :clap:

alc.png

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

Ano, to nie jest odkrycie tego roku

Dla mnie jest bo jak będę wymieniał kiedyś płytkę to wezmę z najtańszą dźwiękówką. Z tym że te najtańsze zwykle optyka nie mają i koło się zamknie...