ODIN85 3 502 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 27 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Startowa lista gier z DLSS 4 i MFG https://gamerant.com/nvidia-dlss-4-multi-frame-generation-support-games-list/ Dość mierna, mimo 75 tytułów :p /edit https://www.sportskeeda.com/gaming-tech/news-all-games-confirmed-get-dlss-4-rtx-50-series Tu inne podają :O /edit 2 https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss4-multi-frame-generation-ray-tracing-rtx-games/ tu prosto od zielonych Nie ma KCD2 to nie zmieniam grafy
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 9 minut temu, Umpero napisał(a): Czym się różni GS od tej bez GS? GS to wersja fabrycznie podkręcona, bez GS to karta bez OC. Fabryczny zegar zgodny ze specyfikacją NVIDII.
ryba 1 246 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 1 minutę temu, MJRegul napisał(a): Czy od zawsze u Gainwarda oznaczenie GS nie oznaczało przypadkiem po prostu kilku Mhz więcej z pudełka? a nie żaden Golden Sample Masz gdzies tutaj napisane overclocking czy golden sample? 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia No ja właśnie się zawiodłem tym bardzo, na KCD aktualnie najbardziej czekam Teraz, ODIN85 napisał(a): Nie ma KCD2 to nie zmieniam grafy
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Teraz, ODIN85 napisał(a): Nie ma KCD2 to nie zmieniam grafy Przecież wiedzą że KCD2 czy FFVII Rebirth wychodzą na PC, czemu tego nie wrzucili tylko jakieś gnioty?
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Przecież to jest lista kompatybilnych gier w dniu premiery RTX 5000. KDC 2 wchodzi do sprzedaży 5 dni później.
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Jak mało czasu? Przecież Rebirth wychodzi za 2 tygodnie, a będzie miało obsługę DLSS3. O premierze było wiadomo od miesięcy. KCD2 to samo.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Kupuje 5090, odpalam Dragon Age Veilguard w 240fps, wybiegam z pokoju i skacze do wanny z tosterem 1
TheMr. 2 606 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 23 minuty temu, sideband napisał(a): O już jeden przekabacony NV wie jak robić wodę.... No bo to nie tak że już dobre 10 osób z tego wątku kupuje karty
Umpero 979 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) W ME twierdzą, że 5090 będzie stało około 9koła. Materiał z dnia 09.01.2025. Ciekawe czy się wywiążą? Edit: Nie wziąłem pod uwagę, że nie policzyli VATu i januszowych. Edytowane 9 Stycznia przez Umpero 1
skunRace 798 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 35 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Startowa lista gier z DLSS 4 i MFG, dość mierna https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/dlss4-multi-frame-generation-ray-tracing-rtx-games/ Nie ma na liście Wiedźmina 3 i RDR2, nie ma sensu zmieniać karty 2 1
P.Wiśnia 129 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 minuty temu, skunRace napisał(a): Nie ma na liście Wiedźmina 3 i RDR2, nie ma sensu zmieniać karty Masz racje, zostaje na GTX 1060. 1
Smalec 1 551 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 3 minuty temu, Umpero napisał(a): W ME twierdzą, że 5090 będzie stało około 9koła. Materiał z dnia 09.01.2025. Ciekawe czy się wywiążą? Gość od wpisu leci z roboty, bo zapomniał o VAT i januszowym 1
Brolly 765 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 2 minuty temu, skunRace napisał(a): Nie ma na liście Wiedźmina 3 i RDR2, nie ma sensu zmieniać karty
Element Wojny 4 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) No cóż, zobaczymy czy na 5070Ti uda się uzyskać 144fps'y w 1440p bez DLSS4 i FG w FFVII Rebirth. Nie wiem czy DLSS3 da sobie sam tutaj radę. Edytowane 9 Stycznia przez Element Wojny
ODIN85 3 502 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 10 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Przecież to jest lista kompatybilnych gier w dniu premiery RTX 5000. KDC 2 wchodzi do sprzedaży 5 dni później. Serio? A lepiej reklamować nową generację starociami czy nowymi produkcjami?
P.Wiśnia 129 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): Serio? A lepiej reklamować nową generację starociami czy nowymi produkcjami? A co jeżeli premiera się opóźni?
