Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, leven napisał(a):

Uuuu, od kiedy decydujesz, kto co może ? hm ? 

I kto to mówi? Typ, który skreśla kogoś, bo... sepleni i ma długie włosy?!? :boink:
Jezus zapomniał zadzwonić do Ciebie i poprosić o zgodę na włosy?  :smiech:
LOL.  :smiech:

10 minut temu, leven napisał(a):

Lecisz do ignorantów.

Uff. Dzięki. :thumbup:
Obopólna korzyść chyba.

(PS. Ignorów, nie ignorantów ;) )

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

I kto to mówi? Typ, który skreśla kogoś, bo... sepleni i ma długie włosy?!? :boink:

No dokładnie. Daleko nie trzeba patrzeć - mamy dwóch bardzo znanych rodzimych youtubowych recenzentów sprzętu, gdzie jeden sepleni, a drugi źle wymawia "r".
Czy to jest istotne? Moim zdaniem nie, tym bardziej, że obaj się starają maskować te wady w miarę swoich możliwości.
Czy przekazują wartościowy materiał? Jak najbardziej tak. Oczywiście każdemu się mogą wkraść jakieś buble, bo jesteśmy tylko ludźmi.

Już był kiedyś taki jeden, co wedle niego każdy mężczyzna powinien był być wysokim blondynem o niebieskich oczach xD Coś chyba ten eksperyment nie pyknął.

7 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Że wam się chcę z choroszczą v2 dyskutować, tam nic już nie przekażecie. :hihot:

Nie można zawsze przechodzić obojętnym, bo głupoty mogą zostać powielane przy naszej bierności.
Ale co prawda to prawda.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Nie można zawsze przechodzić obojętnym, bo głupoty mogą zostać powielane przy naszej bierności.
Ale co prawda to prawda.

Z tym akurat się zgadzam, ale to należy o tym informować by każdy to wiedział nie wchodząc w dyskusje z pacjentem.

Masa tu ludzi, którzy ogarniają temat i wiedzą więcej niż my, posłuchanie kogoś kto wie więcej bez bólu dupy i pisana głupot to cecha kogoś kto chce się do edukować, ale dziadersy będą stały twardo ze swoim, mimo że to nie ma za wiele wspólnego z prawdą.   

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, JeRRyF3D napisał(a):

Ba! Dziś takimi głupotami nieświadomie karmi sie AI, które to później wypuwa je, jako prawdy obiawione. ;) 

W sumie masz rację. Dodać do tego pewność siebie AI i robić można kisiel z mózgu mniej inteligentnym ludziom. Straszne.
Ja się trochę pobawiłem googlowskim AI - jaki pożytek jest z narzędzia, które notorycznie łapiesz na wciskaniu kitu, a na te same zapytania potrafi dać w różnych sesjach dwie różne i skrajnie przeciwne do siebie odpowiedzi...

Teraz, leven napisał(a):

Za taką  wypowiedź,  powinieneś dostać bana. 

Lepiej bana jak kaftan :E

• Haha 1
Opublikowano

@levenBez obrazy, ale stoisz twardo ze swoimi poglądami, razem z Wallcem, który dostał już swoją kategorię, nie otwierając się na wiedzę innych bardziej doświadczonych użytkowników. Ja nic do Ciebie nie mam, ale spójrz szerzej co się tutaj dzieje, przez pół poprzedniej strony naśmiewasz się z przesiadki z 5070Ti na 9070XT, potem piszesz cały czas że 16GB to wybawianie, a jak ktoś zwróci uwagę na coś czego do końca nie ogarniasz, to zamiast przyjąć i poszerzyć horyzonty, dalej bronisz się twardo.

Sam nie wiem wszystkiego, ale chętnie posłucham bardziej doświadczonych i dowiem się czegoś nowego :P

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

No dokładnie. Daleko nie trzeba patrzeć - mamy dwóch bardzo znanych rodzimych youtubowych recenzentów sprzętu, gdzie jeden sepleni, a drugi źle wymawia "r".
Czy to jest istotne? Moim zdaniem nie, tym bardziej, że obaj się starają maskować te wady w miarę swoich możliwości.
Czy przekazują wartościowy materiał? Jak najbardziej tak. Oczywiście każdemu się mogą wkraść jakieś buble, bo jesteśmy tylko ludźmi.

