Alek_M 233 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 22 minuty temu, b1ela5 napisał(a): Nie, zawsze były najgorsze i najgłośniejsze Może kiedyś były dopóki nie wyszła seria 40xx i wszystko zmieniła. Ja na swoją nie narzekam, delta rdzeń-Hotspot 12 stopni, w spoczynku jeszcze mniej. No i przede wszystkim cisza, żadnych cewek nie słyszę, a karta wygląda elegancko w białej obudowie.
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 11 minut temu, sideband napisał(a): Zapytaj gpt on wie wszystko. Spoiler 2
leven 545 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 23 minuty temu, Reddzik napisał(a): Jestem ciekaw czy DLSS 4 będzie mieć specjalny ficzer, upscaling vram z 8/12gb do 16gb albo 24gb zależnie od wersji. Na pewno lepiej będzie kupić RTX 5060ti 16 GB Vram, niż np. RTX 4070 12GB. Ceny pewnie podobne będą Zobaczymy, sam mam smaka na coś nowego. 1
Godlike 880 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a): Ogarnąć się jeden z drugim bo wam poucinam te kable od klawiatur i nie będziecie mieli jak pisać Ja mam bezprzewodowa
Gość P.Wiśnia Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) 4 minuty temu, leven napisał(a): Na pewno lepiej będzie kupić RTX 5060ti 16 GB Vram, niż np. RTX 4070 12GB. Ceny pewnie podobne będą Zobaczymy, sam mam smaka na coś nowego. 5060Ti z 16GB będzie na pewno bardziej wydajną grafiką niz 4070. Ba nawet jeżeli będzie o kilka % gorsza od 4070 Super to i tak będzie lepsza bo ma 16GB vramu. ---- A kto to się spóźnił? https://www.youtube.com/watch?v=AMO8UXWtFb8 Edytowane 3 Stycznia przez P.Wiśnia
Reddzik 2 776 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 9 minut temu, leven napisał(a): Na pewno lepiej będzie kupić RTX 5060ti 16 GB Vram, niż np. RTX 4070 12GB. Ceny pewnie podobne będą Ja chcę coś minimum o wydajności 4070S i najlepiej 16gb, czekam na te prezentacje i czekam, a dopiero 3 stycznia się kończy
Gość P.Wiśnia Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Teraz, Reddzik napisał(a): Ja chcę coś minimum o wydajności 4070S i najlepiej 16gb, czekam na te prezentacje i czekam, a dopiero 3 stycznia się kończy Jeżeli RTX 5060Ti będzie miał wydajność 4070S i 16GB to będzie z pewnością grafika nie do 1080p a do 1440p. Ale fajnie by było.
Reddzik 2 776 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia No ja mam 1440p i potrzebuję coś mocnego do okolic 3tyś, +100/200 jeśli warto, więcej nie dam i tak to jest za dużo, ale raz się żyje, więc poszaleję, a jeszcze Switch 2 może zmienić moje plany.
