areczek1987 910 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 21 minut temu, Spychcio napisał(a): To jutro liczę na przecieki wydajności 5080 i 5090 Nawet sideband ani caleb nie dostaną możliwości sprawdzenia póki terminator nie wejdzie na scenę 1
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia @lukadd Ja mogę zejść do ~12 nitów, do neta właśnie wieczorem też mam około 30. W dzień jak na razie jak jest zima rzadko zbliżam się do 100, latem mam jaśniej to się okaże co i jak.
ODIN85 3 502 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Przecież to jest ciemnica. Nawet z hdrem nie wali tak jak va 1000 nit.
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) @ODIN85 Po przejściu z VA inaczej nie jestem w stanie używać, a tam to ostro potrafiłem lecieć z jasnością, aż tak nie wiem, ale może to kwestia kontrastu i kolorów. Kwestia też taka że teraz mam dużo mniej światła w pokoju niż przy VA. Edytowane 2 Stycznia przez ShaDow_Pro 1
Kadajo 7 414 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Dokładnie to kwestia kontrastu. OLED ma idealna czerń, dlatego nawet niższe wartości jasności już dają ostro po oczach. Im wyższy kontrast natywny, tym mniejsza jasność maksymalna potrzebna, aby pokazać prawidłowo obraz. Dlatego OLEDY pomimo niższych jasności szczytowych lepiej sobie radzą nawet z HDR. 1 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 29 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): co najlepiej przestawić żeby się oczy mniej męczyły? Monitor, ekranem do ściany 3
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Co ciekawe na TV jadę trochę wyżej z jasnością i mniej mnie męczy.
Kadajo 7 414 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia Bo jesteś dalej od ekranu. Ja na TV jestem w stanie wejść nawet powyżej 160-180 cd, ale monitor powyżej 140cd to już mnie oczy zaczynają bolec. 1 1
ODIN85 3 502 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, ShaDow_Pro napisał(a): Co ciekawe na TV jadę trochę wyżej z jasnością i mniej mnie męczy. Kup sobie okulary z antyrefleksem i ochroną przed niebieskim światłem. 2
Send1N 4 183 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 44 minuty temu, lukadd napisał(a): Wrzuć Bravo 6. I jak najniższa jasność jaką akceptujesz dla neta/forów. Dla mnie ciemny motyw forum jest kompletnie nieczytelny, robiłem już kilka podejść jeszcze za czasów pclaba i nie da rady , wszystko wszędzie pod windą mam w stylu "dark theme" to samo przeglądarkę ale forum musi mieć białe tło z czarnymi napisami, nie odwrotnie sam nie wiem o co mi chodzi 1
Umpero 979 Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia 2 minuty temu, Send1N napisał(a): sam nie wiem o co mi chodzi O kasę?
Gość P.Wiśnia Opublikowano 2 Stycznia Opublikowano 2 Stycznia (edytowane) Żródło: https://www.chiphell.com/ również z stamtąd pochodzą zdjęcia RTX 5080 od MSI oraz specyfikacje dotyczące RTX 50. Wygląda spoko, co raz bardziej nie mogę doczekać się premiery. Edytowane 3 Stycznia przez P.Wiśnia
ryba 1 246 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Przeciez nie ma sterownikow!!!! Fejk, jaracie jak jak malolaty DLSS, FPS... a ja sobie podziwiam kinowe doswiadczenie na PS5, to jest jakosc za uczciwe pieniazki A nie jakies Blackwelle i palace wtyczki dla podrabiancow.
ODIN85 3 502 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia To już mają 5060 i dwa miechy będą je trzymali?
Gość P.Wiśnia Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): To już mają 5060 i dwa miechy będą je trzymali? Drugi leak dziś na temat wydajności. Wcześniej 5060 w wersji laptopowej. A teraz 5060Ti w wersji desktop. 3 minuty temu, ryba napisał(a): Przeciez nie ma sterownikow!!!! Fejk, jaracie jak jak malolaty DLSS, FPS... a ja sobie podziwiam kinowe doswiadczenie na PS5, to jest jakosc za uczciwe pieniazki A nie jakies Blackwelle i palace wtyczki dla podrabiancow. W 30FPS rozumiem w średniej grafice? Edytowane 3 Stycznia przez P.Wiśnia
ryba 1 246 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia No tak to sie nie bedziemy bawic, zeby tak proste zdanie musial tlumaczyc
Reddzik 2 776 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) 24 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): Żródło: https://www.chiphell.com/ również z stamtąd pochodzą zdjęcia RTX 5080 od MSI oraz specyfikacje dotyczące RTX 50. Wygląda spoko, co raz bardziej nie mogę doczekać się premiery. Rx 9070xt według przecieku ma ponad 500pkt więcej, czyli wygląda na bitwę. rx 9070xt ma 22,894 Edytowane 3 Stycznia przez Reddzik
Gość P.Wiśnia Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 3 minuty temu, Reddzik napisał(a): Rx 9070xt według przecieku ma ponad 500pkt więcej, czyli wygląda na bitwę. Ale pewnie 5060Ti lepiej sobie poradzi w RT oraz posiada DLSS.
Reddzik 2 776 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) Kurde, to zmienia kolej rzeczy, jeszcze się okaże, że poczekam na rtx 5060ti 3 miechy, zamiast brać radeona. edit rtx 4070 super ma 21k+ Edytowane 3 Stycznia przez Reddzik
Kadajo 7 414 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Bieda ten RTX 5060 Ti, jeśli oczywiście te wyniki są prawdziwe. 1
Lameismyname 2 343 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia OLEDY stosunkowo potaniały. Widziałem 1440p od ~2,3k. Ma to sens?
Element Wojny 4 776 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 15 minut temu, Kadajo napisał(a): Bieda ten RTX 5060 Ti, jeśli oczywiście te wyniki są prawdziwe. Idź spać albo coś, jak tak będziesz gadał to @Reddzikkupi kaloryfer od AMD i nie będzie z nami dyskutował. 3
Rekomendowane odpowiedzi