Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@AudRob Ale ma 5070Ti z pewnego źródła, dobry egzemplarz za 3400zl. A ma 5060Ti 16GB najtansza na allegro 2199zl. One chodza po 2300-2500. To jak wystawi za 2000-2100 zl to zaraz ktos wezmie. Dolozy 1300zeta i ma karte o wiele wiele szybsza. 

Widzisz, ze chce chlop sprzedac za dobre pieniadze dobra karte to nagabujesz zeby nie kupowac od niego xD nie wiem o co tu chodzi

Opublikowano
Teraz, leven napisał(a):

Lame ? jesteś chorągiewką. 

5070ti na 9070xt  :lol2:

EDIET: deal życia :uklony:

To teraz powoli Twój bełkot zaczyna się klarować.
Znany jesteś z bycia fanboyem Nvidii i teraz jak zmieniłem z Nvidii na AMD to jestem chorągiewką?

Jeżeli nie widzisz dealu w kupnie porównywalnej wydajnościowo karty, za pół ceny sklepowej drugiej porównywalnej wydajnościowo karty, to nie dziwi mnie dlaczego tkwisz w 5060ti.

Ludzie z klapkami na oczach najwięcej tracą przez swoją ślepotę. Ale nie ma co tu niektórych nawracać, skoro są niereformowalni.

--

A co do rzepu trzymającego się jak psiego ogona, który wrócił dzisiaj z Bieszczad i chyba się ponownie na nie wybiera - karty graficzne PNY można oddawać na RMA bezpośrednio do producenta.
Jest 3 lata gwarancji, przez pierwsze dwa możemy zarówno przez sklep jak i bezpośrednio do producenta, ostatni rok tylko bezpośrednio do producenta. Ten schemat tyczy się wszystkich sklepów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Kadajo napisał(a):

@leven czy to prawda ? Uważasz że LCD jest lepszy od OLED'a ?

Nie, nie uważam, że LCD, który jest podstawą matryc jest lepszy od Oled.

Podświetlanie punktowe jest cudne i gdyby nie to, że zdarzają się wypalone plamki, to nie mam żadnych zastrzeżeń. 

QLed ma dodatkowa kropkę kwantową (punkt) 

Pięknie to wygląda :) 

Podświetlenie ? To już kwestia matrycy - już są dosłownie jedna kropka w jednym punkcie  :)  Ale na to stać tylko wybranych :E 

Edytowane przez leven
Opublikowano
49 minut temu, leven napisał(a):

Nie, nie uważam, że LCD, który jest podstawą matryc jest lepszy od Oled.

Podświetlanie punktowe jest cudne i gdyby nie to, że zdarzają się wypalone plamki, to nie mam żadnych zastrzeżeń. 

QLed ma dodatkowa kropkę kwantową (punkt) 

Pięknie to wygląda :) 

Podświetlenie ? To już kwestia matrycy - już są dosłownie jedna kropka w jednym punkcie  :)  Ale na to stać tylko wybranych :E 

jwdrp.gif

To ten sam użytkownik ???

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Lameismyname

Z tego co pamiętam dział PNY ci odpisał i można do nich odesłać bezpośrednio pomijając sklep ??? dobrze pamiętam ??? , jeżeli tak to baja , co nie zmienia faktu że amazun pier.. biznes i dla maciupkich tj 99.999% :-) gwarka tylko i wyłączenie od pierwszego właściciela a bardziej mus konto z którego był zakup w innym wypadku gwary brak :wariat:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

to nagabujesz zeby nie kupowac od niego

Nie od niego tylko z gwarancją z Amazon,

A np. chłop ciebie oleje albo zachoruje , urwie się kontakt , to jak taką kartę w razie coś się stanie dasz  na gwarancję?

Skąd weźmiesz dostęp do jego konta żeby zgłosić awarię?

O to mi chodzi to nie jest 100 czy 200zł.;)

Edytowane przez AudRob
Opublikowano
9 minut temu, Doamdor napisał(a):

Coś dla fanów Star Wars, RTX 5080, a nie tam jakiś kurdupel RTX 5060 Ti. :hihot:

MSI-GeForce-RTX-5080-16GB-Mandalorin-and

MSI-GeForce-RTX-5080-16GB-Mandalorin-and

Byle jaka 5080 i robię po swojemu wodę. Tylko bez wyzwisk ! 

To, że mi się język plącze, wina 4 piętra :hihot:

• Upvote 1