ShaDow_Pro 555 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Chciałbym zobaczyć czy NV wyda 5080S 24GB poniżej 5k, jeśli tak to naprawdę byłaby niezła cena. 1
DR3GGO 73 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) 6 godzin temu, Faflucy napisał(a): Obyś tylko tak chłodnicy nie montował jak na tym zdjęciu (Zdjęcie poglądowe) Bo jak masz tak zamontowane to może występować efekt o jakim pisałeś wcześniej, ponieważ pompka może łapać powietrze. Może się mylę, ale na tym zdjęciu jest ok, chyba że nie oddaje perspektywy należycie. Powietrze raczej gromadzi się w najwyższym punkcie układu a tutaj jest to radiator a nie blok z pompką. Edytowane 1 Maja przez DR3GGO 1
krulaks 59 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Godzinę temu, DR3GGO napisał(a): Może się mylę, ale na tym zdjęciu jest ok, chyba że nie oddaje perspektywy należycie. Powietrze raczej gromadzi się w najwyższym punkcie układu a tutaj jest to radiator a nie blok z pompką. Powietrze dalej może siedzieć w rurkach bo są na górze układu. 1 2
ryba 1 246 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 4 godziny temu, DR3GGO napisał(a): Może się mylę, ale na tym zdjęciu jest ok, chyba że nie oddaje perspektywy należycie. Powietrze raczej gromadzi się w najwyższym punkcie układu a tutaj jest to radiator a nie blok z pompką. Na chwile jest moze i ok, ale pamietaj, ze AiO czy nawet custom LC - plyn zawsze paruje i ubywa. Po dlugim czasie w tym gornym zbiorniku ciecz sie moze napowietrzac, a w najgorszym przypadku spadek przeplywu.
areczek1987 898 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 14 godzin temu, voltq napisał(a): Jest sens wymieniać 4080 zwykła na 5080 ? Pytanie co za model na jaki model i ile ta przesiadka może wynieść... w skrócie nie. 1
tgolik 545 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) W dniu 29.04.2025 o 19:01, lukadd napisał(a): @PiPoLiNiO Jest też opcja wrzucenia skrzynki do innego pomieszczenia, garaż, piwnica, inny pokój za ścianą Jeśli dobrze pamiętam @tgolik ten patent chyba stosujesz? Jak najbardziej - działam tak od kilku lat i nie wyobrażam sobie obecnych grzejników do grania trzymać koło siebie. Co więcej myślę jeszcze nad kilkoma przewiertami, żeby latem trzymać kompa w piwnicy a zimą w innym rzadko używanym pomieszczeniu ale wymagającym ogrzewania, dzięki czemu, pracując jako termowentylator zarobi na siebie 50 zł - stówkę miesięcznie Edytowane 2 Maja przez tgolik 2 1 2 2
ODIN85 3 500 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja No i to jest pomysł a nie tracenie kasy na klimę
Faflucy 312 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @krulaks Tylko tak się montuje AIO. Inaczej pompka może łapać powietrze.
j4z 936 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Euro też dobry jajcarz, karty paczkomatem nie wyślemy, bo za droga jest, więc sru w reklamówkę i DHLem... 🤦 2 godziny temu, tgolik napisał(a): rzadko używanym pomieszczeniu ale wymagającym ogrzewania A co tam uprawiasz? 🤔 1
Phoenix. 4 711 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja https://videocardz.com/newz/first-asus-geforce-rtx-5070-ti-rog-strix-review-posted-a-shift-to-mid-range
tgolik 545 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) 44 minuty temu, j4z napisał(a): Euro też dobry jajcarz, karty paczkomatem nie wyślemy, bo za droga jest, więc sru w reklamówkę i DHLem... 🤦 A co tam uprawiasz? 🤔 Suszarnia do prania, pokój gościnny, pokoje po dzieciach, biblioteka. Trochę by się uzbierało w domku. Edytowane 2 Maja przez tgolik 1
ODIN85 3 500 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 1 godzinę temu, j4z napisał(a): Euro też dobry jajcarz, karty paczkomatem nie wyślemy, bo za droga jest, więc sru w reklamówkę i DHLem... 🤦 A co tam uprawiasz? 🤔 Bkauzę Amazonu dostałem w fabryczej przezroczystej folii
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 2 godziny temu, j4z napisał(a): Euro też dobry jajcarz, karty paczkomatem nie wyślemy, bo za droga jest, więc sru w reklamówkę i DHLem... Biorąc do paczkomatu też byś dostał w worku foliowym. Oni podkładają bardzo dużo wiary w opakowanie producenta produktu.
