leven 672 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ale dwa posty niżej Sideband pisze, to nie bardzo... trzeba 3 razy przewinąć Edytowane 2 godziny temu przez leven 1
SebastianFM 379 Opublikowano 57 minut temu Opublikowano 57 minut temu 1 godzinę temu, VRman napisał(a): To... albo po prostu przesunęli suwaczek, wyszło, że teraz to obciąża bardziej, więc marketingowiec wymyślił pierdolety o tym, "oj bo to tylko do trybów performance i UP jest" Ja wcale nie wiem które domniemania są prawdziwe, ale to przecież Nvidia więc... To ty wymyślasz. Jakie domniemania? To ty nie masz RTX'a i tylko cały czas teoretyzujesz. Jak się włączy podmianę bibliotek DLSS na najnowsze to dla DLSS Quality jest domyślnie używany Preset K a dla DLSS Performance jest używany Preset M.
VRman 3 061 Opublikowano 45 minut temu Opublikowano 45 minut temu (edytowane) I można ręcznie wybierać czy chcesz M czy K i nowy nie działa z RR. Myślisz, że nie umiem czytać, Sebastianku? Z drugiej strony też mogło dość do zaniku tej umiejętności, więc może pomogę: Zauważam, że DLSS4 był cięższy od 3, a 4.5 jest cięższy od 4. I to cięższy nie jak fanboye wciskają "odrobinkę" a konkretnie bo -10 i -12% na karcie za 4-5K to dla mnie bardzo dużo, a 15 i pod 20% straty na 5070 względem i tak już cięższego 4 wygląda conajmniej niepokojąco w kontekście najbliższych lat. Zauważam też, że marketingowcom NV nie wierzę. Dalej piszę, że nie wiem jak jest, tak samo jak inni nie wiedzą, chyba że ktoś uzna gadanie marketingu Nvidii za prawdę objawioną. Wtedy 5070tka ma wydajność 4090 na przykład, a MFG oznacza poprawę wydajności. To jest po prostu inne wykorzystanie dostępnych zasobów. Tak jak obniżenie detali w grze i przejście na wyższą rozdzielczość. Tak jak podwyższenie detali w grze przy przejściu na niższą. Fanboye AI upscallerów w całym necie wiwatuje na postęp, a ja nie. I tyle. Edytowane 43 minuty temu przez VRman
Pitt_34 380 Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu 2 godziny temu, VRman napisał(a): To jest forum PC. Dlatego miedzy innymi, że to jest forum mógłbyś zwijać tak długie wypowiedzi ? Wilk syty i owca cała. 2 godziny temu, VRman napisał(a): Nie podoba się to dodaj do ignorowanych Ty nie wiesz co to szacunek dla innych, i fakt dobra rada, już jesteś w ignorowanych 1
leven 672 Opublikowano 19 minut temu Opublikowano 19 minut temu (edytowane) DLSS 4.5 jest bardziej wymagający od DLSS 4, za to ma lepszej jakości oprawę graficzną + inne ulepszone technologie. Dla tego dla DLSS P/UP przydziela się preset L lub M, a obraz i tak jest lepszy, niż na DLSS 4 Q dla prset K. Dla przykładu u siebie w W3 ustawiłem preset L dla DLSS Performance i obraz jest cudny, a wydajność od 70 po 100FPS. Jak dla presetu L ustawię DLSS Q, to spadek pod 60FPS i nie idzie już tak fajnie pykać. Uważam, że DLSS 4.5 jest świetny i tylko czekać na jeszcze lepsze wydania tej technologii Edytowane 18 minut temu przez leven
maxmaster027 1 076 Opublikowano 8 minut temu Opublikowano 8 minut temu Takie sobie te modele M i L, wiecej ramu zżerają
Rekomendowane odpowiedzi