Crew 900 1 000 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) Ja pierdzielę do czego tu doszło TO jest dramat ludzie. Wydajność z roku na rok coraz niższa, cena wyższa bo napakowane funkcjami do slakowania i fejk klatek , chwalenie się wydajnością w sposób jak dla mnie skndaliczny z wykorzystaniem tych funkcji. Jakość gier też przez to zostawia wiele do życzenia. Edytowane 9 Stycznia przez Crew 900
sideband 1 775 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 3 minuty temu, TheMr. napisał(a): No bo to nie tak że już dobre 10 osób z tego wątku kupuje karty Zapytam z ciekawości masz kartę z serii 4xxx? Wiesz jak FG w praktyce wygląda i co trzeba zapewnić by to było grywalne? Bez odpowiedniej wydajności bez FG i stabilnego frametime FG to wielkie G. Pomijając artefakty przy x4 to NV pokazuje FG przy DLSS P by przyzwoicie działało. Niektórzy myślą, że sobie zrobią z 25fps na 100fps i będzie to grywalne. 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia Teraz, P.Wiśnia napisał(a): A co jeżeli premiera się opóźni? A faktycznie. Ciekawe kiedy to ogłoszą
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): A co jeżeli premiera się opóźni? KCD przyspieszyli o tydzień już jakiś czas temu // W ogóle ta gra na długo mnie omijała, przeszedłem ją w 2 tygodnie jakoś początek grudnia, srogie maniaczenie było Edytowane 9 Stycznia przez Tester Wrażeń 1
Brolly 765 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) 10 minut temu, Crew 900 napisał(a): Ja pierdzielę do czego tu doszło TO jest dramat ludzie. Wydajność z roku na rok coraz niższa, cena wyższa bo napakowane funkcjami do slakowania i fejk klatek , chwalenie się wydajnością w sposób jak dla mnie skndaliczny z wykorzystaniem tych funkcji. Jakość gier też przez to zostawia wiele do życzenia. Obecnie procesy technologiczne są chyba nie do przeskoczenia niby seria 6xxx ma mieć większą wydajność w rasterze ale jak to będzie się okaże, jeśli jestem w błędzie niech ktoś mnie poprawi Edytowane 9 Stycznia przez Brolly
TheMr. 2 606 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia 7 minut temu, sideband napisał(a): Zapytam z ciekawości masz kartę z serii 4xxx? Wiesz jak FG w praktyce wygląda i co trzeba zapewnić by to było grywalne? Bez odpowiedniej wydajności bez FG i stabilnego frametime FG to wielkie G. Pomijając artefakty przy x4 to NV pokazuje FG przy DLSS P by przyzwoicie działało. Niektórzy myślą, że sobie zrobią z 25fps na 100fps i będzie to grywalne. Mam. Nie wiem, chce się przekonać jak to będzie wyglądało. Głównie potrzebuje to i tak do Reflex 2.
Smalec 1 551 Opublikowano 9 Stycznia Opublikowano 9 Stycznia (edytowane) 30 minut temu, skunRace napisał(a): Nie ma na liście Wiedźmina 3 i RDR2, nie ma sensu zmieniać karty Zobaczcie jaka bieda jest w grach. Wiem, że wyszedł Wukong, może GoT, czy dość niedawno BG3, no ale ludzie. Same remastery, remastery remasterów, jakieś inkluzywne-woke wysrywy i gówno z taśmy, czyli wszystko od Bugisoftu, stęchłe CoDy i wybrakowane Battlefieldy. Dlatego gramy w kilkunasto, albo kilku letnie gry żeby nie marnować czasu na paździerze i obcować z jakością zrobioną przez pasjonatów. W tym roku ja czekam chyba tylko na KCD2, bo jedynka była sztosem i cały czas do niej wracam. I po co kupować taką 5090-tkę? Kiedyś karty zmieniało się dla gier przełomowych Half-Life'a 2, Dooma 3, Crysisa, Far Cry1, GTA 3,4,5. Teraz nie ma czasów. Edytowane 9 Stycznia przez Smalec
Rekomendowane odpowiedzi