Doamdor 1 787 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @maxmaster027 Wrzuć swój najlepszy wynik w nomad + odczyt z GPU-Z.
maxmaster027 887 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Totek Ten gostek ma 400W bios, klimatyzacje przy komputerze podczas testu . Stad ma tak niskie temperatury i tak duze OC. To nie jest randomowe GPU 9 minut temu, Doamdor napisał(a): @maxmaster027 Wrzuć swój najlepszy wynik w nomad + odczyt z GPU-Z. Nie ma mowy, zebym ruszał krzywa i bawił sie znowu w OC. Mam teraz stabilnie wszystko nic nie ruszam. Moge Ci tak puscic na daily teraz https://www.3dmark.com/3dm/146234280?
leven 539 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 1 godzinę temu, Brolly napisał(a): ten ?https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-5080-windforce-oc-sff-16gb-dlss-4 Lepiej to za 4700 czy rtx 5070 ti od msi za 4000 ? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5070-ti-gaming-trio-oc-16gb-dlss-4-czarny Brolly bierz 5080, zrób UV + OC i będziesz zadowolony. U mnie UV +OC na paździerzu 5060ti daje obniżenie poboru mocy o dobre 35-40 wat i podnosi wydajność o jakieś 10% Fotki poniżej pokazują UV + OC. Karta jest obciążona grą Fishingplanet od dwóch godzin. Co prawda to nie jest Quake 2 RTX, który wyciska ostatnie soki i pewnie pobór mocy byłby wyższy, ale nawet na tej grze widać różnicę Bierz tego 5080 i pykaj !!! Edytowane 2 godziny temu przez leven
Tornado3 333 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Nie ma mowy, zebym ruszał krzywa i bawił sie znowu w OC. czyli nie udowodnisz jaka różnica jest między 360W OC a 430W OC ? natomiast wiesz doskonale nie mając nigdy w rękach 5070ti że po OC jest 2-4%
maxmaster027 887 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 5 minut temu, Tornado3 napisał(a): czyli nie udowodnisz jaka różnica jest między 360W OC a 430W OC ? natomiast wiesz doskonale nie mając nigdy w rękach 5070ti że po OC jest 2-4% Nie po OC tylko po przesunieciu power limitu no nie myl pojęc chlopie, miej chociaz grosz przyzwoitosci. Powiedzialem, ze nie bede sie bawil w OC, bo juz sprawdzalem. Natomiast jak ktos ma 5080 i ma ochote (byc moze jutro wiecej osob bedzie mialo byc moze nie ) to z checia poczytam. Masz ustawienia stabilne z OC z przesunietym power limitem w dodatku na stabilniej krzywej, dodam tylko ze wyniki ze steelnomada to sa najczeiscjej na mocno niestabilnhch krzywych po to zeby tylko benchmark przeszedl. Masz porownanie Founders ma 8200-8300pkt, czego jeszcze checsz Edytowane 2 godziny temu przez maxmaster027
Tornado3 333 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu u mnie wyszło blisko 8% tak, że te Twoje 2-4 zweryfikuj, bo gadasz głupoty
maxmaster027 887 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Tornado3 napisał(a): u mnie wyszło blisko 8% tak, że te Twoje 2-4 zweryfikuj, bo gadasz głupoty No pewnie ze w Nomadzie moze wyjsc 8%, napisalem Ci jak masz GPU 1.07V to na tym wiecej zyskasz, a jak sie komus trafi 0.98V albo 1.02V to gówno nie 8% bedzie mial przyrostu wydajnosci a w grach to juz w ogole. Taki monster hunter wilds to 200-220W bierze po OC na 5070Ti. W takiej grze zadnej karcie zielnoych nic nie da przesuniecie PL. nawet 5080 zlopie 240-270W
lukadd 2 913 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zobaczcie sobie ile ugrał tomcug po OC na 5070ti gigusia https://ithardware.pl/testyirecenzje/nvidia_geforce_rtx_5070_ti_test_recenzja_opinia-39137.html#16
maxmaster027 887 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-5070-ti-gaming-oc-16gb-dlss-4 Jak za taka wersje cena jest raczej adekwatna 3899zł Moze jutro bedzie 100-200zl taniej. Fajnie GPU.
Doamdor 1 787 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 37 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Nie ma mowy, zebym ruszał krzywa i bawił sie znowu w OC. Mam teraz stabilnie wszystko nic nie ruszam. Moge Ci tak puscic na daily teraz https://www.3dmark.com/3dm/146234280? Nie możesz zapisać swój aktualny profil? Jaki masz wynik przy 360W OC?
