Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja mam w sumie pytanie o te różne modele 5090. Czy różnice w wydajności są jakieś znaczące? Czy to raczej kosmetyka 2-4FPS więcej lub mniej? 
Szczerze myślę tylko nad Gigabyte i Zotac bo gwarancja tam jest 4 i 5 lat. Cała reszta tylko trzy lata. 
Najchętniej tego Zotaca bym wziął i 5 lat spal spokojnie. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ja mam w sumie pytanie o te różne modele 5090. Czy różnice w wydajności są jakieś znaczące? Czy to raczej kosmetyka 2-4FPS więcej lub mniej? 
Szczerze myślę tylko nad Gigabyte i Zotac bo gwarancja tam jest 4 i 5 lat. Cała reszta tylko trzy lata. 

Bardziej znacząca jest kultura pracy i temperatury, jak chcesz dobrze, to celuj w najlepsze modele. 

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
40 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Jak masz już tyle siana wydać, to kup porządny model, nie patrz tylko na gwarancję.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jak masz już tyle siana wydać, to kup porządny model, nie patrz tylko na gwarancję.

20 minut temu, Doamdor napisał(a):

Bardziej znacząca jest kultura pracy i temperatury, jak chcesz dobrze, to celuj w najlepsze modele. 

Kultura pracy czy temperatury nie mają dla mnie większego znaczenia jeżeli tylko działa to prawidłowo. 

Co tak naprawdę jest warte utraty tych 2 lat extra gwarancji? Tylko wydajność by mnie przekonała ale jak to są 2-4 klatki to tak średnio. 

Opublikowano

No chyba ze tak. Ale i tak patrzyłbym na budowę PCB i komponentów.

Taki FE czy ten Aorus wyżej to przykład tego, czego nie warto kupować.

Edit

W sumie, jak już będziesz miał jakiś konkretny model, to napisz, a go sprawdzimy w necie.

• Thanks 1
Opublikowano

Pisałem jakiś czas temu, że NVIDIA (najpewniej) dała zielone światło partnerom na wykorzystanie PCB od FE w swoich kartach i stąd wysyp tego typu konstrukcji. ProArt od ASUS-a zdaje się mieć lepsze chłodzenie od tego wynalazku Gigabyte, jak porównywałem swoje wyniki do znalezionych w sieci odnośnie tego Aorusa.

• Thanks 1
  • Upvote 1