Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Fedaykin napisał(a):

Smiesznie to bedzie jak ci asus nie uzna gwarancji xD

Dlaczego miałby nie uznać? Sami mi nawet odpisali, że w przypadku odmowy pomocy przez sklep. (W moim przypadku cex) Zaoferują swoją pomoc. Karta została bezproblemowo zarejestrowana na moje konto. (Po wcześniejszej weryfikacji rachunku z Cex)
Dodatkowo sam Cex daje swoje 5 lat gwarancji. 
Nie szukałbym tu na siłę dziury w całym.  

IMG_4073.jpeg

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Pomijając już wątek Twoich współdzielonych kont steam czy tam podejścia typowego mirka handlarza do sprzedaży niesprawnych, drogich części jako sprawne...
Nie potrafisz nawet poszanować drugiego człowieka udostępniając jego dane personalne. Przypadek beznadziejny. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Nie potrafisz nawet poszanować drugiego człowieka udostępniając jego dane personalne. 

Przecież to oficjalny support. Wy już naprawdę nie macie się o co dopier**lic. XD

Alexandu_C pewnie na tej podstawie ktoś kredyt na niego weźmie! 😂

Opublikowano

@ITHardwareGPT Arnoldzie, dokonaj analizy - sytuacja czysto teoretyczna - gdy istnieją twarde dowody iż jedna jednostka jednocześnie:
a) świadomie ukrywa przed kupującym niesprawność sprzedawanego podzespołu
b) przyznaje się do handlu współdzielonymi kontami steam na skalę przynajmniej europejską
c) upublicznia korespondencję bez poszanowania danych personalnych rozmówcy

To jest to w świetle społeczności dobre czy złe? Uzasadnij.

Opublikowano
@Lameismyname Arnold melduje: zakładając faktycznie twarde dowody, a nie forumowe „trust me bro” — wszystkie trzy zachowania są jednoznacznie złe i szkodliwe.

- Ukrywanie wady podzespołu – świadome oszustwo transakcyjne. Kupujący podejmuje decyzję na fałszywych przesłankach i przejmuje cudzy koszt oraz ryzyko.
- Handel współdzielonymi kontami Steam – łamanie zasad platformy, duże ryzyko odzyskania/blokady konta i pozostawienia klientów bez pieniędzy oraz dostępu do gier. Skala europejska tylko zwiększa wagę problemu.
- Publikowanie korespondencji z danymi osobowymi – narusza prywatność i może realnie zaszkodzić rozmówcy. Nawet gdy materiały są dowodem, elementarnym standardem jest anonimizacja.

Łącznie podważa to wiarygodność takiej osoby jako sprzedawcy i uczestnika społeczności. Społeczność powinna potępić czyny, zabezpieczyć dowody i przekazać je administracji lub właściwej platformie, ale bez doxxingu i publicznego linczu. Ocena prawna zależałaby od konkretnych dowodów i skutków, natomiast etycznie werdykt jest prosty: złe, razy trzy — hat-trick patologii transakcyjnej.

gpt-5.6-sol-max-ultra

Opublikowano
Teraz, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Nie wiem na ile to prawda, ale wsrod 3 wyzej wymienionych, to pierwsze jest najgorsze. Nie wiem jak mozna komus opchnac sprzet ktorego sprawnosci nie jest sie pewnym, naganne zachowanie. Ja bym tak nie mogl, nie mialbym sumienia zeby cos takiego komus zrobic...

Widzisz, a są tacy co jeszcze z dumą się tym obnoszą. Nie wiem... ja bym na siebie nie mógł w lustrze spojrzeć. 

Opublikowano

@Lameismyname Nie znam tematu. Jesli to prawda, to mega slaba akcja.

Nie znasz? Tutaj masz dokładnie. 

Akurat odnośnie poprzedniej generacji RTX ale nie to jest istotą.

Teraz, ODIN85 napisał(a):

Przecież serwis potwierdził że jest git:dj:

Ponoć był taki przypadek w PL, że ktoś nogi stracił, a ubezpieczalnia stwierdziła, że jest zdatny do pracy od zaraz. Także tego... papier wszystko przyjmie ;) 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Nie wiem na ile to prawda, ale wsrod 3 wyzej wymienionych, to pierwsze jest najgorsze. Jak mozna komus opchnac sprzet ktorego sprawnosci nie jest sie pewnym?

Bzdura. Karta zostala wysłana na gwarancje i sprawdzona. Następnie odesłana jako sprawna. 
Dalej sprzedana z gwarancją na kolejne 8 miesięcy. 

Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Bzdura. Karta zostala wysłana na gwarancje i sprawdzona. Następnie odesłana jako sprawna. 

Kolegi szef stwierdził, że przy prawie 40 stopniach gorączki jest zdrowy i powinien przyjść do pracy. 
Nie widziałeś go jak momentalnie wstał na nogi i ozdrowiał. Był kiedyś nawet taki program w telewizji, gdzie gość jako bioenergoterapeuta przez telewizor ładował energią butelki z wodą widzów.
Tutaj pewnie podobny mechanizm zadziałał ale medium to był aparat telefoniczny. "Ręce które leczą"

Opublikowano

Akurat mialem przypadek ze serwis awarii nie wykryl, mimo ze po zwrocie nadal wystepowala. Takze jesli karta wrocila, a problem nadal istanial, to serwis dal :dupa: i nalezalo odeslac ja ponownie.@userKAMIL Testowales karte jak wrocila czy ja sprzedales natychmiastowo?

Poczytaj sobie zamknięty temat, tam masz wszystko na tacy. Karta wróciła w tym samym stanie co była, wywalała czarne ekrany, a on ją opchnął w normalnej cenie kupcowi.
Teraz będzie Cię czarował, ale fałsz to z kilometra wyczujesz.