Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na ventusie na pewno są. 

4070ti super duper. Wczoraj oglądałem recenzje na Gn i u Liptona, szału totalnie nie robi... Po OC konkuruje dopiero z 4080, która też się kręci :). Karta może i byłaby dobra, ale źle wyceniona, z resztą jak wszystkie modele w tej gen.  

Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Kolejna granica przekroczona

Ok. Czekamy teraz na 4090>5060

Bez przesady. Sprzedaż i zakup w pełni przemyślany. Nowa karta z 3 letnią gwarą. Ja i tak jechałem namiętnie na dlss'ie. 24gb nigdy nie wykorzystałem. To nie tatuaż z którym trzeba się będzie potem bujać. Pobawię się, może zostawię na dłużej. Ważne, że nowa zabawka na testy :D

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, kociol21 napisał(a):

Ja to bym i Ventusa wziął, ale nawet tego mi nie pokazało dostępności hah. 

Pewnie przez to, że na wczasach jestem, więc z telefonu próbowałem.

Ja akurat na wyjeździe firmowym w Czechach, więc musiałem dodatkowo 1GB roamingu wykupić na dane komórkowe bo akurat autokarem jechałem o 15 więc mnie karta wyniosła ekstra 15zł :D

Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

40,9 o ja, bez sluchawek do tej karty nie podchodz. 

"40 dB – szmery w domu. 50 dB – szum w biurach. 60 dB – odkurzacz. 70 dB – wnętrze głośnej restauracji, darcie papieru" 

Ta i jeszcze głowe ręcznikiem sobie musisz owinąć przed... Stand Up

Opublikowano
1 minutę temu, TonyMoSo napisał(a):

"40 dB – szmery w domu. 50 dB – szum w biurach. 60 dB – odkurzacz. 70 dB – wnętrze głośnej restauracji, darcie papieru" 

Ta i jeszcze głowe ręcznikiem sobie musisz owinąć przed... Stand Up

Ta szmery w domu, wlacz sobie test glosnosci ktory wrzucil @Kadajo

Opublikowano

W przypadku MSI tierowanie powinno wyglądać tak: 

MSRP - Ventus 

+75$ - Trio 

+125$ - Vanguard. 

Co dawałoby 4299-4399 (w zależności od kursu $) zł za Vanguard, i tyle ta karta jest warta. Wszystko powyżej tej ceny to scam :)  

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, DR3GGO napisał(a):

TUF OC w Komput. 5700 pln.... niech mnie drzwi ścisną

Dostanę pewnie ostrzeżenie za to ale za coś takiego powinien być wpierdol i takie kary grzywny że te pazerne sklepy by się obsrały.

To są podludzkie praktyki, serio nie ma na to jakiś paragrafów i mogą nam srać na głowę jak chcą?

Ja chyba nawet na głownej stronie IThardware czytałem że w stanach (??) chcą pozwać asusa za oszustwo z cenami 80 i 90 :E 

Edytowane przez Brolly
  • Like 2
Opublikowano

Komuś się jeszcze udało dziabnąc 5070Ti w MSRP? 

Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Odkurzacz. 

Roman nie dość że mówi ze to cicha karta to pokazuje GPUZ a tem prawie 2100 RPM ... :hihot:

Panowie, wszyscy ci ktorzy zwracaja uwage na kulturę pracy kart, nie kupujcie takiego szrota, ostrzegam was bo potem będziecie się męczyć.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Ta szmery w domu, wlacz sobie test glosnosci ktory wrzucil @Kadajo

Włącz sobię apke na tel i sprawdź ile masz przy swoim obecnym PC, testy z YT nie oddają nic do tego jaki poziom chałasu mamy w domach i czy 40db to dużo...

Opublikowano
1 minutę temu, Brolly napisał(a):

Dostanę pewnie ostrzeżenie za to ale za coś takiego powinien być wpierdol i takie kary grzywny że te pazerne sklepy by się obsrały.

To są podludzkie praktyki, serio nie ma na to jakiś paragrafów i mogą nam srać na głowę jak chcą?

Wolny rynek. Mogą wystawić za 5999 zł. Kup w innym sklepie :) Mamy szczęście że sklepy jeszcze się nie połapały, i mogłyby kasować 2x MSRP jako jedyni na rynku bo wiedzą że reszta sklepów będzie wyprzedana po 2 minutach. A ludzie i tak kupią ;) Tylko PR długofalowo słaby.