Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

To ma sens, Jensen będzie pchał AI gdzie się da. I będzie zaraz narracja ze juz nie trzeba nawet gier robić, AI wygeneruje wam wszytko :E

Nie ma jeszcze oficjalnej specyfikacji wiec nikt ci nie potwierdzi, ale patrząc, że ma mieć 600W to raczej bym szedł w coś znacznie mocniejszego.

Nawet do RTX 4090 850W zasilacz to średni pomysł.

Jeśli mogę spytać - dlaczego do 4090 850W to średni pomysł? Ponad rok hula u mnie na 750W, najpierw z 5800X3D, teraz z 9800X3D i zero jakichkolwiek problemów.

Opublikowano

Hm, czyli ten vram i te cuda, to wskazują, że to nie jest jakaś "super" karta, a mowa o rtx 5070, bo ma mniej cuda niż 4070S. No nic zostaje mi poczekanie na tabelki, wykresiki, zaopatrzyć się w nowy zasilacz i jakaś kartę po nowym roku. Oby to nie była taka wtopa jak z niesławnym Stalkerem 2 bo inaczej rozstrzelam :bandyta:

Opublikowano
44 minuty temu, Zachy napisał(a):

A dlaczego wycofuja tak szybko cala serie 4000 z produkcji?

Szalu nie bedzie, a nowe trzeba sprzedac bez konkurencji z wlasnej strony.

Nie będzie 4000 to nie będzie wyboru co kupić z nowych.

AMD pewnie zaprezentują później + nie zapowiadają się szałowo, to będzie najmniej gorąca premiera od lat.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, galakty napisał(a):

AMD pewnie zaprezentują później + nie zapowiadają się szałowo, to będzie najmniej gorąca premiera od lat.

Czyli zostałem z "ręką w nocniku" jak wszędzie dookoła takie złe wiadomości, a zachciało się mi wymiany na nowe gpu, a wolę poczekać. Eh te zabawy w ulepszanie swojego kompa, wiecznie coś jest nie tak.

Edytowane przez Reddzik
  • Sad 1
Opublikowano

Masz hajs na 5070Ti lub więcej - NV, nie masz to chyba lepiej poczekać na nowe AMD, bo w raster będą mocniejsze w tej samej cenie co NV, RT i tak zbyt słabe i nie będziesz używać. 

Albo brać teraz, czasem promki chłopaki tu wstawiają i za 3k idzie fajną karciochę dorwać ;) 

Opublikowano

Jak mogę i daje radę to używam RT, nie straszne mi DLSS jakość, czy ostateczności balans w 1440p, i gram na padzie dlatego sporo gier wystarcza mi te 60fps, choć tam gdzie grafa daje radę i mam ponad to jest, nie wrzucam locka. Celuję w kartę która da mi jak najbliżej 100% więcej fps, żeby był widoczny przeskok. Praktycznie RTX 4070 Super to takie minimum, choć nie w każdej grze daje wyraźną przewagę, no i samo DLSS nawet pal licho to całe RT, DLSS>FSR od AMD, przewaga w jakości, zawsze to "lepsze" jak już mam używać tego typu upscaling.

Opublikowano
2 godziny temu, aetern napisał(a):

Jeśli mogę spytać - dlaczego do 4090 850W to średni pomysł? Ponad rok hula u mnie na 750W, najpierw z 5800X3D, teraz z 9800X3D i zero jakichkolwiek problemów.

Dla ciszy, dla dłuższej żywotności samego zasilacza przede wszystkim.

• Upvote 1