darekz 67 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) 25 minut temu, Zachy napisał(a): @Lameismyname I jakie to ustawienia na te 450w sa? Bo nie widzę danych gpu/mem 2737/0.885 +2000 daje 470W w Steelu oraz wynik 1-2% mniejszy od stock. Ja używam 2827/0.89 +2000 i wtedy w Steelu jest 500W z wynikiem wyższym niż stock. Tabela ze Speeda, ale punkt oparcia jest zbliżony Edytowane 14 Kwietnia przez darekz
Lameismyname 2 341 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia @Zachy chyba złą osobę cytujesz 😉 @darekz widzę pewną analogię do mojego 5070ti - sweet spotem do UV jest u mnie 0,885-0,89V jak tutaj. 1
Phoenix. 4 728 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, Lameismyname napisał(a): widzę pewną analogię do mojego 5070ti - sweet spotem do UV jest u mnie 0,885-0,89V jak tutaj. Ja mam 0.900mv i zegar kapkę powyżej stock ustawiony czyli jakieś 2820mhz realnie w grze. Efektywny zegar trzyma 2820-2830mhz. Edytowane 14 Kwietnia przez Phoenix.
IceMan 103 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) 7 godzin temu, DżonyBi napisał(a): a nie jakies 2600MHz w porywach. a wiesz że te marne w twojej ocenie 2600MHz to jest spadek wydajności o jakieś nędzne 3-4% a spadek wydzielanego ciepła o 20% ? Edytowane 14 Kwietnia przez IceMan
Zachy 586 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, darekz napisał(a): Tabela ze Speeda, ale punkt oparcia jest zbliżony 870-875mV wygląda ciekawie, a pewnie na lepszych sztukach da sie jeszcze MHz troche podbic Edytowane 14 Kwietnia przez Zachy
darekz 67 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) 21 minut temu, Zachy napisał(a): 870-875mV wygląda ciekawie, a pewnie na lepszych sztukach da sie jeszcze MHz troche podbic Tak, jest to opcja do przetestowania z pewnością. W wolnej chwili pokuszę się o testy przy takim napięciu. Co ciekawe, to w obszernym wątku na reddicie, właśnie 0.875 przy 2600 jest uznawane za number one. Edytowane 14 Kwietnia przez darekz
Kanzu 206 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia 12 godzin temu, DżonyBi napisał(a): Ja juz nie wnikam jak ktos pisze, ze ma UV 2800 z 0.89V, bo wiem ze nie ma. Po kupnie karty ustawiłem na szybko po swojemu i było git, ale wydawało mi się, że jakoś nisko zegar mam porównując do tego co tu każdy podawał. Zacząłem poprawiać i dziwiłem się skąd te wartości jak u mnie od razu wszystko wywala. Nic dziwnego jak jeden podaje z krzywej, inny z osd a jeszcze inni z powietrza. Każdy później chwali się swoim i nic się ze sobą nie zgadza
DżonyBi 1 971 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Na tym forum FE blyszczy, wiec wiesz..
IceMan 103 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) 5 minut temu, Kanzu napisał(a): Każdy później chwali się swoim i nic się ze sobą nie zgadza Taki urok serii kart 5xxx. Karty boostują do różnych częstotliwości w zależności od tytułu/gry, czy z RT czy bez itd itp. W poprzednich seriach tak się nie działo. Dlatego ciężko podać konkretnie napięcie i mhz, jedyna stała wartość to ta z krzywej, która i tak pokazuje głupoty Edytowane 14 Kwietnia przez IceMan 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia 20 minut temu, Kanzu napisał(a): Po kupnie karty ustawiłem na szybko po swojemu i było git, ale wydawało mi się, że jakoś nisko zegar mam porównując do tego co tu każdy podawał. Zacząłem poprawiać i dziwiłem się skąd te wartości jak u mnie od razu wszystko wywala. Nic dziwnego jak jeden podaje z krzywej, inny z osd a jeszcze inni z powietrza. Każdy później chwali się swoim i nic się ze sobą nie zgadza O Jezu dokładnie XD Jak mnie dupa piekła jak słyszałem wielokrotnie, że tu ludzie mają ustawione 0.89 2850MHz, a to nie chodziło o efektywny zegar 19 minut temu, IceMan napisał(a): Taki urok serii kart 5xxx. Karty boostują do różnych częstotliwości w zależności od tytułu/gry, czy z RT czy bez itd itp. W poprzednich seriach tak się nie działo. Dlatego ciężko podać konkretnie napięcie i mhz, jedyna stała wartość to ta z krzywej, która i tak pokazuje głupoty Aj tam, ja mam na krzywej ustawione 0.9 2837MHz i w kazdej grze jakiej testowalem wynik waha się tylko między 0.885 2700MHz a 0.89 2730MHz-2760MHz. Nie tak ciezko to opisac, tylko ludzie chyba wola sie pochwalic wysoka wartoscia z krzywej niz stanem faktycznym xd 1
DżonyBi 1 971 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) Krzywa nie jest latwa i faktycznie zyje troche wlasnym zyciem, bo nawet minimalna zmiana wykresu moze zaburzyc caly rytm wedrowania karty po mhz i napieciach, ale mozna ja "oswoic". Zwykly offset i wyplaszczenie na szczycie to za malo. Nie bede tutaj udzielal porad, ale tutaj nie jeden pisal jak wspaniale ustawil uv, a w rzeczywistosci ma kupe z mlekiem. Edytowane 14 Kwietnia przez DżonyBi
sovas 662 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia 42 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): O Jezu dokładnie XD Jak mnie dupa piekła jak słyszałem wielokrotnie, że tu ludzie mają ustawione 0.89 2850MHz, a to nie chodziło o efektywny zegar No to cię zaskoczę, ale TUF tyle robił bez problemu curve ustawione na 3050 i trzymał 2850. Latał tak z tydzień bez żadnych crashy. Ventus na wodzie nie ogarnia tak dobrze UV jak ten TUF. OC oczywiście znacznie lepsze z uwagi na blok.