Umpero 979 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 4 godziny temu, b1ela5 napisał(a): Znowu tylko 5090 ma sens zakupu. Kwestie finansowe to osobny temat i kazdy musi sobie to przekalkulować w domu. Moje obawy polegają na tym że nasze sklepy sprowadzą za mało flagowców i znowu będzie problem z zakupem. To samo było z 4090. Fajnie by było gdyby historia sie nie powtórzyła. Nie kupuj 5090
Smalec 1 551 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 5 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): A kto to się spóźnił? https://www.youtube.com/watch?v=AMO8UXWtFb8 Myślałem że drzwi skrzypią a jednak to ten klocuch na sterydach. Uszy więdną + zero konkretów jak zawsze zresztą. 1
Brolly 765 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 2 minuty temu, Smalec napisał(a): Myślałem że drzwi skrzypią a jednak to ten klocuch na sterydach. Uszy więdną + zero konkretów jak zawsze zresztą. Jak go widzę i słucham to ręce opadają 1
lukadd 2 913 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 7 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Jeżeli RTX 5060Ti będzie miał wydajność 4070S i 16GB to będzie z pewnością grafika nie do 1080p a do 1440p. Ale fajnie by było. Niestety jak znam życie to nie pokładałbym zbyt wielkich nadziej w tej karcie. Kurteczka tanio tych 16GB nie odda A w trochę większej cenie będzie już 5070, co prawda 12GB, ale jednak wyraźnie wydajniejszy i będzie dylemat
Umpero 979 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 1 godzinę temu, maras2574 napisał(a): Zostawiłem sobie korespondencję z tą Panią na pamiątkę Poka
Smalec 1 551 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) @Brolly Może i chłop ma pasję, ale ja też mam, tylko ludzi nie męczę takimi filmami Edytowane 3 Stycznia przez Smalec 1
Gość P.Wiśnia Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 2 minuty temu, lukadd napisał(a): Niestety jak znam życie to nie pokładałbym zbyt wielkich nadziej w tej karcie. Kurteczka tanio tych 16GB nie odda A w trochę większej cenie będzie już 5070, co prawda 12GB, ale jednak wyraźnie wydajniejszy i będzie dylemat Wydajniejszy ale ograniczony przez 12GB vram. Skoro 4070S daje radę bez problemu, to czemu karta o takiej samej wydajności ma nie dać rady xDD
Lameismyname 2 343 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Znalazłem ciekawą grafikę pokazującą jak bardzo wymagany jest upgrade na serię RTX 5xxx względem posiadanej już karty graficznej. 3
ryba 1 246 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 31 minut temu, leven napisał(a): Na pewno lepiej będzie kupić RTX 5060ti 16 GB Vram, niż np. RTX 4070 12GB. Ceny pewnie podobne będą Zobaczymy, sam mam smaka na coś nowego. z 245K tez tak bylo
lukadd 2 913 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) 11 minut temu, P.Wiśnia napisał(a): Wydajniejszy ale ograniczony przez 12GB vram. Skoro 4070S daje radę bez problemu, to czemu karta o takiej samej wydajności ma nie dać rady xDD Wymagania gier odpowiednio wzrosną z czasem Co do wydajności 5060ti to raczej bliżej 4070 będzie. Ogólnie według tych przeciekowych speców 5070 od 5060Ti 16GB ma mieć ~34% więcej cuda, rop, RT cores i ~50% większą przepustowość pamięci. Cienko to będzie wyglądać na wykresach. No, a 5070 widocznie wydajniejszy faktycznie te 12GB będą boleć I tak źle i tak niedobrze. Niestety nvidia lipnie to kroi i tak naprawdę pierwsza sensowna karta to będzie 5070ti 7 minut temu, ryba napisał(a): z 245K tez tak bylo A co leven jeszcze siedzi na tym i5 8600? i już nowe GPU mu się marzy do tego proca Edytowane 3 Stycznia przez lukadd 1 1
cichy45 607 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 25 minut temu, Umpero napisał(a): Nie kupuj 5090 Więcej zostanie do nas
Umpero 979 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 1 minutę temu, cichy45 napisał(a): Więcej zostanie do nas Przejrzaliśta mnie
Spychcio 802 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Wiem, że rozpoczynamy weekend... oby tylko likerzy go nie mieli, dawać kolejne przecieki
cichy45 607 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 3 minuty temu, Spychcio napisał(a): dawać kolejne przecieki przeciek pieniędzy z twojego konta na konto nvidii
Doamdor 1 792 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 20 minut temu, Lameismyname napisał(a): Znalazłem ciekawą grafikę pokazującą jak bardzo wymagany jest upgrade na serię RTX 5xxx względem posiadanej już karty graficznej. Dzięki 1
Spychcio 802 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia 1 minutę temu, cichy45 napisał(a): przeciek pieniędzy z twojego konta na konto nvidii Pierwsze będzie 500$ dla Nintendo za Switcha2 1 1
Vulc 2 191 Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Wybacz, wyczerpała nas intelektualnie rozmowa w tym wątku. Jutro za dnia nadrobimy.
Rekomendowane odpowiedzi