Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Manualnie.

A co do zakupu karty, to w weekend decyduję, bo gdybym miał teraz na szybko to rezygnuję. Dla mnie takie temperatury i zużycie prądu w budzie jest nieakceptowalne, po cholerę mi drugi odkurzacz. Więcej sensu może mieć poczekanie na jakieś Superki, może w międzyczasie ogarną jakoś te karty, bo te chyba na szybko i z jednym zamkniętym okiem robili. 

Z tego co wiem samo przeklejenie pliku nie zmieni modelu, aby użyć dlss4 transformer trzeba jeszcze zmienić parametry w NV Inspector. Tutaj jest dobrze opisane: reddit.com/r/nvidia/comments/1i82rp6/dlss_4_dlls_from_cyberpunk_patch_221/

Opublikowano

MFS 2024 DLAA obraz ostrzejszy i ma więcej detali, zdecydowanie wygląda lepiej, ALE...

@galakty niestety wyświetlacze w kokpicie nadal smużą... lipa niestety.

Może muszę coś pogrzebać, bo wydaje mi się ze może nie być wybrany transformer.

Opublikowano

Na mnie wrażenie zrobił DLSS w Cyberze - wyeliminowano to co mnie denerwowało - a spadek 2 fps. 

Ale faktycznie przy grach PT moje OC się sypie. Musiałem zrobić ciut luźniejszy profil dla GPU. 

Opublikowano
2 minuty temu, RTX4090 napisał(a):

Ale faktycznie przy grach PT moje OC się sypie. Musiałem zrobić ciut luźniejszy profil dla GPU. 

Wiedźmina tez mi wywaliło podobnie jak CP2077 więc to jednak UV niestabilne. Na czas testów ustawiłem kartę w stock.

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Może trza czekać na natywną obsługę nowego DLSS wprowadzoną przez grę.

Albo DLSS Tweakerem wymusić nowy model, gdzieś mi dziś mignęło jak to zrobić, ale nie chce mi się już teraz tego szukać.

Teraz, Doamdor napisał(a):

Chyba całkiem sporo :E

image.png.717029eb2f52ed99ce103e9dd464f54c.png

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kadajo napisał(a):

Może muszę coś pogrzebać, bo wydaje mi się ze może nie być wybrany transformer.

Poza wklejeniem pliku trzeba jeszcze wybrać preset, bo wygląda na to, że plik DLL zawiera obydwa modele, aby móc sobie wybrać. Tak jak pisałem wcześniej, trzeba w DLSSTweaks ustawić preset G, który potem przeskoczy na J, którym jest transfromer. Nie wiem czemu G, zamiast od razu J, ale tak było pod filmem z youtube :E 
https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tabfiles=&tab=posts

Edytujesz config już po skopiowaniu wszystkiego do folderu z grą.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Albo DLSS Tweakerem wymusić nowy model, gdzieś mi dziś mignęło jak to zrobić, ale nie chce mi się już teraz tego szukać.

Chyba całkiem sporo :E

image.png.717029eb2f52ed99ce103e9dd464f54c.png

Ponoć z dostępnością RTX 5080 ma być znacznie lepiej, zawsze to jakiś plan B, jeżeli plan A nie wypali.:hihot:

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Poza wklejeniem pliku trzeba jeszcze wybrać preset, bo wygląda na to, że plik DLL zawiera obydwa modele, aby móc sobie wybrać. Tak jak pisałem wcześniej, trzeba w DLSSTweaks ustawić preset G, który potem przeskoczy na J, którym jest transfromer. Nie wiem czemu G, zamiast od razu J, ale tak było pod filmem z youtube :E 
https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tabfiles=&tab=posts

Edytujesz config już po skopiowaniu wszystkiego do folderu z grą.

Ja w DLSS Tweakerze nawet nie widzę presetu J tylko G jest ostatnim.

Opublikowano
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

No i cyk - nie ma czujnika hotspota, problem solved jak się komuś karta będzie gotowała punktowo to nawet się nie kapnie. :E 

https://videocardz.com/pixel/nvidia-has-removed-hot-spot-sensor-data-from-geforce-rtx-50-gpus

Po co użytkownik ma sobie głowę zawracać takimi pierdołami, prawda? :E

To jest produkt na maks dwa lata, później niech inni się martwią. :hihot: