Doamdor 1 788 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Szkoda, że PiPoLiNiO focha strzelił, byłaby ciekawa rywalizacja RTX 5090 w 3DMark Steel Nomad o fotel lidera. 1
BarBar009 62 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Joloxx9 napisał(a): Za to cena 30% wyższa Jedyna sensowna wersja to FE patrząc na przecieki cenowe i Ventusy 500zł droższe od referentów
Element Wojny 4 776 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Z tym poborem mocy to jakis absurd.
musichunter1x 1 317 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, Umpero napisał(a): To co mnie irytuje to to, że nie mogę grać płynnie w 4K. Tak bym szczał na ciuanga dżensena. No patrz , a ja gram w 4k 60fps na rtx3070 Musisz tylko zrzucić detale do zoptymalizowanych, walnąć DLSS oraz grać w gry po paru latach Choć SM2 od razu dał radę w 4k, więc nie z każdym trzeba czekać. Edytowane 23 Stycznia przez musichunter1x 2
Doamdor 1 788 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Element Wojny napisał(a): Z tym poborem mocy to jakis absurd. Jakoś mnie to nie rusza, po UV będzie jak na RTX 4090 stock. Ładnie pamięci poleciały po OC.
TheMr. 2 606 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 7 minut temu, dawidoxx napisał(a): Ciekawe czy nowe pamięci się mocno grzeją względem gddr6.. Na razie nie ma jak sprawdzić 😁 97 stopni w wersji FE.
tomek25 52 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) LOL, na stronie purepc rozjechala sie strona z testem 5090, w nic nie można kliknąć. EDIT: naprawili Edytowane 23 Stycznia przez tomek25
PaVLo 920 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 49 minut temu, maxmaster027 napisał(a): No wlasnie ciekawi mnie to, że bez updatu sterownikow to działa bez problemów? Sterowniki 566.36, te nowsze z FIXem, u mnie powodowany problemy z w Indiana Jones i poleciały z systemu
Puzoniusz 89 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 6 minut temu, dawidoxx napisał(a): Ciekawe czy nowe pamięci się mocno grzeją względem gddr6.. Na razie nie ma jak sprawdzić 😁 Lipton wspominał ze mu do setki dobiły przy oc na foundersie, moze na innych bedzie lepiej
skypan 1 753 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Dla tych co jeszcze liczą na jakieś ciekawostki o RTX 5000 6 1
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia A optymiści co to o 50% mówili teraz: 9
Umpero 979 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, musichunter1x napisał(a): No patrz , a ja gram w 4k 60fps na rtx3070 Musisz tylko zrzucić detale do zoptymalizowanych, walnąć DLSS oraz grać w gry po paru latach No nie po to kupowałem monitor 4K QDOLED aby wpatrywać się w pikselozę Przykładowo taka gra z 2018 roku Gates Of Hell Ostfront chodzi mi w 20-30 fpsach. I jak tu grać?
Element Wojny 4 776 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Te wyniki i tak nic zmieniaja, Ci co chcieli kupic i tak kupia. 5
Radio Tirana 1 047 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, Joloxx9 napisał(a): A optymiści co to o 50% mówili teraz: Tutaj był tylko jeden taki optymista, trochę mu entuzjazm przeszedł, ale wciąż walczy Edytowane 23 Stycznia przez Radio Tirana
Joloxx9 941 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, musichunter1x napisał(a): No patrz , a ja gram w 4k 60fps na rtx3070 Musisz tylko zrzucić detale do zoptymalizowanych, walnąć DLSS oraz grać w gry po paru latach Choć SM2 od razu dał radę w 4k, więc nie z każdym trzeba czekać. No to nie grasz w 4k
TheMr. 2 606 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Przy większej dostępności i spadku cen do 9-10k zł za dobre wersje AiB, będzie się sprzedawało bardzo dobrze. Bo 5080 nie będzie prezentował niczego, i perf/$ na 5090 wyjdzie znowu lepiej. Pobór zawsze się jakoś ogarnie. Ogólnie premiera w miarę ok. Zawiodły się osoby które spodziewały się rewolucji.
Sebastiansbk 131 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia FE niezły grzejniczek do marca Jeszce trochę zimy zostało
Send1N 4 178 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Oglądam teraz testy i w cyberze przyrost ponad 50% względem 4090 a nagle inna gierka wlatuje i +15/20 wtf
Element Wojny 4 776 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Tak zaczynam sie zastanawiac, czy upgrade na ta generacje naprawde ma jakis sens.... kiedy wstepnie maja wystartowac z 60XX? Teraz, Send1N napisał(a): Oglądam teraz testy i w cyberze przyrost ponad 50% względem 4090 a nagle inna gierka wlatuje i +15/20 wtf Bo Cyber to idealna platforma testowa, wykorzystujaca wszystkie bajery Kurtasa. W innych grach tak wesolo nie bedzie. 1
Godlike 880 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 25 minut temu, Kadajo napisał(a): Skalowanie PCIe 5.0 A dla innych rozdzielczości jest moze takie porównanie ? Bo nie moge znalezc.
ODIN85 3 502 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Te wyniki i tak nic zmieniaja, Ci co chcieli kupic i tak kupia. A Ty
Phoenix. 4 728 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Send1N napisał(a): Oglądam teraz testy i w cyberze przyrost ponad 50% względem 4090 a nagle inna gierka wlatuje i +15/20 wtf HU wykazalo 33% wiec zalezy pewnie od miejsca.
lukadd 2 913 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Niby człowiek wiedział czego oczekiwać, ale jednak trochę się łudził Aż nie che się nic pisać. Musze browca strzelić i małpką popić 3 1
Rekomendowane odpowiedzi