Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Doamdor napisał(a):

Jesteś na forum, gdzie ludzie posiadają topowy sprzęt, który jest bardzo cichy, więc nie dziw się, że opinia na temat modelu FE nie będzie dobra. 

Jak ktoś ma niskie wymagania, to i z Ventusa będzie zadowolony. :E

Mialem jednego Ventusa z serii 4000 i tego sie nie dalo znieść :)

7 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Nikt nie mówi o kupowaniu TUFA czy Strixa za 3500 zł, ale takie PNY za 2599 zł to bardzo sensowny wybór 

https://www.morele.net/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-5070-triple-fan-12gb-gddr7-dlss4-vcg507012tfxpb1-14982476/

Obrzydliwe, wielkie ;)

FE kupilem TYLKO oczami bo jest malutka i sliczna i poprzez UV doprowadzilem ja do stanu używalności. 

Kazdy normalny gracz by wzial cos nie od NV bezpośrednio, to oczywiste. Ale ja chciałem FE, mam FE i nie bede go polecal ale nie taki diabeł straszny. 

Opublikowano
1 godzinę temu, MJRegul napisał(a):

Jaka różnica ile ma rpm skoro w niej 2000rpm brzmi jak 1600rpm w innej? Teraz licytujemy karty na podstawie rpm? 

Jak dla mnie moze miec 3000rpm jesli bedzie cicho 🧐

Ja myślałem, że te 2000rpm magiczne to będzie startujący samolot a tu ledwo słychać kartę. Na szczęście dla mnie oceniam uszami a nie oczami i pozdrawiam malkontentów :)

No ja Ci wierze, że dobre wentyle trafiłeś, ogólnie to samo jest u mnie karta ma na defie okolice 1900obr i też to ledwo co slychac, tak jak poprzednia przy okolo 1300-1400obr. Z tym, że te wentyle też nie przepychaja tyle powietrza. Karte rozebralem i sprawdzilem, sa bardzo płaskie, przez co krecą sie szybciej, sa cichsze, ale przepychaja mniej powietrza. 

Poza tym, masz cos takiego jak szum komputera, dzwiek tła, i czesto w obudowach sa inne wentylatory, powiedzmy od 5 do 10. U mnie jest 10 wolno obrotowych. Tworzy to taki lekki szum. (ogolnie wszystkie wczesniejsze komputery co mialem byly o wiele glosniejsze mimo mniejszej ilosci wentylatorow) i w tym momencie jak masz karte z cichymi wentylatorami to po prostu ta roznica wzgledem wczesniejszego tla jest minimalna. Jakbys zastopował wszystkie wentylatory to wtedy bardziej słychać. W sensie widac roznice. Ale fakt faktem, że nowe karty maja cichsze wentylatory niz te w ada lovelace, no i na wiekszosci karta jest polozony PTM.