Już był kiedyś taki jeden, co wedle niego każdy mężczyzna powinien był być wysokim blondynem o niebieskich oczach xD Coś chyba ten eksperyment nie pyknął.

Ale co prawda to prawda.

Dla czego nie napiszesz, że chodzi o generała SS ? 

Stracha masz ? 

Jeżeli tak mnie określasz, napiszę do Tomka o ban - całkowity dla Ciebie za faszystowskie wypowiedzi, tym bardziej do mojej osoby :) Lecisz.

5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Lepiej bana jak kaftan :E

Zobaczymy. 5070ti na 9070xt i jeszcze mnie obraża. 

Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, leven napisał(a):

Dla czego nie napiszesz, że chodzi o generała SS ? 

Stracha masz ?  Jeżeli tak mnie określasz, napiszę do Tomka o ban - całkowity dla Ciebie za faszystowskie wypowiedzi, tym bardziej do mojej osoby :) Lecisz.

Ty nadal nie rozumiesz (?), że powodem tego shitu (i beki) było właśnie TWOJE (!!!) "faszyzowanie" Jezusa ?!

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 3
Opublikowano
3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

@leven Skoro po wódzie siadasz za klawiaturę, to mam nadzieję, że chociaż nie za kółko.

59=070ti na 9070xt ? 

Jesteś moim Guru :) 

A moje kółko, które na jesień 22 lata, to możesz mnie najwyżej pochwalić :) 

Mam Syrenkę :)  (Astra G) i blacha jak ta lala (nadkola do zrobienia)

Opublikowano
Teraz, leven napisał(a):

59=070ti na 9070xt ? 

Jesteś moim Guru :) 

Widzę, że nie jesteś w stanie przetrawić nawet jak Ci ktoś fakty na tacy podaje.
Z resztą co ja będę się produkował i tłumaczył komuś, dla kogo 5060ti jest lepszy od 5070 xD 

7 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Jednak ranga razem z Wallcem zasłużona :wariat:

1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Trzeba wystosowac wniosek do moderacji o przypiecie rangi :D 

Dobrze prawicie ;) 

Opublikowano (edytowane)

Panowie, gdyby ktoś z nas kupił rx9070xt za 2020 zł na forum to też chciały sprzedać rtx5070ti za prawie 1400 zł więcej. :E

Sam spróbuję zrobić podmiankę rtx3060ti na nowego rtx5060ti za ~250 zł, bo bonusów dowali na sprzedaż, a ludzie dalej potrafią zapłacić 850 zł za Ampere, a moja jest zadbana i 3letnia.
Chciałem podmieniać nawet na rtx5050 po taniości, bo i tak nie gram w nic wymagającego, a coś lepszego kupi się po premierze PS6.

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Panowie, gdyby ktoś z nas kupił rx9070xt za 2020 zł na forum to też chciały sprzedać rtx5070ti za prawie 1400 zł więcej. :E

41SEzejcRoL.jpg

A odnośnie kolegi leven taka mała sonda, bo lud się domaga.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano (edytowane)

Proszę o wyrozumiałość, ma być minimum  16GB Vram

7 minut temu, Lameismyname napisał(a):

41SEzejcRoL.jpg

A odnośnie kolegi leven taka mała sonda, bo lud się domaga.

Nie lubię tego aktora.  Lamma  ? przestań robić memki w temacie RTX 5xxx

Edytowane przez leven
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Jest ok w kwestii wydajności, nigdy nie pisałem ze ma dobre TDP , dla mnie TDP 4090 to już kosmos. To są zresztą jedne z powodów dla których nigdy takich kart nie kupuje.

Ty po prostu powinienes szukac promki na 5080 Noctua i tyle. Gdzies byly za 6k z hakiem przez moment. Takie GPU dla Ciebie idealne.