Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 16:00, Spychcio napisał(a):

Black Friday mnie przekonał i kupiłem już obudowę do nowego PC:E Fractal North za 420zł.

Teraz tylko czekać na premierę 5070TixD i 9800X3D.

Mam i polecam ale wersję xxl.. Nawet dobry air flow. 

Miałem też wersję z panelem mesh na boku + opcja zainstalowania dwóch wentylatorów właśnie na tym panelu bocznym i to robiło robote jeśli chodzi  temperatury na GPU/HS - średnio o 4-5c w dół. 

20241204_154907.jpg

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Spychcio napisał(a):

Praktycznie miesiąc do prezentacji na CES2025 i dalej żadnych przecieków wydajności

I do prezentacji ich nie zobaczysz, poniewaz nvidia raz, ze nie wysyla kart przed prezentacja do nikogo to sterowniki beda dopiero udostepniane wraz z wysylka gpu do testerow. Malo tego nawet producenci kart nie dostaja sterownikow wczesniej.

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Miałem też wersję z panelem mesh na boku + opcja zainstalowania dwóch wentylatorów właśnie na tym panelu bocznym i to robiło robote jeśli chodzi  temperatury na GPU/HS - średnio o 4-5c w dół. 

20241204_154907.jpg

Ja chcę coś w miarę małego:) a temp. mi nie przeszkadzają... zwłaszcza, że ja się nie bawie w benchmarki itp.

PC to u mnie tylko gry i Internet a 9800XD w grach 4K i tak ma niskie tempy a GPU w które celuje powinno jeść max 300W, więc się nie obawiam.

P.S. @Phoenix. niby tak, ale przed każdą generacją pojawiały się chociaż jakieś plotki i było chociaż o czym popisać w trakcie oczekiwania:D

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

Sorry za opinię, ale wygląda jak przerośnięta farelka %-)

• Haha 1
Opublikowano
34 minuty temu, Spychcio napisał(a):

niby tak, ale przed każdą generacją pojawiały się chociaż jakieś plotki i było chociaż o czym popisać w trakcie oczekiwania:D

No to już masz z grubsza cały spec w plotkach :E 5080 i niżej są tak wykastrowane, że nie wiem czy chcesz wiedzieć więcej :E Może lepiej żyć w nieświadomości.

Opublikowano
39 minut temu, lukadd napisał(a):

No to już masz z grubsza cały spec w plotkach :E 5080 i niżej są tak wykastrowane, że nie wiem czy chcesz wiedzieć więcej :E Może lepiej żyć w nieświadomości.

Po przecieku od AMD (8800XT) mam nadzieję, że wydajność 5070Ti będzie oscylowała między 4080 a 4090:E a kwota to 4000zł:wariat:

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Tylko po co komu wtedy 5070ti. Nie lepiej za 5k kupić z drugiej ręki 4090?
Chyba że kurtka wysmaży jakiegoś turbo ficzera dla 50xx.

Interesuje mnie tylko nowe GPU... i 300W poboru prądu bardziej do mnie przemawia. Nie chcę robić piekarnika w pokoju:D

• Like 1
Opublikowano

po UV mam w okolicy 300-350W właśnie.
Ale nowe! Spoko. Kumam. Jest to metoda na głoda.
Ostatnie kilka GPU faktycznie nówki u mnie.
Ale pierwsze topy = 1080ti = druga łapka i... później juz pazerka na topki poooszła! :)

Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 15:58, GAZuOOT napisał(a):

Ja osobiście bardzo lubię 80 fps, na moje oko, daje to dużo większe poczucie płynności od 60 fpsów a nie dojeżdża tak kompa :)

Mi wystarcza 72 fps, czyli połowa odświeżania monitora ;) 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.12.2024 o 20:52, Totek napisał(a):

Grałem w kilka gierek przez długi czas w granicach 100-165fps i dopiero ostatnio odpaliłem coś co wypluło 60fps... Faktycznie dziwnie się gra, ma się wrażenie że gra nie jest płynna. 

Weź pod uwagę też to że od pewnego czasu masz technologie freesync/gsync a co by dopiero było bez tego przy tych 60 :E w pierwszego crysisa się grało na 25-30 podczas gdy monitor miał 60hz bez tej technologii to był dopiero hardcore, jak dla mnie w obecnych czasach to w single musi być te 75fps/75hz a w multi 120 bo inaczej jest lipa ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Ja gram od czasu do czasu w 120-165 FPS, ale nie mam problemu z graniem w 60. Fakt, że jak spadnie nagle z 120/144/165 na 60 to ma się wrażenie, że to 60 jest mega niepłynne ale jak zacznę od 60 to jest ok, nie mam wrażenia że coś jest nie tak.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 11:31, srekal34 napisał(a):

Mysle, ze o graniu w natywnym 4k z PT mozna na najblizsze 10 lat zapomniec - od tego jest DLSS.

Za 10 lat to będziesz miał 10 nowych technologii, a nie DLSS. 

Stawiam że 2-3 lata i DLSS/FSR zacznie być natywną techniką AA i nie będziesz miał nawet opcji wyboru, tylko skalowanie (Native, Quality, może Double Native czy coś takiego)

Opublikowano
49 minut temu, Doamdor napisał(a):

RTX 4090

Przynajmniej dali w wymaganiach uczciwie 4090 a nie 4080 jak przy star wars czy Alan wake mimo że każdy wie że z pt to będzie działać tragicznie na wszystkim poniżej 4090. No ale jakby dali 4090 to by ich ludzie zjedli więc wolą dać 4080 oczko niżej mimo że ta GPU się nie nada do tego. 

W Indiana Jones plus za szczerość.