Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Pixa napisał(a):

Jakby co,jak się zwraca to FE? :P

Realizuje X ,ale sprzedaje nvidia...

Ide googlowac co z FE nie tak...(?)

Przez strone x-kom, zgłoszenie ręczne i tam podjesz nr zamówienia :)

FE to jest dla miłośników natury :E

Opublikowano (edytowane)

Tufa90 na komputronie podniesli o 1600 ;D

@GAZuOOT Ty chyba celowałeś w trio90,nawet w pare? Warto czy nie warto,jakie ma problemy?

Mam do wyboru tuf albo trio,ale to trio jakos biednie na papierze w stosunku do tufa.Nawet komory parowej mu nie dali,za niski model? :P

Edytowane przez Pixa
Opublikowano (edytowane)

@Pixa Trio ceweczki rewelacja, ale za to wadą kart MSI, jest bardzo niska krzywa przy niskich napięciach(0,8-0,85v, powyżej tego to praktycznie już jeden pies co weźmiesz), więc jak chcesz robić mega UV to lepiej karty innych producentów. Chłodzenie moim zdaniem również super, po UV na 500W, karta 1500RPM nie dobijała do 70 stopni w mojej mocno ofiltrowanej obudowie.

Edytowane przez GAZuOOT
Opublikowano
11 minut temu, Pixa napisał(a):

Tufa90 na komputronie podniesli o 1600 ;D

@GAZuOOT Ty chyba celowałeś w trio90,nawet w pare? Warto czy nie warto,jakie ma problemy?

Mam do wyboru tuf albo trio,ale to trio jakos biednie na papierze w stosunku do tufa.Nawet komory parowej mu nie dali,za niski model? :P

Miałem Tufa i Trio. Trio chlodniejsze, cichsze i dłuższe, ale przede wszystkim cewki prawie nieslyszalne. 

Opublikowano
17 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Chcialbym widzec te arty bo ja roznicy nie widze, chyba ze wy robicie stopklatki z zoomem ;)

Zreszta tak jak pisal side, jak nie ma artow na 2x to przy 4x tez ich nie ma.

To, że Ty nie jesteś spostrzegawczy to znaczy, że inni też nie mogą być? 
Arty na 2x prawie zawsze są i na 4x są dużo bardziej wyszczególnione. Przecież to prosta logika. 

Stopklatki jak na filmiku powyżej to są robione na dowód bo jak inaczej komuś takiemu jak ty to pokazać, jeśli w czasie rzeczywistym nie potrafi zauważyć różnicy?

I jak masz zwiększone to tu arty, to tu większy ghosting, to tu większy shimmering to wszystko zbiera się do kupy

Możesz to akceptować, możesz tego nie zauważać ale to nie znaczy, że tego nie ma i każdy będzie tak samo to odbierał..

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mizu napisał(a):

To, że Ty nie jesteś spostrzegawczy to znaczy, że inni też nie mogą być? 

Oczywiscie, ze moze ale wzrok mam dobry ale nadal to jest szukanie pod lupa ;)

5 minut temu, Mizu napisał(a):

ale to nie znaczy, że tego nie ma

Nikt nie twierdzi, ze nie ma ;) No i opieram tylko na cyberku to o czym pisze a tam MFG jest zrobione najlepiej.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@darekz To mi zabiliście ćwieka,na jotube Trio na tle Tufa to taka lekka tragedia. Furmark 600W 73*C (1300rpm) vs 79*C(1300rpm),a ile w tym prawdy to nie wiem.

@GAZuOOT A ty co sobie zostawiłeś,ewentualnie w co celujesz?

Edytowane przez Pixa
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

MFG to gówno w złot... zielonym papierku :hihot:

Serio, jak masz ekran 120Hz to się kompletnie do niczego nie nadaje. Odpalałem to ostatnio na FF XVI to tragedia delikatnie mówiąc, sto razy lepiej działa Lossless Scaling, gdzie serio robienie z 60 klatek 120 wyglaa baaardzo dobrze i tak np. gram sobie w Eldena.

@PixaOsobiście chce celować w Mastera 5090 (ale na 100% nie za 15k :E), bo z tego co widziałem, ma świetną krzywą dla niskich napięć, ew. PNY, bo można w niezłej cenie na amazonie wyrwać i cewki ma ciche. PNY nie ma problemów z 36 miesiącami gwarancji na amazon też :)

Edytowane przez GAZuOOT
Opublikowano
7 minut temu, Mizu napisał(a):

Stopklatki jak na filmiku powyżej to są robione na dowód bo jak inaczej komuś takiemu jak ty to pokazać

Dokladnie tak i poki co poza wrzucaniem tych filmikow nitk nie potrafi wrzucic swojego i wskazac te bledy bez szukania z lupa :hihot:

1 minutę temu, GAZuOOT napisał(a):

sto razy lepiej działa Lossless Scaling

:hahaha:Juz byly porownania tego programu i wypadl marnie ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Dokladnie tak i poki co poza wrzucaniem tych filmikow nitk nie potrafi wrzucic swojego i wskazac te bledy bez szukania z lupa :hihot:

:hahaha:Juz byly porownania tego programu i wypadl marnie ;)

No to ja tam się nie znam, ale zdecydowanie wolę LS od natywnego FG.  Przynajmniej w robieniu 120 klatek z 60 :)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GAZuOOT napisał(a):

No to ja tam się nie znam, ale zdecydowanie wolę LS od natywnego FG.  Przynajmniej w robieniu 120 klatek z 60 :)

Zaden generator nie bedzie tak dobry bez AI jak ten z AI. Ale faktem jest, ze program kosztuje grosze i pojdzie na kalkulatorze wiec.

3 minuty temu, GAZuOOT napisał(a):

Przynajmniej w robieniu 120 klatek z 60

Piszesz, tak jakby inne generatory tego nie mogly zrobic ;)

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
10 minut temu, Pixa napisał(a):

@darekz To mi zabiliście ćwieka,na jotube Trio na tle Tufa to taka lekka tragedia. Furmark 600W 73*C (1300rpm) vs 79*C(1300rpm),a ile w tym prawdy to nie wiem.

@GAZuOOT A ty co sobie zostawiłeś,ewentualnie w co celujesz?

Tempy będą zależne od budy i jej wentylacji. Ja więcej niż 74 nie widziałem, a budę mam małą. 

Tuf jest w cenie 14k kartą po prostu przepłacona, a Trio wyrwiesz za 12k.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Piszesz, tak jakby inne generatory tego nie mogly zrobic ;)

Ogólnie mało się bawię w generatory, bo kompletnie tego nie czuje, ale w FF XVI DLSS3 FG bardzo negatywnie mnie zaskoczył, mając większy lag od LS i bardziej rozjeżdżające się UI :).  Bazuje na tym przykładzie, więc jak pisałem średnio się znam na temacie. :)