Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, lukadd napisał(a):

Ja teraz jakbym zmieniał to pewnie brałbym coś z topki Seasonica. 

A co do padania zasilaczy, cóż nawet w tych topowych się zdarza. Mi po około roku użytkowania padł Corsair HX1200i :E

Na twoim miejscy bym wymienił, bo jak koledze 1600W poszło z dymem, to 1000W też może powiedzieć papa. :przytul:

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Skitter napisał(a):

Seasonic VERTEX PX 1200W 80 Plus Platinum dobra to ostatecznie to będzie dobry wybór. Nie potrafię kliknąć kup:D
A wiem, że tu zawsze można na was liczyć. 

https://www.proshop.pl/Zasilacz-do-komputera/ASRock-PG-1300G-Zasilacz-do-komputera-1300-Watt-135-mm-ATX-31-80-Plus-80-Gold/3332130?srsltid=AfmBOopMeM4jsepRHJPGIjTYYmjU1MHPnMay4k4sTE81dyQ8euztC6q8

Jeszcze bym się zastanowił nad tym ;) Ten też ma zabezpieczenia na kablach, a to nie jest takie bez znaczenia ;)

• Like 1
Opublikowano

Też mam problem z be quiet, a dokładniej to straight power 12 1200w, nie lubi się z 5090 - randomowe resety czasem 2 - 3 razy dziennie, czasem raz na kilka dni. Czasem były też blackscreeny i wycie wentyli GPU na max. Nawet już kupiłem specjalnie drugi zasilacz by wykluczyć uwalone GPU.

Po czasie odkryłem że jedno z wyjść z tegoż zasilacza 12v-2x6 powoduje ten problem xD Po podpięciu GPU do drugiego wyprowadzenia 12v-2x6 nie odnotowałem puki co tego problemu, drugi zasilacz też było full stabilnie przez 3 tygodnie.

Opublikowano
54 minuty temu, sideband napisał(a):

Cebula wygrała kupiony, czekam niecierpliwie na dostawę 

Opublikowano (edytowane)

Czyli taki VW. Dla mnie jeden grzyb z CWT. 

Seasonic to Lexus. Nie wiem czy korzysta z zewnętrznych firm do produkcji, ale ma własne platformy i możemy mówić o absolutnie najwyższej jakości. 

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

Ja jak dzisiaj brałbym zasiłkę to chyba na pierwszym miejscu Seasonic Prime TX 1600 3.1.

Ale te Asroki Taichi całkiem pasowały by do mojego mobo :E Spoko wypadają, mają pół pasywa, dobry wentyl i są ciche. Więc na drugim miejscu byłyby do rozważenia.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
4 godziny temu, Skitter napisał(a):

Dobra nie ważne, proszę was o polecenie czegoś dobrego i sprawdzonego do mocnego zestawu i pod przyszłe wymiany. Ryzen 9 7950X 3D + MSI Suprim 5090 o ile jeszcze działają 
Stary idzie na gwarancję, ale ja muszę pracować, a nie czekać 3 tygodnie 

https://proline.pl/zasilacz-seasonic-vertex-px-1200-80plus-platinum-atx-3-1-pcie-5-1-1200w-p8118212

Opublikowano
53 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Czyli taki VW. Dla mnie jeden grzyb z CWT. 

Seasonic to Lexus. Nie wiem czy korzysta z zewnętrznych firm do produkcji, ale ma własne platformy i możemy mówić o absolutnie najwyższej jakości. 

Będzie Lexus przy 2-3x droższym modelu i dokładnie to samo zaoferują inni producenci ;)

Większość konstrukcji jest na podobnym poziomie w danym przedziale cenowym tylko różnią się detalami jak np. Asrock gdzie póki co oni mają zabezpieczenie na kablach. Konkurencja na rynku zasilaczy jest bardzo duża.