Spychcio 802 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Totalnie bez szału zdecydowanie do skipnięcia. Kto ma 4090 to może spokojnie czekać na 6090 1 4
musichunter1x 1 316 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 12 minut temu, Phoenix. napisał(a): A od kiedy to zalezy od karty LOD?? Do producentow gier pretensje Nie zależy od karty, ale wydać tyle kasy i nadal się z tym borykać, mając tylko 35fps ? Jak już iść na kompromisy optymalizacyjne to niech będzie 60fps, a jak chcą być demem technologicznym to już dawno powinno tam być ustawienie LOD max. Mnie to tam rybka, bo odpalałem CP2077 na zoptymalizowanych ustawieniach w 4k 60fps DLSS na rtx3070 bez RT. Po prostu nie rozumiem, po co wywalać tyle kasy i dalej mieć widoczne kompromisy, ale mam nadzieję że ludzie używają ich również do pracy. Edytowane 23 Stycznia przez musichunter1x 1
Pro8lem 14 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia nie wiem czy to nie przed czasem - ale jayz jest całkiem dobrze znanym gościem ....
VRman 2 641 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 38 minut temu, Kadajo napisał(a): Skalowanie PCIe 5.0 Czyli jednak trzeba zmienić platformę z Core 2 Duo E6800 na coś z nowym PCI-E, bo 6% wydajności się zmarnuje na starszym PCI-E. 25 minut temu, galakty napisał(a): Skoro 5090 tak słabo wypada, to ja nawet na 5070Ti nie czekam... Wpadnie AM5 w tym roku... No! (polskie no, nie angielskie) Kilka moich komentarzy: 1. Jeszcze nie wiem nic na temat MFG. To może coś zmienić, ale 2. 2x większa teoretyczna przepustowość pamięci, a takie guano. Ciekawe czy jakby dali sporo więcej ROP to by się lepiej skalowało, ale że aż tak słabo będzie to się jeszcze miesiąc temu nie spodziewałem. Ciekawe info, ale szkoda, że tak rozczarowujące. 3. Jest około 20-25%, czasem 10, a czasem 35%. Bez CPU bottlenecka pewnie najtrafniej byłoby powiedzieć, że 33,3%. W RT natywnej niby jest +45%, ale co z tego jeśli w takich ustawieniach i tak nawet 60fps nie zamyka, podobnie zmiania z 21 na 28fps w PT w Cyberpunku. Miesiąc temu miałem nadzieję, że będzie konkretny przełom z PT np. +70% bo w końcu nowa (taa.. ;)) architektura i 2x większa przepustowość pamięci. 4. Moja przepowiednia z 11 stycznia się dopełniła: W dniu 11.01.2025 o 17:55, VRman napisał(a): oś czasu "Fajnie, że tak tanio" "To powinno się nazywać Refresh "Boże, czy Ty to widzisz..." CES2025>---------[]-------------------------------------[]------------------[]--------------------------------------->PREMIERA >---[] jesteśmy tutaj
PaVLo 920 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Wy tutaj jeszcze się pokłóćcie, a ja idę pograć na swojej starej 4090tce ... tak z sentymentu 2
lukadd 2 913 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Tylko liptona ogladnalem i przelecialem szybko HU bo dalej mi sienie chce nic ogladac. Na ppc zerkałem i inne. Wydajność na wat Chociaż wiadomo w jakichś określonych scenariuszach będzie lepsze, ale średnia na poziomie poprzedniej generacji. To jest taki 4090TI A nie żadne 5090
galakty 3 332 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, VRman napisał(a): Jeszcze nie wiem nic na temat MFG. To może coś zmienić Już x2 powoduje artefakty, x4 to będzie poezja Edytowane 23 Stycznia przez galakty 1 1
Sebastiansbk 131 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) 13 minut temu, Phoenix. napisał(a): 5090 beda brac ludki ale wszystko ponizej to raczej nikt swiadomy zmieniac na swojego odpowiednika nie bedzie. Taaa świadomy, to mocne słowo, przypomnij może jaka kartę sprzedałeś a na jaką chcesz zmienić... Edytowane 23 Stycznia przez Sebastiansbk
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 4 minuty temu, lukadd napisał(a): To jest taki 4090TI A nie żadne 5090 W Hardware Unboxed tak właśnie określili swoją recenzję 4
Kadajo 7 411 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 7 minut temu, Pro8lem napisał(a): nie wiem czy to nie przed czasem - ale jayz jest całkiem dobrze znanym gościem .... Juz tytuł ma kontrowersyjny, ciekawe czy tam na sile borni tego RTX'a. Oberwie mu się
Send1N 4 176 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 14 minut temu, Tornado3 napisał(a): @sidebandmasz jakieś przecieki odnośnie UV jak nisko można zejść z napięciem i zegarem ? Wątpie że ma, jeszcze na pclabie dawno temu Kadajo zapytał go dlaczego jeszcze nie pracuje w NV i odpisał że jensen nie ma numeru, z tego co wiem to do tej pory mu nie przekazał
ryba 1 246 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz, Radio Tirana napisał(a): W Hardware Unboxed tak właśnie określili swoją recenzję Gdzie te niereferenty ponizej ceny mrsp? ile razy mam pytac!
KATOzord 43 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Wniosek jest prosty, użytkownicy 4080 albo teraz biorą używkę 4090 z gwarancją albo czekają na 6080.
krukkpl 221 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Kiedy jest planowana następna generacja konsol? Bo obawiam się, że stagnacja potrwa do tego czasu...
lukadd 2 913 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): W Hardware Unboxed tak właśnie określili swoją recenzję Jak to pisałem to nawet o tym nie wiedziałem jeszcze
maxmaster027 887 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Ale tutaj jest miejscami 40 nawet 50% wiecej wydajnosci w grach komputerowych. Także nie zawiódł 6 3 1 1
skypan 1 753 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Oj Chyba Nvidia będzie musiała zweryfikować komu do testów karty wysyłać 1
MJRegul 495 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Pooglądałem recenzje. Śmiechłem. Idę się przekimać bo nocka dziś zarwana była i już padam na ryj. 5090 - po prostu "nothing to write home about". 1
Send1N 4 176 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia (edytowane) @maxmaster027 no ja właśnie ten test od Liptona odpaliłem jako pierwszy i tak się zastanawiam co wy tutaj piszecie o marnych przyrostach Edytowane 23 Stycznia przez Send1N 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, krukkpl napisał(a): Kiedy jest planowana następna generacja konsol? Bo obawiam się, że stagnacja potrwa do tego czasu... 2027. 1
Kadajo 7 411 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 1 minutę temu, krukkpl napisał(a): Kiedy jest planowana następna generacja konsol? Bo obawiam się, że stagnacja potrwa do tego czasu... 2026-27 1
maras2574 891 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Ponad 80C przy 1750rpm I pamięć 100st !
Gret 557 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Ale tutaj jest miejscami 40 nawet 50% wiecej wydajnosci w grach komputerowych. Także nie zawiódł a miejscami jest 15
Rekomendowane odpowiedzi