Butu PCL 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) W dniu 25.11.2025 o 20:25, Phoenix. napisał(a): Tuf za 3700 to jak za darmo! Brać! proshop oferuje tylko 2 lata gwarancji, czy 3 letnia gwarancja producenta dalej obowiązuje? Edytowane 2 godziny temu przez Butu PCL
maxmaster027 887 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 10 minut temu, Doamdor napisał(a): Nie możesz zapisać swój aktualny profil? Jaki masz wynik przy 360W OC? https://www.3dmark.com/3dm/146236790 100% PL. Zysk 2.5% Z z tym, ze w grach to jest od 2-4% tak jak pisalem. Nomad raczej bierze okolo 400-410W w peaku 425W. GPU najczesciej ma 0.98-0,99V 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): podkrecasz sam rdzen i pamieć. To daje Ci najwiecej na 5070Ti, po przesunieciu PL zyskasz 1-2% i to też nie wszedzie. Chociaz pewnie w jakims Steelnomadzie mozna wiecej zyskac jezeli u kogos rdzen ma wieksze napiecie. Na 5080 zyskuje sie bardzo duzo, szczegolnie w wersjach z rdzeniem na 1.1V w tych mocniejszych konstrukcjach. Natomiast przy GPU 1V roznice sa w zakresie 2-4% tutaj Ci to pisalem Edytowane 2 godziny temu przez maxmaster027
skunRace 798 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 7 godzin temu, galakty napisał(a): Dzięki, ja teraz też mam tanią 4070Ti i mi szum jakoś nie przeszkadza, z racji że jestem alergikiem to i tak oczyszczacz z jonizacją chodzi więc nigdy totalnej ciszy nie mam Chyba się skuszę na 5070Ti póki mam gwarę i sprzedam 4070Ti... RAM tak podskoczył że AM5 nie ma sensu, a do 1440p się przyda więcej mocy, więcej VRAM pod AI i gwarancja na kolejne 3 lata. Też mi to chodzi po głowie z tym, że musiałbym kupić coś co ma dobre chłodzenie, a one się czasem zbliżają cenowo do paździerzy 5080. Znowu za dobrą 5080 nie dam 5Kzł+, bo aż mi głupio patrząc jak mało gier przeszedłem od zakupu 4070Ti i mam na niej jeszcze 11 miesięcy gwarancji, ciekawe za ile by poszła. Najbardziej boli mnie fakt , że to tylko 25% różnicy między 4070Ti a 5070Ti jedynie pamięci więcej. Za to między 5070Ti a 5080 15%, więc zamiast kupować paździerza 5080 chyba lepiej lepsze 5070Ti, śmiech na sali z ta generacją. 6 godzin temu, galakty napisał(a): A ten gaming chłodniejszy chociaż? EDIT: Tak teraz patrzę że ten Windforce jest mniejsze od obecnego Phantoma 4070Ti, to nie wiem jak on sobie radzi z chłodzeniem Phantom to był chyba odpowiednik JetStreama, czyli trochę gorszy od mojego Gaming Pro, jeden ciepłowód jak dobrze pamiętam. Ale Palit i Gainward wypadał naprawdę bardzo dobrze w serii 4000 w 5000 już tak dobrze ne jest. Mój Gaming Pro konkurował pod względem chłodzenia z tymi najdroższymi i pod pełnym obciążeniem nawet po 2 latach od zakupu, wygląda jak z pudełka i temperatury extra przy tylko 1100rpm. Już od lat staram się kupować ciche i chłodne karty, więc żeby nie robić skoku w dół i żeby mieć podobne wyniki jak na tym Palicie ze screena to chyba 5070Ti Gigabyte Gaming OC, albo jakiś MSI Vangurad musiałbym patrzeć ? MSI Gaiming X Trio jak dobrze pamiętam w RTX 2000 i 3000 wypadał bardzo dobrze tak w 5000 już szału nie ma. Edytowane 2 godziny temu przez skunRace 1
galakty 3 332 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, skunRace napisał(a): śmiech na sali z ta generacją Po całym dniu myslenia doszedłem do tej samej konkluzji Tylko 5080S miałby sens, ale nie wiadomo czy wyjdzie i ceny będą wysokie bo pamięci drożeją. Daj pan spokój. 1
Lameismyname 2 341 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu "The more you buy, the more you are "
