Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Widać jak precyzyjnie kurteczka tnie laserkiem te układy i pamięci :)

W mięsnym:

- jak ciąć, grube, czy cienkie?

- grube fpsy poproszę.

- proszę bardzo, 15 deko, tj. tysięcy.

Opublikowano

Narzekacie, ale dzięki takim praktykom mają hajs na rozwój i kolejne generacje, słupki rosną. 

AMD za to jest "prokonsumenckie" daje wincyj VRAM, a wydajność słaba, pobór prądu wysoki, do AI się nie nadaje, gorsze FSR i FG, coś za coś :E 

Opublikowano

Mi w średniej półce nie przeszkadza ta cena aż tak, a krojenie chipów, szyn i VRAM... Przy serii 4000 chociaż wydajność mocno wzrosła, dali DLSS3, a przy 5000? Wszystko się zapowiada że poza 5090 to seria do pominięcia.

Opublikowano

No tak, sam mógłbym się zainteresować 5080 o wydajności 4090 no ale nie z 16gb vramu. To samo mam jeśli chodzi o 5070 bo 12gb vramu z miejsca dla mnie dyskwalifikuje tę kartę jakiej wydajności by nie miała.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Wszystko się zapowiada że poza 5090 to seria do pominięcia.

dla mnie i dobrze,wszystko bedzie chodzić na rtx 4000 jak igła

Edytowane przez Karro
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Odwazne stwierdzenia nie znajac wydajnosci a zapewne wiekszosc poleci do sklepow ;) 

seria 4000 jest udana dzieki procesowi a latać to można i po 7 procent wydajności.

Ilu wymieniało 2500k na 3570K,na forach cała masa

Opublikowano
22 minuty temu, galakty napisał(a):

Sporo osób by poleciała nawet jakby wydajność była niższa niż poprzedniej gen, byle nowość w budzie siedziała :E 

Przy cenie 10k+, może 12k+ :E, to wielu się zastanowi jak nie będzie wystarczająco mocnego kopa :E

No i ciekawe jak będą się trzymać ceny używek 4090. Tutaj zależy też co pokaże 5080 i jak będzie wycenione. Jak będzie lipa z 5080 to ceny 4090 używek mogą się utrzymać 6k+

Obecnie widzę ludzie tak wystawiają 6-7.5k w zależności od modelu.

Opublikowano
53 minuty temu, lukadd napisał(a):

Przy cenie 10k+, może 12k+ :E, to wielu się zastanowi jak nie będzie wystarczająco mocnego kopa :E

No i ciekawe jak będą się trzymać ceny używek 4090. Tutaj zależy też co pokaże 5080 i jak będzie wycenione. Jak będzie lipa z 5080 to ceny 4090 używek mogą się utrzymać 6k+

Obecnie widzę ludzie tak wystawiają 6-7.5k w zależności od modelu.

Rok temu używki 4090 chodzily 6000-6500 i to prawie nowe. Nowki byly niewiele drozej nieco ponad 7k. Ta cena teraz jest sztucznie wywindowana. Podobnie jak cena 9800x3d w tym momencie za 3300 czy 4000zl. Wszystko bazuje na dostepnosci i popularnosci a takze statusie najszybszego

Opublikowano
1 godzinę temu, lukadd napisał(a):

5090 będzie łakomym kąskiem ze względu na VRAM i AI.

Mnie osobiście ciekawi co pokażą 5070 i 5080 oraz ceny. Wątpię że wymienię, chyba że dadzą DLSS4 tylko dla nich i spore wzrosty, bez tego to ziewam. 

Opublikowano

Ile czasu przed premierą 40xx gadali o FG?

Teraz, razeks napisał(a):

5080 o wydajności 4090, nawet już z tym 16gb vramu mogłaby być ciekawa w cenie ok 5 tys. Tylko pytanie czy taka cena będzie czy raczej bliżej np 7tys...

Za max 6k mogę brać. Za więcej to nie.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, galakty napisał(a):

Mnie osobiście ciekawi co pokażą 5070 i 5080 oraz ceny. Wątpię że wymienię, chyba że dadzą DLSS4 tylko dla nich i spore wzrosty, bez tego to ziewam. 

Patrząc, że na 5070 planują dać ~1/4 układu :E To bardzo się zastanawiam co wymyślili, aby skusić ludzi i zrobić ładne tabelki. Coś czuję, że wleci jakiś nowy FG AI turbo mega boost klepiący jak opętany ekstra klatki z 40fps będzie 100-120  :E

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano

Bez nowego DLSS czy FG to ja nie wiem jak chcą napędzić sprzedaż. Przecież na papierze to nie będzie miało wydajności, pobór prądu też lepszy nie będzie, ceny też nie. To jak?

Chyba że wycofają całą starą generację i nie będzie wyboru, ktoś kto chce nową kartę musi być 5000 i tyle.

AMD też jedynie co pokaże to lifting, jak nie ogarną poboru prądu to tym bardziej nuda.