Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Gasparo napisał(a):

Miałem w rękach MSI Suprim RTX 5080 i muszę przyznać, że karta kręci się fantastycznie. Na rdzeniu moja sztuka dobijała do 3240 MHz. To pozwala srogo zredukować dystans do RTX 4090, a w grach z DLSS4 nawet ją przebija (jednak nowe Tensory i rdzenie RT robią tu różnicę). 

:hmm:

Wystarczy byle gra która przekroczy 16 GB ( a to już nie problem ) i karta leży i kwiczy.

5080 w AI ma duuuzo niższa moc niż 4090 ( wliczając modele do FP8 łącznie).

I punkt ostatni ... 4090 też się podkręca i też ma DLSS 4 

• Upvote 3
Opublikowano
25 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

To mnie nadal trochę boli przejście z 4080s na 5080 a tutaj ludzie zadowoleni że zmiany 4090... jakby jakiś posiadacz 4090 był chętny to oddam swoją na wymianę.

Jakby to była 5090 to może bym się zastanowił :E

Opublikowano
2 minuty temu, lysyn napisał(a):

5199 to cena ok.

uwzgledniajac ze ciężko o 4080s w niższej cenie to byłby nawet pewien zwrot w odbiorze nowych RTX50 :P

Opublikowano
3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dziwne, dostałem z X-kom fakturę proforma. Też dostaliście? Data z dzisiaj. To znaczy, że jest opcja na wysyłkę dzisiaj czy jaki jest tego cel? 

Przeczytali Twoje posty o UOKiKu :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

Ja w grudniu sprzedałem 4090 (mega głupia decyzja).

Ten MSI za 13 349,00 zł, ale prawda jest taka, że klikałem bo było dostępne i stwierdziłem, że jest jak coś 14 dni na zwrot ;D.

To witaj w klubie. Swoją opchnąłem w listopadzie. ;D 

Mnie ta "premiera" trochę ominęła, bo akurat wracałem do domu o 15 i mimo odświeżania sześciu sklepów nawet dostępności nie widziałem. 

Ten nowy Vanguard nie miał być półkę wyżej od Gaming Trio? Dziwi mnie wycena na xkomie gdzie ten pierwszy jest tańszy. 

Opublikowano
5 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Od roku, po raz pierwszy wszedłem na olx wbijając RTX 4090 i... kapcie mi spadły. :o
Myślę, że w obliczu tego, co się tam dzieje, za 7K za długo by tam nie leżała.

Za 7000 zł miałbyś umówionego klienta po 15 minutach. 

Się deko pozmieniało po styczniowych premierach. 

Opublikowano
2 minuty temu, Kiper09 napisał(a):

No ja mam zwykłą, czy lepiej wziąć Gaming OC lub Suprime? 

Zależy kto udzieli Ci odpowiedzi. Entuzjasta powie ze najdroższą, dusigrosz (czyli ja) powie Ci że "wcale nie jest taka głośna" na co ten pierwszy powie, że jest bardzo głosna, że cewki, RGB, OC, zywotność VRM itp. Gdzie jest prawda nie wiadomo. Mi nic nie piszczy, OC idzie do 3150 a gram na słuchawkach, no i w sumie nigdy nie miałem i nie bede mieć topowej karty z danej serii, wiec nie wiem co oznacza cicha karta.