Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Smalec napisał(a):

Wątki o tym, że ktoś ma nasrane pod deklem kupując GPU za 10 koła przewijają się co jakiś czas. Takim nie przetłumaczysz 🤷

Putting on Clown Makeup 08012025092822.jpg

6 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Offtop

Pokaż ukrytą zawartość

Ja swojej mowie jak zapyta, ze to inwestycja i sprzedam pozniej z zyskiem. Potem juz nie wnika. Kazdy szanujacy sie wlasciciel posesji ma fotowoltaikę.

Fajny mem ale jak widać to nie krytycy muszą oszukiwać swoje partnerki co do swoich zakupów. Nie zapraszam do dyskusji, pozostawiam jedynie do refleksji ;)

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Kris194 napisał(a):

Fajny mem ale jak widać to nie krytycy muszą oszukiwać swoje partnerki co do zakupów. Nie zapraszam do dyskusji, pozostawiam jedynie do refleksji ;)

Ale ja biorę jedną 5090 dla siebie, drugą na skalp, a trzecią 5080 gdyby nagle rozsądek wygrał :hihot:
Także jak sprzedam tą drugą to budżet rodzinny będzie podreperowany :rotfl:

Opublikowano
4 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a):

Opiszę wam ciekawą sytuacje.

Oglądając wczoraj materiał od MSI Gaming zauważyłem że na jednej z kart widnieje nalepka:

image.png.4071352f1ee39447e6aff06ce5b1a98b.png

Okazało się że można ją zarejestrować na stronie MSI:

image.png.104ea6f36471fd8a43fafbc4a1869954.png

W ten sposób uzyskałem dostęp do wszystkich promocji i byłem je w stanie odbierać.

Łącznie z np. kodem 40$ na steam.

image.png.bf61c623d87782516c2fe0c7ec464d17.png

A najlepsze jest to że kod można było rejestrować na nielimitowanej ilości kont.

Sprawę zgłosiłem do MSI, obecnie ten kod jest już zablokowany.

Od razu odpowiem że nic nie otrzymałem od MSI za zgłoszenie błędu.

Ale chamy, uczciwość u nich widać nie popłaca.

Opublikowano
6 minut temu, P.Wiśnia napisał(a):

Opiszę wam ciekawą sytuacje.

Oglądając wczoraj materiał od MSI Gaming zauważyłem że na jednej z kart widnieje nalepka:

image.png.4071352f1ee39447e6aff06ce5b1a98b.png

Okazało się że można ją zarejestrować na stronie MSI:

image.png.104ea6f36471fd8a43fafbc4a1869954.png

W ten sposób uzyskałem dostęp do wszystkich promocji i byłem je w stanie odbierać.

Łącznie z np. kodem 40$ na steam.

image.png.bf61c623d87782516c2fe0c7ec464d17.png

A najlepsze jest to że kod można było rejestrować na nielimitowanej ilości kont.

Sprawę zgłosiłem do MSI, obecnie ten kod jest już zablokowany.

Od razu odpowiem że nic nie otrzymałem od MSI za zgłoszenie błędu.

Oni generalnie ręcznie weryfikują takie zgłoszenia więc pewnie i tak by nie przydzielili nagrody. Jak kupowałem ich produkty to zawsze dostawałem maila bezpośrednio od jakiejś babeczki, że zweryfikowała moje zgłoszenie i przesyła mi kod na steam czy coś tam innego.

Opublikowano

Dobrze że kupiłem w czerwcu 4080S, bo w sumie od strony czystej wydajności 5080 raczej niewiele więcej wniesie jak na nową serię. 3x/4x FG niby spoko, ale dla mnie ważniejsze że Transformer Model będzie dla każdej karty i nawet w grach ze starszym DLSS. Może w końcu będzie trochę mniej mydła.

Opublikowano
1 godzinę temu, Umpero napisał(a):

Jak ma się sprawa obsługi klienta, odsyłania karty na gwarancję?
Która z firm ma pod tym względem najlepsze opinie?
MSI, Gigabyte, Zotac?

Kart jeszcze nie ma, a Ty już na RMA wysyłasz ? 8:E

Zdania są podzielone, ja np. dobrze wspominam serwis MSI Polska + X-kom

Opublikowano
11 minut temu, Umpero napisał(a):

Ale ja biorę jedną 5090 dla siebie, drugą na skalp, a trzecią 5080 gdyby nagle rozsądek wygrał :hihot:
Także jak sprzedam tą drugą to budżet rodzinny będzie podreperowany :rotfl:

A pienionszki to skont miał? Ukrad pewnie

• Haha 5
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Umpero napisał(a):

Oni generalnie ręcznie weryfikują takie zgłoszenia więc pewnie i tak by nie przydzielili nagrody. Jak kupowałem ich produkty to zawsze dostawałem maila bezpośrednio od jakiejś babeczki, że zweryfikowała moje zgłoszenie i przesyła mi kod na steam czy coś tam innego.

W USA leci z automatu na przykład.

Rejestrujesz, klikasz i w ciągu max 2h masz.

Ale resztę benefitów za wyjątkiem karty podarunkowej na steam mogłem bez problemu odebrać bez weryfikacji.

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano
7 minut temu, Dejff0 napisał(a):

a co to dokładnie znaczy dla zwykłego polaczka  ?

w takiej cenie kupisz wersję FE 30 stycznia 5080 lub 5090 jeśli się pojawią na stronie i szybko zareagujesz : )(oczywiści jeśli będzie duży popyt na to)

Opublikowano
6 minut temu, Zhao napisał(a):

To jest właściwie dobra wiadomość - powinno zredukować problemy z kiepskimi temperaturami po dłuższym czasie

Tylko FE z tego co widzę (chociaż z artykuły wynika, że jeszcze Asus tego używa). Czyli niereferenty zostają po staremu

Opublikowano
2 minuty temu, Ogider napisał(a):

w takiej cenie kupisz wersję FE 30 stycznia 5080 lub 5090 jeśli się pojawią na stronie i szybko zareagujesz : )(oczywiści jeśli będzie duży popyt na to)

raczej czekam na 5070 :)

ale coś nie chce mi się wierzyć że w tych cenach da się je dostać ;O 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Pavel87 napisał(a):

Tylko FE z tego co widzę (chociaż z artykuły wynika, że jeszcze Asus tego używa). Czyli niereferenty zostają po staremu

Asus to bardzo się wyłamał, jeżeli chodzi o niereferenty.

np. większa ilość portów niż tylko 4 DP/HDMI, tylko oni na razie to posiadają

Edytowane przez P.Wiśnia