maxmaster027 893 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) 46 minut temu, SylwesterI. napisał(a): Sam piszesz o 4090( w dodatku bzdury), i to w sposób jak byś był kosmitą Rozumiem. Zakłócilismy twój porzadek rzeczy i sielankową atmosfere Edytowane 12 Sierpnia przez maxmaster027 2
Doamdor 1 813 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Godzinę temu, SebastianFM napisał(a): @SylwesterI., i co mają niby pokazać te wyniki z włączonym FG? Kto ma dłuższego. Ponoć RTX 5080 najmniej opłacalna karta z serii RTX 50xx, a tu tylu forumowiczów ją posiada. Kurteczka mistrz marketingu, wszystko sprzeda. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 6 godzin temu, ju-rek napisał(a): Nie mierz kogoś swoją miarą, bo jak widzę to Ty się "sadzisz" nie ja. W nosie mam wasze przepychanki. Nie chodzi mi o odmiany imienia, ale jak o kimś piszesz to proszę rób to bez jakieś ironii, którą ewidentnie widzać w Twoim wpisie. Masz nerwa, to ochłoń. Widzisz to co chcesz widzieć , to ty się "sadzisz" o poprawną odmianę imienia, ja odpowiadałem na post kogoś innego, nie podoba się? To się zwróć do bozezbaw5080, żeby cię w to nie wciągał, odpowiadam na jego"argumenty". 6 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): Rozumiem. Zakłócilismy twój porzadek rzeczy i sielankową atmosfere nie tyle zakłócasz, a spamujesz, bzdurnymi wywodami o 5080 i teraz takimi postami, jak masz problem, idź do psychologa, może ci wytłumaczy, że maniakalne chwalenie badziewia, które kupiłeś, nie jest zdrowe i normalne
maxmaster027 893 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Szczerze, jeżeli bawisz sie w zamienianie nikow czy ich jakies lekceważace odmienianie, to oznacza że Tobie wlasnie brakuje argumentów i chwytasz sie takich rzeczy. Psujesz dobry vibe w tym watku tyle moge powiedziec.
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 6 godzin temu, Doamdor napisał(a): Kto ma dłuższego. Ponoć RTX 5080 najmniej opłacalna karta z serii RTX 50xx, a tu tylu forumowiczów ją posiada. Kurteczka mistrz marketingu, wszystko sprzeda. Mój 4090 raczej jest dłuższy i grubszy od 5080, nie wiem, jakiego ma bozezbaw5080, ale od Jurkowego na 100%, jego jest jakiś taki mały, krótki i zacewnikowany Kurteczka to nie mistrz marketingu, coraz wieksza część społeczeństwa , nabiera się na obrazki 5070=4090, i potem szaleje że w takim razie to 5080>4090 11 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Szczerze, jeżeli bawisz sie w zamienianie nikow czy ich jakies lekceważace odmienianie, to oznacza że Tobie wlasnie brakuje argumentów i chwytasz sie takich rzeczy. Psujesz dobry vibe w tym watku tyle moge powiedziec. Twoje "argumenty" przeczą wszystkim testom, ale masz dobry vibe, jak sobie powtarzasz, jaką wspaniałą kartę kupiłeś. Załóż sobie temat "dlaczego 5080 to najwspanialsza karta na świecie, a szczególnie moja" tam będziesz sobie wypisywał "argumenty", nikt nie będzie twojego świata burzył, ba znajdzie się kilku takich co potwierdzą
Mizu 102 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 5 minut temu, SylwesterI. napisał(a): ale od Jurkowego na 100%, jego jest jakiś taki mały, krótki i zacewnikowany Razem patelni przed blokiem nie ciągaliście ale porównywaliście sobie przyrodzenia? Dziwna ta wasza przyjaźń btw czemu tu nadal ciągnie sie temat 4090 vs 5080 😭 @maxmaster027 mam ochote wysłać Ci w prezencie 5090 żebyś przestał już sobie usprawiedliwiać zakup 5080tki
maxmaster027 893 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia @SylwesterI. To jest prawdziwy kozak Sylwester Stalone To jest Sylwester l.e.g.o.
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 2 minuty temu, Mizu napisał(a): Razem patelni przed blokiem nie ciągaliście ale porównywaliście sobie przyrodzenia? Dziwna ta wasza przyjaźń My porównujemy gpu, ale widzę niektórzy z czym innym to kojarzą
maxmaster027 893 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Mi to wlasnie ten pierwszy bardziej Jurka przypomina konkretnie i na temat. No ale co ja tam sie znam
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Teraz, maxmaster027 napisał(a): @SylwesterI. To jest prawdziwy kozak Sylwester Stalone To jest Sylwester l.e.g.o. wiecej spamu , więcej bozezbaw5080
ju-rek 451 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 26 minut temu, SylwesterI. napisał(a): ale od Jurkowego na 100%, jego jest jakiś taki mały, krótki i zacewnikowany Prubujesz mnie obrazić? WIdzisz, za krótki w uszach jesteś synku. Miałem Cię za normalnego, ale wychodzi na to, że jesteś zwykłym bucem.
