peterchen86 6 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu To pochwali się ktoś ile ma na swoim RTX 5090 w Steel Nomad w 4K?
MadDog 349 Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu No dobra .... PNY zamontowany. Na początek małe porównanie wielkości chłodzenia w stosunku do Szafirka Pulse 7900XT. Wygląd PNY raczej mocno stonowany. Plastikowy "shroud" oraz metalowy backplate z tyłu w czarnym kolorze. Chłodzenie jest trochę większe niż w 7900XT. Jeśli chodzi o kulturę pracy to tutaj mamy dwie strony medalu. Pierwsza to dźwięk wentylatorów, który nie jest miły dla uszu jak byśmy chcieli sobie zwiększyć ręcznie obroty. Dziwnie piszczą jak dla mnie jak. Ale ..... Ale z drugiej strony mamy - bardzo dobre chłodzenie, które sprawia, że temperaturka grzecznie sobie stoi w granicach między 55-65 stopni a wentylatory bujają się w okolicach 1000-1100 rpm. Wstępnie dzisiaj pobawiłem się lekkie UV i OC. Na chwilę obecną zostawiam 950mV i +400Mhz na rdzeniu. Do tego dodatkowe 2100 MHz dla pamięci i -10% Power Limit Dla tych ustawień daje mi to równe 9000 punktów w Steel Nomad (przyrost 42% względem 7900XT) oraz daje mi to ok 34 000 w TimeSpy (przyrost 28% względem 7900XT) Na dzisiaj tyle. Ogólnie fajna karta. Czy warta tej ceny? Absolutnie nie. Czy warto się przesiadać z karty pokroju 7900XT? Nie wiem. Na tą chwilę nie mam zdania. Zobaczymy co czas przyniesie. Ogólnie jak ktoś ma kupować kartę do 1440p to definitywnie wybrałbym na dzień dzisiejszy 9070XT. Ewentualnie 5070Ti w cenie ok 3500 zł. RTX 5080 to taka pokraka, która nie wie czym ma być
MaxaM 1 828 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu 56 minut temu, aureumchaos napisał(a): Tyle osób pisze ze banka zaraz ej Aj pęknie lub już pękła a coś końca nie widać... Wręcz myślę, że może wcale tak łatwo nie pójdzie... Jeśli ma pęknąć, to na pewno nie w najbliższym czasie. Na razie moce przerobowe są już zakontraktowane na dłuższy okres. Jeśli ktoś pisze, że w ciągu roku pęknie, to mówi o jakiej abstrakcji
Rekomendowane odpowiedzi