Kabor 460 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Nie bede tutaj udzielal porad, Wiem ale nie powiem. To od czego jest forum jak nie od wymieniania się wiedzą? Ostatnio widzę tylko porównywanie kto ma dłuższego kutasa a nie metryczne dyskusję. Edytowane 14 Kwietnia przez Kabor 2
sovas 662 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) Suprim z kodem 11 690,10: https://pl-store.msi.com/products/geforce-rtx-5090-32g-suprim-soc Edytowane 14 Kwietnia przez sovas
Kadajo 7 412 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Jeszcze poprzedni nie dotarł i już następny
Kanzu 206 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Godzinę temu, sovas napisał(a): No to cię zaskoczę, ale TUF tyle robił bez problemu curve ustawione na 3050 i trzymał 2850. Latał tak z tydzień bez żadnych crashy. Dlatego te porównania nie mają sensu, bo suprim przy curve na 2900-2950 i chyba 0.950V trzymał 2830-2880 w grach i to dalej nie było stabilne. Musiałbym jeszcze raz sprawdzić, bo teraz już pewny nie jestem. Lecąc z napięciem trzeba było schodzić też z taktowaniem, więc nie ogarniałem jak ustawialiście 0.890 z utrzymaniem tego samego zegara a tu każdy z innego miejsca liczby podawał
sovas 662 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) @Kanzu Tyle co zdążyłem nagrać na szybko jeszcze na tej karcie, później finalnie optymalizowałem jeszcze curve to było troszkę niżej napięcie W CP i Wukong to samo. Edytowane 14 Kwietnia przez sovas
DżonyBi 1 971 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia Godzinę temu, sovas napisał(a): No to cię zaskoczę, ale TUF tyle robił bez problemu curve ustawione na 3050 i trzymał 2850. Latał tak z tydzień bez żadnych crashy. Ventus na wodzie nie ogarnia tak dobrze UV jak ten TUF. OC oczywiście znacznie lepsze z uwagi na blok. Ja pamietam tylko jak wklejales tutaj filmik z UV inno3d to tam miales 2595-2602 w Cyberku w OSD.
sovas 662 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia (edytowane) @DżonyBi Masz filmik na poprzedniej stronie z TUFa. TUF był zdecydowanie najlepszy jeśli chodzi UV z kart co testowałem. Dotarł 5070ti Prime z komputronika za 3700. Ale małe to Edytowane 14 Kwietnia przez sovas
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia 6 minut temu, sovas napisał(a): @Kanzu Tyle co zdążyłem nagrać na szybko jeszcze na tej karcie, później finalnie optymalizowałem jeszcze curve to było troszkę niżej napięcie W CP i Wukong to samo. Tu jest 0.905 i udalo Ci sie z tym samym wynikiem zejsc do 0.89?
sovas 662 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia 6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Tu jest 0.905 i udalo Ci sie z tym samym wynikiem zejsc do 0.89? taa 885 nawet Może mam jakiś vod na kompie po dłuższym graniu, to po pracy poszukam.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia 4 minuty temu, sovas napisał(a): taa 885 nawet
sovas 662 Opublikowano 14 Kwietnia Opublikowano 14 Kwietnia @Tester Wrażeń Czy wam karta robi 2700 czy 2800 przy 890mV to i tak na fps jest bardzo mała różnica. Moża by to sprawdzić, ale pewnie to będzie coś w stylu 200fps vs 205 fps xd
Rekomendowane odpowiedzi