Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja np. czytam od zawsze o zajebistości oleda i... musiałbym po prostu "pomieć go" chwilę (jak furę z automatem, żeby stwierdzić, czy to dobre), bo wszystkie zalety OLEDy kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! ;) Ja od zawsze tonuję paletę, używam reshadów do gaszenia oczojebności gier, itd. więc (???) - jak zadziałałby u mnie taki OLED? Żeby dało się gdzieś pożyczyć i potestować, ale nie mam takiej możliwości. :( 

Każdy zakup przez internet daje taką możliwość na 28 dni.

Opublikowano
49 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja np. czytam od zawsze o zajebistości oleda i... musiałbym po prostu "pomieć go" chwilę (jak furę z automatem, żeby stwierdzić, czy to dobre), bo wszystkie zalety OLEDy kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! ;) Ja od zawsze tonuję paletę, używam reshadów do gaszenia oczojebności gier, itd. więc (???) - jak zadziałałby u mnie taki OLED? Żeby dało się gdzieś pożyczyć i potestować, ale nie mam takiej możliwości. :( 

OLED wcale nie musi być oczojebny. Mam Samsung'a, model z 2025 r. Przy włączonym Trybie gry i grach z włączonym HDR, nasycenie kolorów jest bardzo przesadzone. Przy wyłączonym Trybie gry i wszystkich innych "ulepszeniach" zostają same zalety OLED'a czyli idealna czerń, większa maksymalna jasność i szersza paleta barw.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

A ktoś coś Ci tu złego doradził kiedykolwiek?

Mówię o niezdecydowaniu i kupowaniu "na próbę", bo wolno mi zwrócić.
Brzydzę się takim procederem.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Odpalasz tryb SDR i problem z glowy, a to nadal nie wyklucza zalet oleda ;) No chyba ze wolisz srebrna czern to co innego :hihot:

Opublikowano

kontrast, soczystość i oczojebność są dla mnie JeRRego! = wadą! ;)

Kontrast i poprawne wyświetlanie czerni są dla ciebie wadą ?

1 minutę temu, Doamdor napisał(a):

U posiadaczy RTX 5090?

Do premiery jeszcze kawał czasu, skarbonka zapełni się.

Psychopatów nie liczmy :hihot:LOL

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Kontrast i poprawne wyświetlanie czerni są dla ciebie wadą ?

Nie dość, że czarne, jest czarne w nocy, to HDR jest jak wisienka na torcie. 

6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Na poprzedniej premierze sporo ich było, pomimo, że seria RTX 50xx szału nie robi. W przypadku RTX 60xx, w pociągu miejsc zabraknie. :E

Opublikowano
3 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Na poprzedniej premierze sporo ich było, pomimo, że seria RTX 50xx szału nie robi. W przypadku RTX 60xx, w pociągu miejsc zabraknie. :E

Właściciele 5090 w dniu premiery 6090 ?

norman-osborn-spider-man.gif

willem-dafoe-oh-yeah.gif

willem-dafoe-crazy-eyes.gif

image.thumb.png.510c6421353fd9b00925d22a62c16f71.png

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, SebastianFM napisał(a):

OLED wcale nie musi być oczojebny. Mam Samsung'a, model z 2025 r. Przy włączonym Trybie gry i grach z włączonym HDR, nasycenie kolorów jest bardzo przesadzone. Przy wyłączonym Trybie gry i wszystkich innych "ulepszeniach" zostają same zalety OLED'a czyli idealna czerń, większa maksymalna jasność i szersza paleta barw.

Jak wyłączysz tryb gry to masz wciąż wysokie odświeżanie?

Opublikowano

Mówię o niezdecydowaniu i kupowaniu "na próbę", bo wolno mi zwrócić.
Brzydzę się takim procederem.

To jak inaczej masz sprawdzić sprzęt? Brzydzę. Gardzę. Chyba lekko przesadzasz.