Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

To teraz świętym gralem posiadaczy 5080 będzie 1 test w cp2077 bez rt/pt?

:smiech:

Dajcie mi karte, a wykres sie znajdzie. Przypomne, ze wlasciciele 4080/S tez maja swoj wykres.

Screenshot_20250208_105957_Chrome.thumb.jpg.dfac7456cc1dcda8bf7230197df523af.jpg

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 1
  • Upvote 6
Opublikowano
1 minutę temu, Kiper09 napisał(a):

I co wy zawsze DDU w trybie awaryjnym i dopiero instalujecie sterowniki??

Zawsze nadpisuję. Raz na ruski rok, a czasem i dwa zdarzy się problem to wtedy dopiero trzeba potraktować DDU.

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Panowie, przyjmuje zakłady. Kiedy @x-kom doda info, że producent ich olał i Astral oraz TUF nie będzie.

A) jutro

B) poniedziałek 

C) wtorek 

D) środa

E) X-KOM TO SOLIDNA FIRMA I KARTY BĘDĄ W CZWARTEK U LUDZI 

Kto wygra dostanie pucharek reakcji 😈😈😈😈

Trzeba bylo brac co jest czyli zotaci 5080 za 7300 a teraz marudzicie. 

• Haha 2
Opublikowano

PANOWIE I PANIE!

Właśnie mija 14 dni od premiery (tj. 31.01.2025) więc powinny zacząć się pojawiać niedługo karty skalperów, które im nie poszły dalej, chociaż nie wiem czy rzeczywiście jakieś się uchowały w taki sposób :hihot:
Jak myślicie, coś będzie z outletu?

Opublikowano
3 minuty temu, RtxOn napisał(a):

doda info, że producent ich olał i Astral oraz TUF nie będzie.

Najwcześniej czwartek po 50ciu twoich telefonach, 26tym mailu i po 24tym zapytaniu xkoma na forum "gdzie mój astral" będzie info, że statek zatoną i wiecie jak jest.

Mam już maila którego dostaniesz:

"Dostawa Twojej karty RTX 5090 może się opóźnić.

To jest bardzo dobry sprzęt, a jeszcze lepsza jest jego cena.

Wiemy o tym my, wiesz o tym Ty i bardzo wielu klientów na całym świecie.

Wygląda jednak na to, że zainteresowanie tymi kartami zaskoczyło producentów.

Co się stało

Producenci kart niedoszacowali popularności RTX 5090.

Wyprodukowali ich za mało, a to oznacza, że możemy nie dostarczyć od ręki wszystkich zakupionych modeli.

Z naszych informacji wynika, że fabryki kart pracują teraz na najwyższych obrotach.

Co teraz

Kolejne palety z kartami jadą i płyną już do Polski.

To może jednak potrwać kilka tygodni. Jest to globalny problem, nie mamy na to wpływu.

Co dalej

Prosimy Cię o cierpliwość.

Gdy tylko pojawi się u nas każda kolejna partia kart, jeszcze tego samego dnia wyślemy je do kolejnych klientów.

Jeżeli masz pytania dotyczące Twojego zamówienia, napisz do nas mejl."

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, LecOLiCe napisał(a):

Ten Gainward z wczoraj od X-Kom już chyba na Allegro jest :D
https://allegrolokalnie.pl/oferta/gainward-geforce-rtx-5090-phantom-32gb-gddr7-dlss4

@PiPoLiNiO teraz już wiesz gdzie jest Twój Astral? 

MateuszJosz ją miał lub wciąż może ma 😀

To jest ten sam gość który miał 5090 Astral OC wystawionego dzień po premierze. 

Dodatkowo miał jeszcze 2 karty. Wysyłał mi foto nr seryjnego tego Astrala bo byłem ciekawy czy go faktycznie ma. Miał jeszcze w międzyczasie 2 karty - RTX 5090.

Trzeba być miękkim ***jem robionym żeby nie kumać że to pracownik znanej i lubianej tutaj firmy @x-kom

Gratulacje raz jeszcze. 

Pamietacie pana "Złoty Rolex" z czasów premiery Ampere, żonglujacego 3080 z euro rtv czy to Media Expert był? 

Może dzisiaj jest pracownikiem x-kom haha. 

• Upvote 5
Opublikowano
16 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Panowie, przyjmuje zakłady. Kiedy @x-kom doda info, że producent ich olał i Astral oraz TUF nie będzie.

A) jutro

B) poniedziałek 

C) wtorek 

D) środa

E) X-KOM TO SOLIDNA FIRMA I KARTY BĘDĄ W CZWARTEK U LUDZI 

Kto wygra dostanie pucharek reakcji 😈😈😈😈

W dniu "wysyłki" towaru =)

6 minut temu, lukadd napisał(a):

Najwcześniej czwartek po 50ciu twoich telefonach, 26tym mailu i po 24tym zapytaniu xkoma na forum "gdzie mój astral" będzie info, że statek zatoną i wiecie jak jest.

Mam już maila którego dostaniesz:

"Dostawa Twojej karty RTX 5090 może się opóźnić.

To jest bardzo dobry sprzęt, a jeszcze lepsza jest jego cena.

Wiemy o tym my, wiesz o tym Ty i bardzo wielu klientów na całym świecie.

Wygląda jednak na to, że zainteresowanie tymi kartami zaskoczyło producentów.

Co się stało

Producenci kart niedoszacowali popularności RTX 5090.

Wyprodukowali ich za mało, a to oznacza, że możemy nie dostarczyć od ręki wszystkich zakupionych modeli.

Z naszych informacji wynika, że fabryki kart pracują teraz na najwyższych obrotach.

Co teraz

Kolejne palety z kartami jadą i płyną już do Polski.

To może jednak potrwać kilka tygodni. Jest to globalny problem, nie mamy na to wpływu.

Co dalej

Prosimy Cię o cierpliwość.

Gdy tylko pojawi się u nas każda kolejna partia kart, jeszcze tego samego dnia wyślemy je do kolejnych klientów.

Jeżeli masz pytania dotyczące Twojego zamówienia, napisz do nas mejl."

Jeszcze dodatkowo dorzucą:

Powinien się Pan cieszyć, że dostanie pan ten produkt w cenie w jakiej został on zakupiony, a nie obecnej.

Opublikowano
24 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Pamietacie pana "Złoty Rolex" z czasów premiery Ampere, żonglujacego 3080 z euro rtv czy to Media Expert był? 

Może dzisiaj jest pracownikiem x-kom haha. 

Tak, był taki

• Upvote 2
Opublikowano
25 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

A tak na poważnie to szczerze odpowiedź. Co byś zrobił, jak byś miał dwie możliwości ? Wysłał kartę, za którą dostałeś 10k czy oddał, 10k ściemniając, że karty nie ma i po cichu sprzedał za 18k :wariat:

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Pawlos napisał(a):

A tak na poważnie to szczerze odpowiedź. Co byś zrobił, jak byś miał dwie możliwości ? Wysłał kartę, za którą dostałeś 10k czy oddał, 10k ściemniając, że karty nie ma i po cichu sprzedał za 18k :wariat:

Typowa polska mentalnosc. Tylko kasa, a reszta nie ma znaczenia. Dlatego wiekszosc polskiego spoleczenstwa to buraki. Kazda rozmowa sprowadza sie do "nie stac Cie na top" albo "gdybym byl biedny to gralbym na konsoli, ale mam 1k wiecej od najnizszej krajowej, dlatego gram na 4060" itd. itd.

Edytowane przez DżonyBi