Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

5080 kupię tylko jak dadzą jej prawidłową nazwę 5070TI i wypuszczą w odpowiedniej dla tego tieru cenie 900-1000$, inaczej sobie poczekam na odświeżone wersje :Up_to_s:

Edytowane przez muszka
Opublikowano
21 minut temu, muszka napisał(a):

5080 kupię tylko jak dadzą jej prawidłową nazwę 5070TI i wypuszczą w odpowiedniej dla tego tieru cenie 900-1000$, inaczej sobie poczekam na odświeżone wersje :Up_to_s:

Pod warunkiem, że 5080 będzie miała 24GB Vram :wariat:

Opublikowano
11 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

Ja też przymierzam się do wymiany PSU. Przy 4090 jechałem na Corsairze SFX SF750, ale teraz chyba dla spokoju ducha wsadzę coś mocniejszego:

https://www.amazon.pl/dp/B0CYTRMG45?psc=1&smid=A2R2221NX79QZP

Dobra cena jak za 1kW w SFX. Na początku chciałem Cooler Mastera SFX 1300w, ale ten po 1,5k chodzi.

No przecież masz emesaja na promce za 599...

Opublikowano

Na amazonie jest też HX1000 za 775 tylko trzeba pamiętać, że on taki długawy jest co trzeba wziąć pod uwagę.

Na amazonie jest też HX1000 za 775 tylko trzeba pamiętać, że on taki długawy jest co trzeba wziąć pod uwagę.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

O i to jest to na co czekam. Dają 16 VRAMu i kupuję od razu jak się pojawi :)

55 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Sami widzicie co się dzieje. 

Lud domaga się 5070 Ti w cenie 4080 Super 💀

Taniej to już było, ja się z tym pogodziłem :placz2:

Poprzednia 4070Ti wyszła za 800, chyba nie myślisz że nie podniosą o przynajmniej 100?

Edytowane przez muszka
Opublikowano
59 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Podejrzewam, że 16, skoro to lekko przycięty 5080. Ogólnie z tych trzech - 5080 właśnie, 5070, a 5070ti, to ten ostatni wygląda najlepiej per przypuszczalna cena. Co nie znaczy, że dobrze, skoro to takie kastraty w stosunku do teoretycznego 5090. W cenie $800 może jako tako coś z tego wyjdzie, ale to pewnie tylko lekko ponad 4080s będzie. Nie wiem - może jakieś magiczne przyrosty w rt czy kolejne sztuki programistyczne rzucą jakieś lepsze światło. Póki co nadal pesymistycznie do tego pochodzę, a właśnie w poziom 5070ti celowałem +-.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kelam napisał(a):

Podejrzewam, że 16, skoro to lekko przycięty 5080

To jest swoją drogą bardzo dobra zagrywka. 

5070 dostanie 12 GB, więc czynnikiem zachęcającym do dopłaty do 5070 Ti będzie nie tylko wyższa wydajność, ale również więcej pamięci. 

The more you buy the more you buy for save. 

Edytowane przez Radio Tirana
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Umpero napisał(a):

@Art385 możesz zarzucić zdjęciem swojego pudełka zasilacza tak żeby było widoczne info o najnowszych standardach?

Trochę mi nie pykła ostrość ale widać co trzeba 

IMG_20241121_153558.jpg

Edytowane przez Art385
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Art385 napisał(a):

Opublikowano
53 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Właśnie zobaczyłem info u liptona no i jestem. Nareszcie jakiś przeciek:E

Tylu tutaj wątpiło w mojego 5070Ti na premierę:faja:

P.S. będzie 16GB, nie wierzę w nerfa.

Nie ma szans na 12GB bo kto by to wtedy kupił? 6% więcej rdzeni niż 4070Ti Super (8960 vs 8448) więc ewidentnie jej następca, a przecież nie dadzą następcy mniej VRAMu.

Jeśli chodzi o wydajność to liczę na okolice 4080Super, GDDR7 może dać niezłego boosta.

Biorę na pewno ^^

Opublikowano

Wydaje mi się że skoro jest rdzeń gb203 to powinno być 16gb i 256bit szyna. Wtedy myślę że wydajność powinna być pomiędzy 4080s a 4090. Gdyby wyszła w cenie 899$ to byłby to niezły deal, na zachowanie 799$ średnio licze