Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

To nie jest pytanie do mnie. Ja tego nie słyszę bo za dnia głośniki a po nocy słuchawki z NC. 

IMG_4063.jpeg

Ciekawe kolumienki. Nie spotkałem się z marką Swans, w Polsce chyba niezbyt popularna. 

Opublikowano

Zasilacz nie musi mieć dostępu do świeżego powietrza, to jest wymysł projektantów obudów. Przez te :kupa: piwnice trzeba jednak montować zasilacz wentylatorem do dołu, gdyż mocując do wentylatorem w górę i tak nie będzie częścią systemu wentylacji komputera. 

Opublikowano
12 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Zasilacz nie musi mieć dostępu do świeżego powietrza, to jest wymysł projektantów obudów. Przez te :kupa: piwnice trzeba jednak montować zasilacz wentylatorem do dołu, gdyż mocując do wentylatorem w górę i tak nie będzie częścią systemu wentylacji komputera. 

Nie musi ale jak ma to działa ciszej i dłużej.

9 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Akurat Phanteks NV5 ma zasilacz nietypowo pod kątem, więc ma zapas odległości do podłoża większy niż w typowych obudowach. 

No faktycznie ciekawe rozwiązanie, ale nadal ciągnie "z dywanu" :E

Opublikowano (edytowane)

13 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

Mówcie co chcecie ale po tym generalnym czyszczeniu...

W pokoju 28 dziś (znowu słońce przygrzało) i tempy wyglądają tak po 4h w Indiana Jones:

Mówię co chce - z 550W byś zrobił 450W, byłoby chłodniej i mniej niebezpiecznie dla wtyczki 12V2x6. 

PS. komputer na dywanie? Całkowicie brak dostępu do powietrza od dołu, wybacz, bezsens.

2 godziny temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Akurat Phanteks NV5 ma zasilacz nietypowo pod kątem, więc ma zapas odległości do podłoża większy niż w typowych obudowach. 

Podłoże podłożem ale dno obudowy dotyka dywanu, skąd ma ciągnąć chłodne powietrze?

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano

Ja też mam kompa na podłodze(panele) pod biurkiem. Na biurku nie mam miejsca, zresztą mój komp nie jest w takim stanie jak ten o którym ostatnio jest mowa ^^

Ja mam kompa przy prawej nodze i nie słyszę żadnych szumów z niego tylko, że ja głuchy, to nawet w aparatach muszę ucho przykładać(zbliżyć głowę do kompa). 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

To nie jest pytanie do mnie. Ja tego nie słyszę bo za dnia głośniki a po nocy słuchawki z NC. 

IMG_4063.jpeg

Tyle wysilku wlozone w ten pokoj tylko po to zeby RGB swiecilo prosto w oczy.... no ale gust to gust... ja bym dal wiekszy TV na twoim miejscu, jako ze miejsca masz jak widac.

Edytowane przez Fedaykin
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, MJRegul napisał(a):

Podłoże podłożem ale dno obudowy dotyka dywanu, skąd ma ciągnąć chłodne powietrze?

Nie dotyka, zobacz na konstrukcję NV5, pisałem przed chwilą że NV5 ma dół pod kątem, a to że dywan to słaba sprawa to wiadomo.

Edytowane przez ShaDow_Pro
Opublikowano
Godzinę temu, Fedaykin napisał(a):

Tyle wysilku wlozone w ten pokoj tylko po to zeby RGB swiecilo prosto w oczy...

Jest bardzej wyraziste i odcięte, można się napawać czystością kolorów LOL

22 minuty temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Nie dotyka, zobacz na konstrukcję NV5, pisałem przed chwilą że NV5 ma dół pod kątem, a to że dywan to słaba sprawa to wiadomo.

Wystarczy postawić na podwyższeniu. :)

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 22.07.2026 o 19:27, userKAMIL napisał(a):

Dobra wentyl wymieniony elegancko latają już wszystkie. ;)

IMG_4051.jpeg

A mi się podoba ta skrzynka i bardzo fajnie to wygląda 👍, kocham ledy 🥰

18 godzin temu, userKAMIL napisał(a):

IMG_4063.jpeg

Super zestaw 🤩🔥🧨👌👏

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1