Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Zhao napisał(a):

Rzeczywiście. 1400 RPM w tych podstawowych modelach jest przesadzone i zbyt agresywne.
Jednak kupiłeś tą kartę tak tanio... ja bym zgrał oryginalny bios i spróbował wgrać jakiś inny. Temat miałbyś rozwiązany.
Teraz dopłacisz parę kafli do karty, która jest znana z piszczących cewek i będziesz płakał.

Opublikowano

@Lameismyname

Myślałem o tym i nawet zgrałem oryginalny bios....ale stwierdziłem  - cena   to nie wszystko i jeśli ja mam kilka dni po zakupie wgrywać inny i potem w razie draki odkręcać i flashować na oryginał to zgłosiłem zwrot 

Było mi smutno gdyż to pierwsza rzecz droga jaką zwróciłem od lat 

Pocieszające jest to,że sporo ludzi na zagranicznych forach  zrobiło to samo 

I nie jest to problem wyłącznie Inno3d a takiego tańszego Zotaca też 

Myślałem  też czy go na wodę nie dać,ale dałem spokój 

Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Amazon to jest pierdylion większy sklep od xkoma i pierdylion rocznie więcej sprzedają. Na necie oczywiście znajdziesz więcej opinii na temat Amazona z jakimiś problemami w wysyłce czy przysłowiową cegłą w paczce, ale to chodzi o skalę różnych sklepów nieporównywalną w ilości sprzedaży.

Ja ogólnie od lat zamawiam dużo na Amazonie, w ostatnich latach to będzie ~300 przesyłek rocznie :E Jeszcze nigdy mi się nie trafiła cegła zamiast produktu.

Wadliwe produkty, nie pasująca jakoś wykonania czy cokolwiek innego oczywiście okazjonalnie bywa, ale zawsze szybki zwrot i kasa z powrotem, nigdy mi nie robili problemów.

Na 5 transakcji w 3 przypadkach było po zwrotach. Co z tego, że oddają kasę bez problemu tracę tylko czas i nerwy. 

Dlatego poza pierdołami, których nie ma nigdzie indziej to już nic u nich nie kupuje ;)

Każdy może mieć inne doświadczenia z tym sklepem ;)

Opublikowano
20 minut temu, Zhao napisał(a):

@Lameismyname

Myślałem o tym i nawet zgrałem oryginalny bios....ale stwierdziłem  - cena   to nie wszystko i jeśli ja mam kilka dni po zakupie wgrywać inny i potem w razie draki odkręcać i flashować na oryginał to zgłosiłem zwrot 

Było mi smutno gdyż to pierwsza rzecz droga jaką zwróciłem od lat 

Pocieszające jest to,że sporo ludzi na zagranicznych forach  zrobiło to samo 

I nie jest to problem wyłącznie Inno3d a takiego tańszego Zotaca też 

Myślałem  też czy go na wodę nie dać,ale dałem spokój 

Nie po to człowiek płaci ciężko zarobione pieniądze, żeby jeszcze miał poprawiać fabrykę. Dobrze zrobiłeś, oby świerszcze w Astralu dobrze cię przywitały. :przytul:

Opublikowano
9 minut temu, Doamdor napisał(a):

Nie po to człowiek płaci ciężko zarobione pieniądze, żeby jeszcze miał poprawiać fabrykę. Dobrze zrobiłeś, oby świerszcze w Astralu dobrze cię przywitały. :przytul:

6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Zhao szkoda że nie było białego Astrala bo mógłbyś wrzucić bios od Matrix'a no ale nie można mieć wszystkiego jak to mawiają ;/

Wszystko to jest smutne ... cały Hype spadł u mnie do zera  - człowiek myślał,że będzie się cieszył sprzętem przez ten wolny czas w rodzinnym gronie a tu jeden wielki...(wiecie co) 

Jeśli Bezos nie dowiezie albo gorzej -  będzie kamień to będzie hit na koniec roku dobrze,że  chociaż kasy nie pobierają bez wysyłki a nie jak te słynne Asus tufy 3080 :E 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Zhao napisał(a):

Wszystko to jest smutne ... cały Hype spadł u mnie do zera  - człowiek myślał,że będzie się cieszył sprzętem przez ten wolny czas w rodzinnym gronie a tu jeden wielki...(wiecie co) 

Jeśli Bezos nie dowiezie albo gorzej -  będzie kamień to będzie hit na koniec roku dobrze,że  chociaż kasy nie pobierają bez wysyłki a nie jak te słynne Asus tufy 3080 :E 

Będzie dobrze, nagrasz unboxing. :przytul:

Astral.thumb.png.d614eb012514ade91b2f1a93cae61793.png

Edytowane przez Doamdor