maxmaster027 893 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) 34 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): wiecej spamu , więcej bozezbaw5080 Pamietasz jak to było jak otwierałeś bude od kompa po benchmarku z OC czy juz zapomniales? No przypomne Ci @Doamdor Powiedziałbym umiarkowanie śmieszne. Ale rozumiem, powaga i w ogole te sprawy, niczym magnaci na tonącym tytaniku 37 minut temu, ju-rek napisał(a): Prubujesz mnie obrazić? WIdzisz, za krótki w uszach jesteś synku. Miałem Cię za normalnego, ale wychodzi na to, że jesteś zwykłym bucem. vs.mp4 Daj mu spokój, zburzyłeś jego piramide wydajnosci Edytowane 13 Sierpnia przez maxmaster027
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia 28 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Na tym zdjęciu brak 5080 , ale to normalne , pucybut nie ma tam wejścia 39 minut temu, ju-rek napisał(a): Prubujesz mnie obrazić? WIdzisz, za krótki w uszach jesteś synku. Miałem Cię za normalnego, ale wychodzi na to, że jesteś zwykłym bucem. Nie schlebiaj sobie Nawet nie zrozumiałeś ironii , w odpowiedzi na inny post 1
maxmaster027 893 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Nawet nie zrozumiałeś, przesłania tego obrazka. Bo troche trzeba inteligencji i wyobraźni. Tytanic to RTXy 5000 i 4000, góra lodowa to RTX 6000. No ale ja naiwny sie łudziłem, że chociaż załapiesz a tu nic.
wrobel_krk 851 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Ostateczne rozwiązanie. Jedyny słuszny benchmark mówi że 4090 jest 11% szybszy, macie tu 2700+ próbek 5080 i 120k 4090, jak sprawdzicie podobna ilość gpu to wróćmy do tematu:) https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-5080-vs-Nvidia-RTX-4090/4179vs4136
tomcug 2 453 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Skończcie tę "dyskusję", zanim wlecą prezenty. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Wg. twojej inteligencji w jadalni Tytanic'a siedzi 5 innych Tytanic'ów. No tak, patrząc na twoje posty to logiczne 5 minut temu, tomcug napisał(a): Skończcie tę "dyskusję", zanim wlecą prezenty. Testowałeś karty, wyjaśnij kolegę, może w końcu złapie.
tomcug 2 453 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Ale ja już o tym pisałem, co jest wadą Blackwella (nierówna wydajność w grach), po co mam się powtarzać?
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia No to wiesz kto spamuje Powtarzalnie, regularnie
maxmaster027 893 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) My porownywalismy wydajnosc po OC w 3440x1440 RT overdrive. Pomiedzy 5080 stock i OC, a Ty wjechales z jakims screenami sprzed xx czasu, w ogole nie wiadomo o co Ci chodzi, zamiast jesli juz to zrobic adekwatne do tego co jest teraz to wklejasz cos z miesiecy temu. Przypomne Ci że to watek blackwell watek zbiorczy. Nie potrafisz odpuszczac. Sadzisz się z tą twoja 4090 nikt Ci tam wydajnosci nie umuje, fajnie ciesz sie tym, graj sobie. A jak chcesz porownywac wydajnosc to wklejaj aktualne screeny do tego co robimy. @tomcug Zgadza sie ta wydajnosc jest nierowna. Podobnie bylo w grze doom przed patchem z PT tożto 220-240W pobieralo na karcie 360W TDP. Natomiast zawsze ciekawe jest jaka kto ma indywidualnie wydajnosc po OC. @SylwesterI. psujesz dobry vibe takimi tekstami "Tylko ty tutaj się wygłupiasz, z tekstami o rtx 5080, żadne oc nie da rady nadrobić straty." Specjalnie dałem RT overdrive bo nie mozna przy tym manipulowac. A i tak ten swoje... Edytowane 13 Sierpnia przez maxmaster027
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) 20 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): Jeżeli weźmiesz resultat @ju-rek 144.78 : na 85 wychodzi że jego GPU jest az 70% szybsze, wiec 4090 dalekoo do 5080 z blokiem wodnym zapewne 3300mhz. O takie bzdury mi chodzi, co pokazały screeny, gdzie jurkowy 5080 z blokiem po OC ledwo dogania stockowego 4090, a to tylko dla tego że ten stockowy 4090 siedzi na platformie z kapciowym CPU i memorkami, a 5080 na najszybszym cepie do gier Pomijając już fakt że trzeba trafić sztukę 5080 która stabilnie zrobi 3300 Edytowane 13 Sierpnia przez SylwesterI.
maxmaster027 893 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia No i Ty dalej swoje. Nie chce mi sie kontynuowac tej dyskusji. Miałeś szanse, mogles wrzucic swoja wydajnosc, postawiles na shitposing twoj wybrow daj juz spokoj. 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Spokój jest, póki mitomani nie zaśmiecają tematu
Rekomendowane odpowiedzi