Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@JeRRyF3D Kadajo w zasadzie co generację męczy bułę z tymi kartami ale finalnie kończy w ten sam sposób - zakup tego krytykowanego gówna 😀 i nabijanie kabzy Huang'owi 😀

Czy GPU czy OLED to ta sama historia, zresztą z CPU też :hihot: I BF6 też :hihot: 

I co się dziwić jak zwyczajnie wyjścia nie ma? Jedyne to rzucenie tego w kąt i kupno konsoli. 

• Haha 2
Opublikowano

@Kadajo Zwaliłeś, że nie wziąłeś 4090, jak były w promocjach w pierwsze lato po premierze w okolicach 7-7.5k można było wyrwać sklepowego, a spadnięte z tira pewnie ~6-6.5k :E 

Patrząc na to jak nvidia żydzi to pewnie dopiero 6080 za rok+ przegoni 4090tkę o jakieś 10% może :E 

Więc spokojnie miałbyś karciochę na 3 generacje z 24GB vram.  

Opublikowano
5 godzin temu, Gradzik18 napisał(a):

Miałem 4070Ti S w tej wersji miała niecałe 70* i około 1200rpm, cicha przyjemna konstrukcja z dobrymi wentylatorami, z tą jest pewnie podobnie.

• Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, Brolly napisał(a):

200zł drożej bywa Zotac. Dwa lata gwary więcej są tego warte moim zdaniem. Co do hałasu to nie mam pojęcia, ale zgaduję, że zotac lepszy

• Upvote 1
Opublikowano
55 minut temu, lukadd napisał(a):

@Kadajo Zwaliłeś, że nie wziąłeś 4090, jak były w promocjach w pierwsze lato po premierze w okolicach 7-7.5k można było wyrwać sklepowego, a spadnięte z tira pewnie ~6-6.5k :E 

Patrząc na to jak nvidia żydzi to pewnie dopiero 6080 za rok+ przegoni 4090tkę o jakieś 10% może :E 

Więc spokojnie miałbyś karciochę na 3 generacje z 24GB vram.  

Wtedy to ja na 4K nie siedziałem i nie planowałem ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Brolly napisał(a):

I expert msi był za 3600 w xkom z kodem 100€ steam

I tym arc riders

Jednak bym się wstrzymał na 24gb i ewentualnie testował redeona.