Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Z tymi ROPami wiadomo, ze nic nie wiadomo. Temat z wtyczka tez jest do ogarniecia.

Ale Ty wiesz, że oni zapewne w krótkim czasie wyskoczą z nowym revision 5090, gdzie problemy z układem zasilania, ROPami i wszystkim innym co nie działa/źle działa - a jeszcze o tym nie wiemy - zostaną wyeliminowane? Po cholerę Pipo pcha się się obsesyjnie w tą kartę tu i teraz, wiedząc na ile różnych potencjalnych problemów może trafić? 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
34 minuty temu, LecOLiCe napisał(a):

Ceny coraz niższe, chyba powolutku kończą się żniwa.

Raz, że był w ostatnich dniach nie mały rzut tych MSI 5090 w MSI Store, to dwa, z 5090 jest teraz afera z brakującymi ROP-ami :E. Świadomy na chwilę obecną tego nie kupi i przeczeka.

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kadajo Dzięki! Jesteś najlepszy! 

20 minut temu, Kadajo napisał(a):

Przekazałem im ze jeśli nie ogarną Astrali do końca miesiąca to następną premierę będą już handlowali tylko ziemniakami.

@PiPoLiNiO juz czeka zeby tone ziemniakow zamowic :banana:

@sovas

Noo Panie! Ladny wynik!:puchar:

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, sovas napisał(a):

@Zachy Jak będzie blok to sprawdzę jeszcze ewentualnie, na razie jej daje spokój. Ale temperatury nie były problemem, 65-66 stopni max, vram nie patrzyłem.

Calkiem spoko.

To przy 600w?

Na codzien jakie ustawienia planujesz?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DżonyBi napisał(a):

To trochę jakby z salonu kupić auto i zamiast prawego siedzenia, jest wstawiony taboret pokryty czymś w kolorze prawdziwego fotela, przymocowany na jakieś trytytki.

Przecież GPU się gruntownie testuje. A tu "oops, się samo zrobiło".

Puszczuć ich chmarą najbardziej krwiożerczych prawników :gordon:

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

Nieźle, 14 976pkt to jest sztos, stabilnie czy po prostu zeby przeszlo?

Dzięki. Odpaliłem cyberpunka z tymi ustawieniami i działał, ale długo nie testowałem :) 

Opublikowano

Ciekawe co AMD zepsuje w nowych modelach. To że nowy TOP ich ma być wolniejszy od poprzedniego Topu to już wiadomo ale też powinni dorzucić coś do pieca. 

Oj moja kochana 4090 zostanie ze mną jeszcze na długo 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, RTX4090 napisał(a):

Ciekawe co AMD zepsuje w nowych modelach. To że nowy TOP ich ma być wolniejszy od poprzedniego Topu to już wiadomo ale też powinni dorzucić coś do pieca. 

Oj moja kochana 4090 zostanie ze mną jeszcze na długo 

Przecież to mid range a nie top!:rotfl:

Ogarnij sie.:hihot:

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

karta z serii XX70

NIC nie wskazuje że pokażą coś większego w tej serii więc to będzie TOP RDNA 4 

Zresztą ostatnio było że wersja referencyjna to > 300 W. Więc jakby chcieli coś większego wydać to 400W + ( jak nie przejdą na nową wtyczkę to będzie 4  X 8 PIN) 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Zachy napisał(a):

Przecież to mid range a nie top!

Mówię nie o TOP cenie czy TOP coś innego. 

Tylko według zapowiedzi RDNA 4 to ma być ich NAJLEPSZY układ... jak sami pokazali ma być gorszy od RDNA3.

Większego i szybszego w serii RDNA4 raczej nie pokażą. WIEC to TOP RDNA 4  

To tak jakby NV pokazała tylko chip GB203 bez wydawania GB202. Wtedy 5080 na chipie GB203 też nazwiesz TOP serii RTX5000. 

Edytowane przez RTX4090
Opublikowano

53 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Przekazałem im ze jeśli nie ogarną Astrali do końca miesiąca to następną premierę będą już handlowali tylko ziemniakami.

najchętniej to przyszli użytkownicy 5090 by zapadli w śpiączkę aby już była w sklepach. Tyle emocji i pragnień....ale  gdyby  ludzie mieli mózg zamiast galarety, grafiki miałby sensowne ceny z dobrą wydajnością. Ale że mało kto w obecnych czasach wie co to odraczanie gratyfikacji, firmy wiedzą że ludzie to jelenie i kupią wszystko co im się pod ryj podstawi, :puchar: