Miałem fortisa 3 i na ryzenie 3700x zbiłem może 3 stopnie względem niego po założeniu aio 240, pózniej w tym samym aio zmieniłem chłodnicę na rozmiar 280 bo dorwałem za 40zł i nie urwałem ani jednego stopnia nawet mnie to nie dziwiło gdyby to był ZEN czy ZEN+ to różnica by była, od ZEN2 już niestety chłodzenia za 150zł radzą sobie tak samo co te za 600.
Źle sformułowałem zdanie przez co mogło tak wyglądać, zdanie o wydajności było osobnym pytaniem.
NIe potrzebuje pana z youtube zeby mi powiedzial co mam myslec
Fluctus na ssaniu (założony w pull) to jeden z najgłośniejszych wentylatorów na rynku, w sumie to nie wiem dlaczego ale może te wycięcia na łopatkach są przystosowane tylko do pracy w push i robią jakieś jaja w dodatku można trafić jakieś stukanie w niektórych sztukach albo od razu po wyjęciu z pudełka albo pojawiające się po czasie (nie jest to dźwięk klasycznego terkotania)
Wyrzuca cie z gier do pulpitu a testy cpu i ramu przechodzą? jak robisz ujemny offset na procku to przetestuj boosty na pojedynczych rdzeniach też a nie tylko allcore jak np w cinebenchu bo tam masz niższe taktowanie przy 100% obciążeniu i inne napięcie, zostaw core cyclera na noc bo to musi troche potestować https://github.com/sp00n/corecycler/releases/tag/v0.9.6.2 ram przeleć nową wersją TM5 w zakładce settings wybierz profil anta777 extreme (cały test potrwa 2 godziny) jak znajdzie chociaż 1 błąd to automatycznie się zatrzyma i dalej nie będzie lecieć.
Rekomendowane odpowiedzi