areczek1987 1 151 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca A gdzie ja o coś pytałem? Stawiam tezę po tłumaczeniu jak kartę zamontować jak jakąś inną opcje pokazałem. Za ten hajs jak tylko wspomnę o rma będę oczekiwał wysyłki. Jak z aio wyższy model to tylko czekać na tą 7090 która będzie wtedy chodzić za 70 tysięcy W biednym modelu z 1 radem
Kanzu 560 Opublikowano 11 Lipca Opublikowano 11 Lipca 1 godzinę temu, userKAMIL napisał(a): W sumie jeżeli te 3 co mam pionowe (powietrze wyciągają) bym zdemontował a wzlozyl te z tej karty wyżej. To one robią tą samą funkcję? AIO z GPU wyrzuca ciepłe powietrze od razu na zewnątrz i przy okazji wyciąga to z obudowy. Reszta podzespołów ma mniejsze temperatury, bo karta nie gotuje i z CPU pewnie też trochę spadnie. Ogólnie jest ciszej i chłodniej, ale z tego co czytałem tobie akurat to lata Najpierw sprawdź, czy w tej obudowie na boku zmieścisz radiator 360mm z tego Zotaca. 2
Kadajo 10 738 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca https://videocardz.com/newz/nvidia-rtx-50-hotspot-sensor-is-still-accessible-through-internal-mods-diagnostic-tool
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca A to wcale nie była jakaś zła wersja chłodzenia 1
leven 1 011 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 17 godzin temu, Kanzu napisał(a): AIO z GPU wyrzuca ciepłe powietrze od razu na zewnątrz i przy okazji wyciąga to z obudowy. Reszta podzespołów ma mniejsze temperatury, bo karta nie gotuje i z CPU pewnie też trochę spadnie. Ogólnie jest ciszej i chłodniej, ale z tego co czytałem tobie akurat to lata Święta prawda. Ja nawet na pierdziawce 3060ti założyłem bloczek uniwersalny z chłodnicą 240mm na TOP. Nawet w lecie przy 33stC w pokoju, karta i reszta gratów nie miały problemów z temperaturami. 4 godziny temu, Kadajo napisał(a): https://videocardz.com/newz/nvidia-rtx-50-hotspot-sensor-is-still-accessible-through-internal-mods-diagnostic-tool Co to za pokręcone odczyty ? GPU - 115 Wat Pamięć karty- 113 Wat 8 pin - 294 Wat
Slayer 356 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Bezsensu, że wywalili ten czujnik hot spota. Ciężko będzie stwierdzić po dłuższym czasie czy trzeba jakieś re-paste robić. NV jakoś argumentowała dlaczego to wywalili? @leven Wysłałem ci PW, będziesz miał tam chwilke to zerknij ^^ 1
Phoenix. 7 203 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Powód był prosty, ludzie by się pruli o wysoką temp a zapewne ten gen ma wysoką. Skoro po zmianie pasty było 100st. 3
leven 1 011 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) 9 minut temu, Slayer napisał(a): Bezsensu, że wywalili ten czujnik hot spota. Ciężko będzie stwierdzić po dłuższym czasie czy trzeba jakieś re-paste robić. NV jakoś argumentowała dlaczego to wywalili? @leven Wysłałem ci PW, będziesz miał tam chwilke to zerknij ^^ AI mówi tak: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=dla+czego+nvidia+nie+pokazuje+czujnika+hot+spot+w+kartach+graficznych Niczego nie mam na PW EDIT: a co do czujnika hot spot, to jest bardzo przydatny. Nie rozumiem, dla czego został pominięty Pitolenie o średniej temperaturze. Edytowane 12 Lipca przez leven
RTXnietylko4060tiUSER 803 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) @levenTwoje GPU z 16GB moze sie gotowac, ratuj je. Bo jak wyjdzie UE6 to wiesz.... Edytowane 12 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER 3
sideband 3 387 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 21 minut temu, Slayer napisał(a): Bezsensu, że wywalili ten czujnik hot spota. Ciężko będzie stwierdzić po dłuższym czasie czy trzeba jakieś re-paste robić. NV jakoś argumentowała dlaczego to wywalili? Czujnik nie jest wywalony tylko zablokowany odczyt wiadomo to od premiery Blackwella. Oni nie muszą się nikomu tłumaczyć to ich sprzęt mogą robić co chcą. Zabezpieczenie termiczne i tak zadziała. Bo tylko soft nie może odczytać tego czujnika. Wystarczy, że pomimo dobrych temp obroty wentylatory są za wysokie tzn, że HS jest już wysoki. 3
leven 1 011 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 11 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @levenTwoje 16GB moze sie gotowac, ratuj je. Bo jak wyjdzie UE6 to wiesz.... A niby jak ?
Kadajo 10 738 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 66 stopni na rdzeniu i 1600RPM, na bank hotspot juz pewnie idzie pod 90 stopni
leven 1 011 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) U Nvidii hotspot nie ma takiego rozstrzału, jak u AMD. Na 3060ti miałem około 11 stC. EDIT: 66.6 stC na GPU Szatan (666) nie karta Edytowane 12 Lipca przez leven
Kadajo 10 738 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca No, już ma i to udowodniono. Ty czytasz ten temat czy tak piszesz, jak leci z AI ?
leven 1 011 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 19 minut temu, leven napisał(a): A niby jak ? Na mojej karcie połowa pamięci jest pod backplate, pewnie one są cieplejsze od tych, które przykrywa główny radiator.
Phoenix. 7 203 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): No, już ma i to udowodniono. Ty czytasz ten temat czy tak piszesz, jak leci z AI ? Ja nie wiem co tacy ludzie robią na forum… 🤣 Jakiekolwiek myślenie zanikło już dawno. Ja wiem że jest weekend ale weekend nie może trwać codziennie 😂 3
leven 1 011 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 26 minut temu, Kadajo napisał(a): No, już ma i to udowodniono. Ty czytasz ten temat czy tak piszesz, jak leci z AI ? GPU core - 115 Wat Pamięć - 113 Wat Moc dla 8pin PEG 294 Wat ! ? Od kiedy GPU i pamięć karty mają taki sam pobór mocy ? Od kiedy złącze 8 pin PEG ma możliwość przesyłu aż 294 Wat ? "Ty czytasz ten temat czy tak piszesz, jak leci z AI ?" Z AI przytoczyłem wypowiedz odnośnie hotspotu
Kadajo 10 738 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Rób z siebie idiotę dalej, reszta się dobrze bawi. 3
RTXnietylko4060tiUSER 803 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Na kanale Paulo Gomes jest pelne wideo.
leven 1 011 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) 13 minut temu, Kadajo napisał(a): Rób z siebie idiotę dalej, reszta się dobrze bawi. Dziękuję za miłą odpowiedź. EDIT: pokaż mi ten programik, który pokazuje hot spot w serii 5xxx Edytowane 12 Lipca przez leven
Phoenix. 7 203 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca https://videocardz.com/newz/msi-afterburner-adds-v-f-hit-maps-to-show-how-nvidia-gpu-boost-follows-the-curve
Kadajo 10 738 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 3 godziny temu, leven napisał(a): Dziękuję za miłą odpowiedź. EDIT: pokaż mi ten programik, który pokazuje hot spot w serii 5xxx Idź sobie do serwisu, który go ma.
Rekomendowane odpowiedzi