Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, sideband napisał(a):

Działa tylko nieprawidłowo. Jakby nie działała to byś nawet UV nie zrobił.

Nie ważne luz to trzeba czekać na nowe stery i AF

Bez urazy do mnie przychodzą właśnie tacy, którzy myślą, że człowiek czyta w ich myślach.

wrzucam na youtube filmik, kompletnie nie działa mi teraz zmiana częstotliwości plus możesz zoabczyć jak krzywa działa. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Slayni napisał(a):

Myślicie, że 850W będzie odpowiedni do 5080 i 9800x3d, czy bardziej celować w min. 1000W?

Wystarczy. Jak wejdziesz na strone producenta i w specyfikacje/dane techniczne to znajdziesz taka informacje, a 9800X3D nalezy do tych energooszczednych, wiec tymbardziej.

Sprawdzilem Asusa, Palita i MSI. Wszedzie info o 850W.

Screenshot_20250202_195116_Samsung Notes.jpg

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

Wystarczy. Jak wejdziesz na strone producenta i wejdziesz w specyfikacje/dane techniczne to znajdziesz taka informacje, a 9800X3D nalezy do tych energooszczednych, wiec tymbardziej.

Sprawdzielem Asusa, Palita i MSI. Wszedzie info o 850W.

Screenshot_20250202_195116_Samsung Notes.jpg

Dziękuję pięknie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Zachy napisał(a):

On generalnie dużo mowi :lol2:

To jak Panowie od 5090 z @x-kom ktos dostal oficjalnego maila o przesunieciu wysylki na 05-06.02?

Ja mam tylko takiego ze wysylka 03.02

No ja miałem w piątek już, że dostawa 5.02 i proszą o cierpliwość :D

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, sovas napisał(a):

No ja miałem w piątek już, że dostawa 5.02 i proszą o cierpliwość :D

A to ja dostałem tylko ze wysylka 03.02 

Hmm...

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

@sideband

Teraz proszę powiedz, co robię źle, ze nawet normalna zmiana zegara nie działa:

BTW wcześniej działała, ale takie kwiatki mi AF robi na 50xx.  Na tym asusowym jest ok.

1 godzinę temu, Raider napisał(a):

mnie się zblokowała na 2Ghz i od tego miejsca moglem robić kolosalne OC :heu: żeby wrócić do punktu wyjściowego 

stery beta, afterburner beta nic nie działa 

Czyli to nie tylko ja mam takie kwatki :) 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

@sideband

Zostaw tego Afterburnera chopie, bo się wykończysz. Zamiast ciągnąć fun z nowej karty, to się katujesz niestabilnym jeszcze programem. Pykaj na default i już, na pewno jest świetna zabawa i wystarczy mocy, żeby sobie nowe technologie wprowadzić. No i znowu pytam, czy masz włączoną opcję w apce nvidii o nazwie: NVIDIA Smooth Motion ? ? ?  :uklony:

https://www.purepc.pl/nvidia-smooth-motion-frame-generation-z-poziomu-sterownika-dla-gier-bazujacych-na-api-directx-11-i-directx-12

Edytowane przez leven
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

@sideband

Teraz proszę powiedz, co robię źle, ze nawet normalna zmiana zegara nie działa:

BTW wcześniej działała, ale takie kwiatki mi AF robi na 50xx.  Na tym asusowym jest ok.

Nie zmienia ustawień dla taktowania. Pokombinuj z ustawieniami kompatybilności i spróbuj tej opcji z L czy coś zmienia.

Opublikowano
Teraz, sideband napisał(a):

Nie zmienia ustawień dla taktowania. Pokombinuj z ustawieniami kompatybilności i spróbuj tej opcji z L czy coś zmienia.

No nie zmienia, ale wcześniej zmieniało, nagle przestało działać. Nie będę się z tym szarpać program asusa działa, w afterburnerze jak działało to ponrestarcie przestawało. Może wyjdą nowe stery albo/i poprawki do AF ale nie rób ze mnie dobiła, jak mówię, że nie działa to znaczy, że nie działa :E

• Haha 1
Opublikowano
32 minuty temu, Slayni napisał(a):

Myślicie, że 850W będzie odpowiedni pod 5080 i 9800x3d, czy bardziej celować w min. 1000W?

Ten zasilacz na 12V ma 70.8A, to pewnie max skokowa wartość którą jednostka zniesie (849,6W) ale jednak.
Starczy z zapasem, słabszy by sobie dał elegancko radę. Nie popadajmy w wattomanię...

Opublikowano
6 minut temu, sideband napisał(a):

Jeżeli działało, a nie działa gdzieś w CFG coś pomerdało ;)

Zapewne, przy czym cały czas miałem problemy gdzie co restart nie aplikowało oc, więc pomimo, że w af miałem +500 na rdzeniu to gpu działało jakby tego nie było, więc nagle musiałem ustawiać +800, potem nagle z dupy robiło 3.3k na rdzeniu I reset.

Opublikowano
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Na krzywej ci bierze niższy punkt. Spróbuj zrobić krzywą tak, aby nie mieć takiej dużej różnicy pomiędzy punktami i zobacz czy wtedy wrzuca z punktu na prostej.

Może jutro, zwyczajnie mi się nie chce dzisiaj. Działa wszystko ładnie na tej asusowej apce.

Ale o ile się nie mylę to tak też robilem dzisiaj i zawsze zrzucało, nawet jak linie zrobiłem na 2500 to rdzeń szedł nań 2420

4 minuty temu, sideband napisał(a):

Najlepiej odinstalować AF i wywalić folder.

Poza tym jak pisałem jak wciśniesz L możesz wymusić dany pkt napięcie - takt bez ustawienia krzywej ;)

Muszę na to zobaczyć, bo się tym nienbawilem.