areczek1987 1 106 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): On czasem był kontrowersyjny, ale coś znikną. Ciekawe co się z nim stało. Komentarze wyłączone, like - dislakie wyłączony No czego się spodziewałeś Naród głupi rozumu nie kupi a oni tu coś muszą pchać... Polecam obejrzeć wrzutkę kajdo nim zaczniecie się rozpływać na temat tego ai slop
sideband 3 101 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Ludzie czekają na nowe RR, które wleci w sierpniu, a nie na to
maras2574 1 223 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) 40 minut temu, Nex1M napisał(a): nie wspomne o szybko wysychającej fabrycznej paście termoprzewodzącej Ja po niecałym roku założyłem PTMa, bo miałem HS pod 100st na stock ! Ale miałem tak od nowości, po prostu pasta była źle nałożona ! Edytowane 21 Lipca przez maras2574
areczek1987 1 106 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 53 minuty temu, Kadajo napisał(a): Znaczy nie kupisz 6070?
Doamdor 2 947 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) Nie mogę się doczekać, kiedy odpalę DLSS 5 i okaże się, że moja karta jest za słaba. Edytowane 21 Lipca przez Doamdor 3 1
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Ciekawe jaki bedzie narzut na GPU
Zhao 796 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 5 godzin temu, Kadajo napisał(a): On czasem był kontrowersyjny, ale coś znikną. Ciekawe co się z nim stało. Podupadł na zdrowiu,ale ostatecznie wrócił i dalej coś tam sobie dłubie - linku nie dam -> reklama na ITH płatna
Phoenix. 7 022 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Bylo.. Kolejny powielony twoj newsm kotry juz byl.
Kanzu 467 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) W dniu 20.07.2026 o 22:11, Fenrir_14 napisał(a): Kanzu ja monitoruję rozkład natężenia na pinach HwInfo64 na OSD i pokrywa się idealnie ze wskazaniami z GPU Tweak. Też mam wrzucone w OSD, ale nie gram z nim a GPU Tweak odpala się ze startem systemu, więc sprawdzam, zamykam i więcej nie zaglądam. Ogólnie beka, bo miałem pierdolnik z tymi odczytami ponad pół roku. Przy resecie, czy ponownym włączeniu PC albo się losowo równały albo świrowały na zmianę. Były tylko podejrzenia, że coś z jakąś inicjalizacją może i na tym się skończyło. Ziomek co zakładał niedawno temat z Astralem 5080 miał identyczny problem i ktoś mu na reddicie chyba doradził wyłączenie ErP w biosie, co u niego naprawiło temat. Na Asrocku jest Deep Sleep, ale u mnie nic to wtedy nie zmieniło a miałem zawsze na S4 & S5 ustawione, bo inaczej ledy na płycie nie gasły. Wczoraj z nudów najnowszy bios wrzuciłem i śmiechłem. Faktycznie wszystkie piny się wyrównały na stałe i wyłączony DS za to odpowiada Edytowane 21 Lipca przez Kanzu 1
Fedaykin 16 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca A ktos z was uzywa tej ampinel wtyczki podobna do wireview pro ?
userKAMIL 1 256 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Temperatury w pokoju wróciły już w pełni do normy 22-23 stopnie i po paru godzinach grania wygląda to bardzo ok. 1
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Teraz już lepiej, ale rozważ UV jak będziesz już gotowy
peterchen86 14 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca A lepiej robić UV ręcznie (np. w MSI Afterburner) czy tym polecanym programem z gotowymi presetami?
