Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem undervolting bo tak chwalicie ,nigdy nie robiłem wiec pytam czy tak ma być bo na gpuz dziwnie mi pokazuje wartości. Ale w grze działa ok mam boost 3135  . A krzywa ustawione na 3172 i v950 ( z filmu na ytube wynika że tak to działa, około zawsze 50 mhz mniej)

gpu2.jpg

gpu1.jpg

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.04.2026 o 15:48, Luki_ napisał(a):

Zrobiłem undervolting bo tak chwalicie ,nigdy nie robiłem wiec pytam czy tak ma być bo na gpuz dziwnie mi pokazuje wartości. Ale w grze działa ok mam boost 3135  . A krzywa ustawione na 3172 i v950 ( z filmu na ytube wynika że tak to działa, około zawsze 50 mhz mniej)

Krzywa wygląda ok, faktycznie dziwne wskazania GPU-Z. Na moim Windforce maksymalny PL mam 111% ty masz 125% na Gamingu. Jeśli potrzebujesz każdy fps trzymaj 3200MHz na krzywej chociaż różnice względem 3000MHz będą znikome a karta nie będzie tak wyżyłowana. U mnie przy krzywej na 3050MHz 950mV zegar boostował do 3022MHz. W testach w Cyberpunku UV + OC (curve 3050 / mem +3000MHz) względem samego OC (+400MHz  / +3000MHz) to pobór mocy mniejszy o 61W przy średniej liczbie FPS mniejszej o 3. 

Edytowane przez lukasso1202
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Może mi ktoś powiedzieć jak mam używać DLDSR (nvidia app albo panel) w 1440p używając 2.25x w diablo 4 gdzie w menu gry w trybie fullscreen w oknie (a zwykłego fullscreen nie ma) nie można zmieć rozdzielczości w grze?

Bo jak dobrze rozumiem że po włączeniu DLDSR w nvidia app powinienem później włączyć 4k w ustawieniach gry jako rozdzielczość?

Wgl warto tego używać?

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
Opublikowano
4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Jezeli wlaczysz DSR, to powinno sie pokazac w menu gry, a juz na pewno po restarcie windowsa.

ustawiłem tak zresetowałem kompa i w menu gry nic nie ma 

Zrzut-ekranu-2026-04-26-110834.png

8 minut temu, lukadd napisał(a):

@Mistrz zakonu Paladynów Z tego co pamiętam to D4 działa w oknie, więc najpierw musisz odpalić taką skalowaną rozdziałkę na pulpicie i wtedy gra będzie na niej bazować.

Jak tak zrobię to nie mogę ustawić więcej odświeżania niż 60 hz :E

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, lukasso1202 napisał(a):

Krzywa wygląda ok, faktycznie dziwne wskazania GPU-Z. Na moim Windforce maksymalny PL mam 111% ty masz 125% na Gamingu. Jeśli potrzebujesz każdy fps trzymaj 3200MHz na krzywej chociaż różnice względem 3000MHz będą znikome a karta nie będzie tak wyżyłowana. U mnie przy krzywej na 3050MHz 950mV zegar boostował do 3022MHz. W testach w Cyberpunku UV + OC (curve 3050 / mem +3000MHz) względem samego OC (+400MHz  / +3000MHz) to pobór mocy mniejszy o 61W przy średniej liczbie FPS mniejszej o 3. 

Święte słowa. 3000mhz na GPU przy jak najniższym stabilnym napięciu (na krzywej) i będzie cacy. Do tego + 2000mhz dla memek.

Edytowane przez leven
Opublikowano
11 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Nie da rady w 4k zawsze 60 hz tylko

Kij z tym :E

Tyle samo bedziesz mial HZ ile masz monitor z DSR. Po prostu nie wlaczyles. Wlacz, zatwierdz, zrob restart, znajdz rozdzielczosc w panelu nv, najczesciej jest u gory i zatwierdz. Nic wiecej nie rob. Jak trzeba zrob DDU i zainstaluj jeszcze raz sterowniki. i wlacz DSR musi byc to nie ma nic wspolnego ze masz za stary monitor.

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Nie da rady w 4k zawsze 60 hz tylko

Kij z tym :E

Skalowanie obrazu w sterowniku nvidii włączone ?

Rozdzielczość ekranu ma być pod napisem PC.

1 minutę temu, leven napisał(a):

Skalowanie obrazu w sterowniku nvidii włączone ?

Rozdzielczość ekranu ma być pod napisem PC.

A w innych grach jest OK ?