Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ha, w 1440, gdybym czekał na 5070Ti, miałbym całe 6 (SZEŚĆ) fps'ów więcej niż mam na 4070 Ti S :D :D 

https://www.purepc.pl/msi-geforce-rtx-5070-ti-ventus-3x-recenzja-test-wydajnosci-cena-premiera-blackwell?page=0,52

Jak dobrze, że na to nie czekałem. Ta generacja powinna iść do piachu, calościowo. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

Wczoraj byłą tu dyskusja o Ventusach i niektórzy próbowali pisać, że są OK. Jeden nawet filmik wysłał i dziś mamy test 5070Ti ;)

2430 RPM - 40.9 dBA 8:E Faktycznie ciszaaaaaaaaaaaa i to jeszcze przy prawie 70C więc pole manewru niewielkie XD

Edytowane przez BarBar009
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ha, w 1440, gdybym czekał na 5070Ti, miałbym całe 6 (SZEŚĆ) fps'ów więcej niż mam na 4070 Ti S :D :D 

Nawet z zerową dopłatą by mi się nie chciało budy otwierać :E 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, kalderon napisał(a):

Nie, i tylko na PurePC jest tak blisko 4080, u innych jest co najwyżej w pół drogi między 4070 ti Super i 4080.

Na TPU też wychodzi, że 5070 Ti jest blisko 4080.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Nawet z zerową dopłatą by mi się nie chciało budy otwierać :E 

W życiu tego nie zrobiłbym - mam bardzo dobry i cichy model, dostałem go po niezłej cenie, i robi mega robotę. A tutaj byłbym skazany na jakiegoś totalnego budżetowca za co najmniej 1000zł więcej, żeby mieć co, 6-10 extra fpsów? Jeszcze mnie nie pogięło. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dziękuję Panowie, że przekonaliście mnie do zakupu OLED'a, co zmusiło mnie do zmiany planów z 5070Ti i zakupu tańszego 4070 Ti S. Gdybym nie posłuchał, i czekałbym do dziś, to teraz chyba waliłbym ze złości głową w ścianę. 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Upvote 10