lukadd 2 901 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Tak ogólnie to karty przelatują czy przepływają cały ocean w opakowaniu producenta, następnie z portu jeszcze jadą "tirem" po dziurawych drogach zanim trafią do sklepu
krukkpl 221 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) 2 minuty temu, lukadd napisał(a): Tak ogólnie to karty przelatują czy przepływają cały ocean w opakowaniu producenta, następnie z portu jeszcze jadą "tirem" po dziurawych drogach zanim trafią do sklepu Ale nie jadą pojedynczo rzucane na sortowniach tylko na palecie, lub w opakowaniu zbiorczym. Paletą ciężej rzucać. Edytowane 2 Maja przez krukkpl 1 4
krulaks 59 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja 20 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): @krulaks masz zapowietrzony układ. Na pracującym kompie obracaj radiatorem, możesz zdjąć na ten czas wentylatory żeby usprawnić cały proces 👍 Próbowałem, po jakimś czasie zamontowałem tak: Niestety nie przetestuję obecnie z zamkniętą obudową bo paczka gnije w inpoście od środy w magazynie (mają "problemy"). Brzmi to obecnie tak: gpu.mp3 Chodzi mi o ten powtarzający dźwięk jakby mielenia. Rośnie i spada: Czy tak właśnie brzmi pompa, czy może kompletnie coś nie tak jest z kartą. (dźwięk znormalizowałem oczywiście, nie jest to takie głośne). UPDATE: Zapomniałem zatwierdzić wpis, więc ta część wiadomości została napisana z 10 minut później od reszty: Wygląda na to, że jest znacznie ciszej! Dalej coś tam słychać, ale jest mocno ciszej. Teraz mnie zastanawia co to za buczenie (można je usłyszeć między dźwiękami pompy wyżej) - takie systematycznie wycie, może zasilacz? Sprawdzałem wiatraki w kompie (wszystkie dałem na 0%) i dalej ten sam dźwięk. Jak nie urok to sraczka
ket_rab 227 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Pompka w Astralach LC pracuje cały czas mimo że wentylatory są zatrzymane?
ryba 1 246 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Dla gniazda pompy masz w biosie wybrany tryb PWM/DC czy auto? Auto potrafi skopac sprawe. 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) @krulaks sprawdź czy masz wszystkie elementy podkręcanie w budzie 👍 wbrew pozorom rezonujacy element może powodowac też efekt buczenia, szczególnie przy większej cyrkulacji powietrza. Zasilacz też może być. Masz za siłkę z funkcją 0db i fan stop'em? - przycisk on/off z tyłu zasilacza przy gnieździe zasilania zazwyczaj. @ket_rab tak, w Astralu LC pompka chodzi cały czas na pełnej 🙈 Edytowane 2 Maja przez Fenrir_14
krulaks 59 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) 29 minut temu, ket_rab napisał(a): Pompka w Astralach LC pracuje cały czas mimo że wentylatory są zatrzymane? Tak. 29 minut temu, ryba napisał(a): Dla gniazda pompy masz w biosie wybrany tryb PWM/DC czy auto? Auto potrafi skopac sprawe. Nie ma pompy wpiętej w MOBO - karta tym zarządza po PCI 22 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): @krulaks sprawdź czy masz wszystkie elementy podkręcanie w budzie 👍 wbrew pozorom rezonujacy element może powodowac też efekt buczenia, szczególnie przy większej cyrkulacji powietrza. Zasilacz też może być. Masz za siłkę z funkcją 0db i fan stop'em? - przycisk on/off z tyłu zasilacza przy gnieździe zasilania zazwyczaj. @ket_rab tak, w Astralu LC pompka chodzi cały czas na pełnej 🙈 Rezonowanie wykluczę jak zmienię obudowę (mam nadzieję, że w poniedziałek inpost się zjawi). Yup, thermaltake GF3 1000W z fan stopem. Co ciekawe przy zwiększeniu obciążenia - dźwięk stał się głośniejszy. Praktycznie jak ten który nagrałem No to nie jestem pewien czy to pompa skoro chodzi cały czas na 100% 8 minut temu, krulaks napisał(a): Co ciekawe przy zwiększeniu obciążenia - dźwięk stał się głośniejszy. Praktycznie jak ten który nagrałem No to nie jestem pewien czy to pompa skoro chodzi cały czas na 100% Chyba jednak pompa. Brzmi praktycznie identycznie jak tutaj: Edytowane 2 Maja przez krulaks 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @krulaks kurde nie ma mnie teraz w domu a na komie to wiesz jak się takich rzeczy odsłuchuje sprawdź jeszcze zasilacz w trybie pracy 0db no i po podmiance budy się okaże. Miałem kilka sztuk 5090 Astral LC, obecnie mam 2 sztuki pracujące non stop praktycznie i nie miałem żadnych problemów z pompą, we wszystkich po odpowietrzeniu nie było jej słychać. Także jeżeli (odpukać) okaże się to faktycznie być pompka to odsyłaj kartę na zwrot lub rma.
sovas 662 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @Fenrir_14 Ale tam ponoć można płynu dolać? Wiem, że to powinno wyjść już perfekcyjne z fabryki, ale ja bym dolał po prostu, chyba, że taka konserwacja narusza warunki gwarancji Zaszkodzić nie zaszkodzi.
areczek1987 898 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja https://futurebeat.pl/newsroom/nowa-karta-graficzna-jest-pierwsza-ktora-posiada-czujnik-czegos-c/z42d56c
sovas 662 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @areczek1987 Jakiś wolny ten portal 5 dni temu już było
Phoenix. 4 711 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja https://videocardz.com/pixel/asus-gpu-tweak-iii-update-adds-mobile-control-improves-power-detector-accuracy
Rekomendowane odpowiedzi