Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem z MSI Afterburner. Zrobiłem UV ale jak uruchamiam system to w Afterburner nie wgrywają się ustawienia (napięcie jest wyższe). Muszę ręcznie kliknąć profil i zrestartować program i wtedy wszystko jest ok. Uprzedzając pytanie ikonka żeby startował przy uruchomieniu windowsa jest zaznaczona ale mimo tak się nie dzieje.

Opublikowano (edytowane)

Ok, dzięki za podpowiedzi. Jak wrócę do domu to sprawdzę.

I jeszcze jedno pytanie: dlaczego MSI Afterburner jak akceptuje zmiany to zmienia mi krzywą obniżając ją lub podwyższając albo zmieniając jej kształt? O ile można podkręcić przy UV pamięci?

Edytowane przez peterchen86
Opublikowano
4 godziny temu, leven napisał(a):

Zrób jak na fotce, to powinno banglać.

1.jpg

Sprawdziłem, jest tak ustawione ale występuje ten efekt, o którym pisałem. Muszę zrestartować MSI Afterburner żeby "zaczytał" ustawienia.

Opublikowano
5 godzin temu, peterchen86 napisał(a):

Sprawdziłem, jest tak ustawione ale występuje ten efekt, o którym pisałem. Muszę zrestartować MSI Afterburner żeby "zaczytał" ustawienia.

Kliknij profil który ma startować z windowsem daj apply ,  otwórz kłódkę od profili , wejdź w ustawienia - odhacz - zaznacz ponownie "startuj z windows/uruchom zminimalizowany" daj zastosuj / ok , zamknij kłódkę.  

Opublikowano

Na stock jest coś koło 14500, że z kartą wszystko ok to wiem. Byłem ciekawy ile można ugrać na biosie z większym power limitem, dopóki nie przyjdzie ampinel to może spróbuję bios matrixa, później już niestety nie da rady bo ampinel max na co pozwala to 650w.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Johny72 napisał(a):

Kliknij profil który ma startować z windowsem daj apply ,  otwórz kłódkę od profili , wejdź w ustawienia - odhacz - zaznacz ponownie "startuj z windows/uruchom zminimalizowany" daj zastosuj / ok , zamknij kłódkę.  

Zrobiłem tak ale jak uruchamiam komputer to napięcie jest wyższe 950 mV a powinno być 890 mV. Po restarcie MSI Afterburner wszystko zaczytuje. U mnie po UV robi 14500 przy napięciu 890 mV

Edytowane przez peterchen86
Opublikowano
7 minut temu, leven napisał(a):

Ciekawy jestem tego aktywnego wtyku :) Daj znać, co jest grane. 

Może u siebie zamontuję :hihot:

Jak się sprawdzi, to warto go kupić nawet na zapas :uklony:

Zamówione na premierę, jak się dowiedziałem z maili od aquacomputer ponad tydzień temu, mają problemy z dostępnością części od dostawcy i wznowienie produkcji jest opóźnione. Jeśli wszystko pójdzie po ich myśli wyślą ampinela do mnie na początku kwietnia. Sprawdzi się na 100%, jeśli masz rtxa 5090 to dla samego spokoju o upalenie wtyczki warto zainwestować w to(ampinel nie tylko monitoruje ale i balansuje napiecia na każdym kablu). Z moich doświadczeń z aquacomputer wszystko co od nich kupiłem, spradza się w 100%.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
W dniu 21.03.2026 o 10:16, leven napisał(a):

Ale oszołom...

1.jpg

No nie bardzo. On wie np o RTX NEURAL TEXTURE COMPRESSION. Ty nie :) Cos nad czym nvidia pracuje juz od dluzszego czasu. Potrafi skompresowac 10GB np do 1GB bez utraty jakosci i wydajnosci. Nie wiadomo w jakiej obecnie jest fazie, ale ponoc nad tym caly czas pracuja