Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja nie twierdzę, że najnowsze karty są super, bo są w większości do bani. Przynajmniej w porównaniu do poprzedniczek. Ale piewcom serii 6000 szczerze zazdroszczę optymizmu. Teraz co kwartał odwala się jakaś gruba akcja na świecie i zaś się trafi albo dramatycznie niski uzysk, blokada Taiwanu, cła, restrykcje USA albo jakiś COVID-27. I jeszcze będzie lament, że ktoś kupił 4000 albo 5000 to wygrał życie.

Edytowane przez Marcusfff
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, b1ela5 napisał(a):

Jeśli tak jest to wielki szacun z mojej strony, że się tu z nami bawisz setnie. Pozdrawiam. 

Hehe... bez jaj! :)  Dzięki! Pozdro.

J
ak w dowcipie.
Mogę Ci jutro zrobić foto mojego ojca (!), jak kończy ostatniego bossa Black Myth Wukong na PS5. ;)  (rok '50).

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Dobra, przyznać się bo się pogubiłem, kto jutro ma wolne w pracy i opisuje wrażenia z 5090 we własnym kompie? 

Bo rozumiem, że są tu szczęśliwcy co dostali info, że wysłane. 

Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Hehe... bez jaj! :)  Dzięki! Pozdro.

J
ak w dowcipie.
Mogę Ci jutro zrobić foto mojego ojca (!), jak kończy ostatniego bossa Black Myth Wukong na PS5. ;) 

Ok, łorewa ;)

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, b1ela5 napisał(a):

Szacuneczek, szczerze dobrze się czuję z ludzmi z mojej epoki. ;)

Pierwsze pokolenie dziadków graczy. ;D Stay tuned!

Drugie.
Pierwsze to mój tato.

Jak mi Amigę zaczął wyrywać, to go w końcu pogoniłem.
Zaraziłem. Typ składa sobie kompy do dziś!

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

Dobra, przyznać się bo się pogubiłem, kto jutro ma wolne w pracy i opisuje wrażenia z 5090 we własnym kompie? 

Bo rozumiem, że są tu szczęśliwcy co dostali info, że wysłane. 

Nie mam wolnego, ale pewnie pod wieczór coś wrzucę. ;) O ile oczywiście karta dojdzie i będzie sprawna, bo różnie z tym bywa, szczególnie przy tak gorącej premierze.

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, tgolik napisał(a):

Coś czuję, że mamy powtórkę z krypto. Tym razem karty idą pod sztuczną inteligencję.

Przecież to powtórka z 4090. Cudem upolowałem kartę po msc od premiery i to w Proshopie.

Tylko tutaj dodatkowo zostanie to przedłużone przez nowy rok u chińczyków.

Opublikowano (edytowane)

Koledzy, zupełnie szczerze, sporo pogmerałem z tymi 5090, sam chce kupić i pewnie nadejdzie moj czas, ale zupełnie szczerze, do normalnego użytku z chłodzeniem powietrznym nadają się: msi supreem, msi vanguard. Oba modele mają spoko chłodzenia i można będzie wytrzymać głośność fyrtaków. Poza tym to tylko asus astral, strix i może tuf, reszty kijem nie dotknę za ponad 13K. Serio uważam że reszta to elektroniczne śmieci. Spore cudo to ta linia vanguard od msi. Trzyma poziom supreem, sporo wyżej od gaming X

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano
42 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Aktualnie pewnie top100 to żaden problem wbić przy tej ilości kart.

Pewnie nic trudnego. Jeszcze jakoś z 2+ miesiące po premierze sklepowej RTX 3080 byłem w top 100 w GPU score :E Wynik wykręcony na powietrzu. Mało ludzi się bawi w jakieś solidniejsze benchmarki po OC premierowo.

Po teście 9 października byłem na 7 miejscu, jeden gościo nade mną miał kilkadziesiąt punktów więcej na powietrzu, i kolejny na pierwszych miejscach na azocie.

UHRke53.png

Opublikowano
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Pewnie nic trudnego. Jeszcze jakoś z 2+ miesiące po premierze sklepowej RTX 3080 byłem w top 100 w GPU score :E Wynik wykręcony na powietrzu. Mało ludzi się bawi w jakieś solidniejsze benchmarki po OC premierowo.

Po teście 9 października byłem na 7 miejscu, jeden gościo nade mną miał kilkadziesiąt punktów więcej na powietrzu, i kolejny na pierwszych miejscach na azocie.

UHRke53.png

Przecież ten ze screen to jakiś niemiec a nie ty

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Juz dawno jest tylko zostal na razie zamkniety na czas ciekawszych plotek ;)

Ok, spózniłem się ;D Swoją drogą to z uwagi na proces chyba to będzie to na co czekamy. ;)

Edytowane przez b1ela5