RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez giigee123 · Opublikowano
Cały sprzęt już mam, brakuje mi jedynie obudowy do komputera, chciałem użyć mojej starej obudowy, ale stwierdziłem jednak, że kupię nową a starego kompa oddam komuś. Dlatego wracam z pytaniem jaką obudowę kupić do tego sprzętu: Płyta główna: ASRock B650M-HDV/M.2 AM5 Procesor: AMD Ryzen 5 7500F AM5 OEM Chłodzenie procesora: Arctic Freezer 36 Pamięć RAM: Patriot Viper Venom DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 (PVV532G600C30K) Karta graficzna: Gigabyte Radeon RX 7800 XT Gaming OC 16GB GDDR6 Zasilacz: XPG Core Reactor II VE 650W (COREREACTORIIVE650G-BKC) Nie zależy mi na żadnych szklanych ściankach, ledach, czy innych bajerach. Chcę jedynie żeby był odpowiedni przepływ powietrza i żeby wszystko się ładnie zmieściło, przy okazji, żeby się nie wykosztować. Z góry dziękuję za uwagę. -
Przez DITMD · Opublikowano
Po prostu uważam że każdy powinien mieć swoje własne zdanie, a nie sugerować się cudzymi, to co jest dla ciebie dobre niekoniecznie jest dobre dla mnie czy kogoś innego. -
Przez NoviAMG · Opublikowano
Ja miałem patrioty 8000mhz cl38, co się nie kręciły. Znaczy się do 7800cl36 i 6400cl30 potrzebowały okolice 0.1v więcej niż zielone adie co mam. Nie po to się kupuje top bin, żeby pierwsze lepsze aresy się lepiej kręciły... Ale nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka, trafiłem słabe egzemplarze i tyle w temacie. -
Przez kalderon · Opublikowano
Piękny wyidealizowany świat. Te firmy mają kosmiczne pieniądze na marketing i był wielokrotnie przyłapywane na tym, że płaciły swoim partnerom żeby ci nie kupowali żadnych produktów od AMD. W relacjach między Intelem a Dellem czy HP (dostarczają kosmiczne ilości kompów do biur, to dużo większy rynek niż składaki jak twój) liczy się pieniądz, a nie jakość czy wydajność produktu. Tymczasem tak wygląda udział procesorów danej firmy na niemieckim rynku DIY w dużych sklepach: Na rynku konsumenckim czyli wśród zwykłych ludzi kupujących kompy w sklepach Ryzeny sprzedają się lepiej niemal na całym świecie. Wybierasz więc komputer na podstawie przesłanek które nie świadczą o jakości/wydajności komponentów.
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi