Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, BarBar009 napisał(a):

Mam tego słynnego 5080 za 5199 zamówionego ale raczej anuluje. W recenzjach piszę, ze głośny i "plastikowy, a scalpelem nie jestem, żeby sprzedawać 400zł drożej.

Też go miałem 

Opublikowano

5080 nie złapany, w następnych dniach pewnie same po 6k więc mi starczy hajpu na 50xx... WIĘC

Jakby ktoś się przesiadał z 4080 Super i chciałby się pozbyć - można pisać :D

Opublikowano
7 minut temu, ztx napisał(a):

Dość żałosne, sprawdziłem kilka wariantów języcznych strony NV i tylko w PL nawet nie zaktualizowali opisu sklepu na 5000, nie mówiąc już o dodaniu ich na stan.

Nawet Dania załapała się na 5080 i 5090 FE, a tu jak zwykle ciemnogród. Do końca byłem przekonany, że będzie FE, w końcu do polskich Youtuberów ona dotarła tylko dlaczego nie do klientów? Co mi po recenzjach karty, której kupić się fizycznie nie dało XD

Też chciałem foundersa, bo nie będę dopłacać 40% do AIB, a te najtańsze są brzydkie po prostu (kwestia gustu). No nic, poczekam pół roku na normalną dostępność 5090, 4090 względem 5090 to nie 3090 względem 4090 więc tragedii nie będzie. A kaska co miała iść do kurtki już poszła w akcje, więc strata tylko dla jensena :E 

Opublikowano
23 minuty temu, Starh napisał(a):

6.5 czy nawet 7 tysięcy za 5080 to są absurdalne kwoty w stosunku do tego, co ta karta oferuje. Wychodzi na to, że 5070ti będzie u nasz kosztować 5 tysięcy lub więcej xD 

a wszystko to przez amd, które od x lat daję dupy w segmencie gpu…. 

Ale wiesz, że jak AMD nie da dupy to wtedy ich karta będzie kosztować 6-7k PLN zamiast 5080 :E

Zobacz jak procesory wyceniają i jak tanio jest kupić 9800x3d

Opublikowano
2 minuty temu, BarBar009 napisał(a):

Ja jednak opłaciłem i sprawdzę go. Obecnie siedzę na 3080Ti Ventus więc chyba głośniej być już nie może...

Tak z ciekawości na ile rpm Ci wchodzą wentylatory ?

Mój 3080 Ventus potrafił sie do 2200 rpm dokręcic i grał jak stado cykad

Opublikowano
7 minut temu, skypan napisał(a):

Właśnie oficjalnie weszły sterowniki. Za darmo.

Dokładnie, ważniejsza część dnia dla ludzi którym nie wyszła papierowa premiera :D 
Nowy Nvidia App i stery dostępne też już z dwie godziny