Doamdor 1 787 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 17 minut temu, maxmaster027 napisał(a): 100% PL. Zysk 2.5% Z z tym, ze w grach to jest od 2-4% tak jak pisalem. Nomad raczej bierze okolo 400-410W w peaku 425W. GPU najczesciej ma 0.98-0,99V tutaj Ci to pisalem 60W mniej i zaledwie 2,7% mniejsza wydajność. Szkoda prądu marnować na takie śmieszne przyrosty i wydajność. W ramach ciekawostki RTX 5090 przy zbliżonym poborze prądu do twojego RTX 5080. Edytowane 2 godziny temu przez Doamdor
Kanzu 206 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://ithardware.pl/aktualnosci/stopione_wtyczki_bumerang_nowe_zlacze_12v_nvidia_rtx_5090-46878.html Jak ktoś używa kabla do zasilania 90 taki jak na zdjęciu w zwykłej izolacji, w którym widać, że piny chowają się przy ruszaniu przewodami to przez okno możecie go wyrzucić Przejrzałem przypadki gdzie się coś kopciło i palą się głównie adaptery od msi albo te co wyżej. Zdjęcie z neta, ale mam podobne z zasilacza. Nagrzewają się, puchną, wysuwają się piny i tracą styk. W tej chwili żadnej gry nie mogę odpalić, bo gpu tweak pokazuje mi dyskotekę Szczególnie jak karta przekracza 500W. Nic nie pomaga dopychanie ani dociskanie a jak pomagało to tylko na chwilę mimo, że wziąłem nieużywany kabel do tej karty. Lepiej zainwestować w coś lepszego jak nie chcecie przypału.
maxmaster027 887 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 26 minut temu, Doamdor napisał(a): 60W mniej i zaledwie 2,7% mniejsza wydajność. Szkoda prądu marnować na takie śmieszne przyrosty i wydajność. W ramach ciekawostki RTX 5090 przy zbliżonym poborze prądu do twojego RTX 5080. No tak, dlatego 5090 to piekna karta. Szczegolnie jak sie komus trafila sztuka mogaca pracowac z 0.825V. Jezeli chodzi o UV z suwaka, to na 299W czyli 83%PL. Też jest nieźle. Aczkolwiek widac, ze te TDP 360W jest dla GPU 1V idealne. https://www.3dmark.com/3dm/146238974 I tu masz jeszcze wynik dla 248W ograniczone suwakiem . Dalej to przeskakuje default 5080 FE https://www.3dmark.com/3dm/146239557 I to jest na mojej z ktorej korzystam na codzien, pewnie jakby wyplaszyc i sprawdzic gdzie jest granica stabilnosci mozna by wiecej zyskac, a juz sam wynik oczywiscie tez byłby lepszy. Edytowane 1 godzinę temu przez maxmaster027
ShaDow_Pro 565 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, leven napisał(a): Brolly bierz 5080, zrób UV + OC i będziesz zadowolony. U mnie UV +OC na paździerzu 5060ti daje obniżenie poboru mocy o dobre 35-40 wat i podnosi wydajność o jakieś 10% Fotki poniżej pokazują UV + OC. Karta jest obciążona grą Fishingplanet od dwóch godzin. Co prawda to nie jest Quake 2 RTX, który wyciska ostatnie soki i pewnie pobór mocy byłby wyższy, ale nawet na tej grze widać różnicę Ty na stock masz 1.03V ja w Afterburner z voltage +100 do 1V nie dojdę, masz 995mV.
Kadajo 7 412 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No i jak tam, widział ktoś dobre ceny Blak Frajerdej na 5090 ?
Doamdor 1 787 Opublikowano 57 minut temu Opublikowano 57 minut temu @Kadajo https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5090-ventus-3x-oc-32gb-dlss-4
maxmaster027 887 Opublikowano 54 minuty temu Opublikowano 54 minuty temu @Doamdor A możesz puscic test 69% PL po OC jak to wyglada na 5090 o ile jest gorzej wzgledem plaskiej krzywej
leven 539 Opublikowano 37 minut temu Opublikowano 37 minut temu 44 minuty temu, ShaDow_Pro napisał(a): Ty na stock masz 1.03V ja w Afterburner z voltage +100 do 1V nie dojdę, masz 995mV. 955mV Nie wiele mniej, niż stock 1.03V, ale zawsze mniej. W GPU-Z widać, że na stock leci na zielono perfcap, po UV/OC na IDLE No i zegarki sporo wyższe, chłodniej i cicho - wentylatory skręcone na max 45% Na stock podchodziły pod 60% i było już słychać, a i tak było cieplej, niż obecnie. Same plusy
Rekomendowane odpowiedzi