MJRegul 802 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca Każda karta ma inne możliwości UV, loteria krzemowa, więc gotowe presety IMO można sobie w dupsko wsadzić. Chyba, że są mega leciutkie i każda grafa powinna je przyjąć. 1
galakty 5 169 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 15 godzin temu, Doamdor napisał(a): Nie mogę się doczekać, kiedy odpalę DLSS 5 i okaże się, że moja karta jest za słaba. FakeGeneration x6 i da się grać 1
j4z 1 873 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 9 godzin temu, peterchen86 napisał(a): A lepiej robić UV ręcznie (np. w MSI Afterburner) czy tym polecanym programem z gotowymi presetami? Ten program ma też skaner i autopilot. Czy lepiej? Nie wiem, ja straciłem do niego cierpliwość i wróciłem do krzywej w AB. 1
peterchen86 14 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca (edytowane) Ja nie próbowałem i narazie działam na AB ale zastanawiam się czy nie przetestować żeby uzyskać optymalne efekty dla mojej karty. Chociaż nie wiem czy da się coś więcej wycisnąć z mojej sztuki bo aktualnie karta 0.890V osiąga zegar 2812 Mhz i + 2000 Mhz na pamięciach pobierając średnio 450 - 480 W. Tylko temperatury trochę wysokie chyba GPU: 70 stopni, Pamięci: 78 stopni. Edytowane 22 Lipca przez peterchen86
userKAMIL 1 256 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 3 godziny temu, peterchen86 napisał(a): Tylko temperatury trochę wysokie chyba GPU: 70 stopni, Pamięci: 78 stopni. To już po tym UV? No to ja mam takie w tej chwili na stockowych ustawieniach.
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 23 minuty temu, userKAMIL napisał(a): To już po tym UV? No to ja mam takie w tej chwili na stockowych ustawieniach. Jeżeli widzisz gdzieś czyjś opis, i jest napięcie poniżej 1,0V = to jest po UV. Pamiętaj jednak jedno. Żeby coś porównać musisz maksymalnie zapocić kartę - CELOWO ją dojechać, bez oszczędzania. Dlatego, jak Kolega wyżej ma UV i gniecie kartę (zakładam) w 4K, bez DLSS, bez ograniczania klatek, w grze z pełnym RT i PT = dojechana jest na maska = jego wyniki i temperatury, a Ty, ustawisz sobie 1440p, albo 4K DLSS, albo ograniczenie do 120 fps, itd itd, to wtedy, nie ma czego porównywać, bo karta jedzie na "pół gwizdka". Trzeba kartę maksymalnie obciążyć i dopiero porownywać temperatury. 2
areczek1987 1 106 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 18 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Bylo.. Kolejny powielony twoj newsm kotry juz byl. Tu chodzi że dodali ci wycenę i to bez podatków co przebija msrp 4090... Nie mnej się poczeka to się zobaczy. W tej cenie nawet przy inflacji to doa W tym momencie* 1
peterchen86 14 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca 2 godziny temu, userKAMIL napisał(a): To już po tym UV? No to ja mam takie w tej chwili na stockowych ustawieniach. Tak po UV. 2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a): Jeżeli widzisz gdzieś czyjś opis, i jest napięcie poniżej 1,0V = to jest po UV. Pamiętaj jednak jedno. Żeby coś porównać musisz maksymalnie zapocić kartę - CELOWO ją dojechać, bez oszczędzania. Dlatego, jak Kolega wyżej ma UV i gniecie kartę (zakładam) w 4K, bez DLSS, bez ograniczania klatek, w grze z pełnym RT i PT = dojechana jest na maska = jego wyniki i temperatury, a Ty, ustawisz sobie 1440p, albo 4K DLSS, albo ograniczenie do 120 fps, itd itd, to wtedy, nie ma czego porównywać, bo karta jedzie na "pół gwizdka". Trzeba kartę maksymalnie obciążyć i dopiero porownywać temperatury. Dokładnie, ja gram w natywnym 4K bez DLSS i pokazuje, że karta jest obciążona cały czas praktycznie na maksa.
j4z 1 873 Opublikowano 22 Lipca Opublikowano 22 Lipca Różne gry różnie obciążają. Jak porównywać, to grzać tą samą aplikacją, tam samo ustawioną.
Rekomendowane odpowiedzi