RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Adamiakadam00 · Opublikowano
Oczywiście że nie potrzebuje. W ogóle jest teraz fajna weryfikacja całego szału na miliard Hz w grach, tryliard GB etc. W ogóle taki sposób myślenia że trzeba mieć gry w 160Hz i ustawienia ultra. Ja zaczynałem granie PC chyba z 8MB RAM, miałem wszystkie platformy od 586 do dzisiaj jakie wyszły. Nikt kiedyś nawet nie śnił o rozdzielczości 4k - i tu nie chodzi o gry tylko o samo wyświetlanie 2d w takiej rozdzielczości. Myślę że to w długim terminie taki kryzys polepszy sytuację bo właśnie przez to że wszyscy mają mocne i pojemne sprzęty to deweloperzy softu nie szanują tego i nie optymalizują niczego bo wiedzą że nie muszą. Tak samo z SSD/HDD. Kiedyś jak wchodziły półprzewodnikowe to miało się mały SSD na system a reszta siedziała na HDD i nikt nie narzekał. Te młode pokolenia pokemonów wychowane na tym że mają dostęp do nieograniczonych zasobów RAM, dysku, mocy GPU spowodował że są rozpuszczeni jak diabli. Co to za ułomność siedzieć na 100Hz i 16GB RAM? Serio trzeba mieć 50% wykorzystania RAM? albo 30% wykorzystania dysku? Nie trzeba mieć. A na dane archiwalne i tak starczy zwykły HDD który nadal jest tani i w dodatku jest bezpieczniejszy bo nie ma retencji danych. Ale kto teraz ma wiedzę? ułamek ludzi. Reszta to stada baranów co widzą tylko cyferki. -
Przez Keller · Opublikowano
Wiem że Avowed nie ma tu wielu fanów, ale w końcu dali większą promocję i jest za 150zł, jak ktoś nie brał w gamepassie. -
Przez Keller · Opublikowano
Ale jakieś plusiki pod moimi radami byś dał za to bo to ja wpadłem na to. -
Przez KiloKush · Opublikowano
I dobrze zrobiłeś. TYLKO metalowe dyfry i wały. Mój MN99S ma metalowe dyfry ale pierwszy zakup to był Fayee Fy003 i on miał plastikowe. Poddały się podczas podjazdu na poduszkę... A o motoryzacji no to Saab 9-3 czasami mocno wkurza ale też i mocno cieszy. Wczoraj był 1*C i jechałem suchą drogą, jak wjechałem na mokry asfalt to było czuć na kierownicy, że trakcja jest tutaj mniejsza. Było czuć, że auto rozdzieliło moc na AWD bardziej po równo na przód i tył. W BMW F20 czasami wiedziałem, że tracę trakcję dopiero po kontrolce. Ehh hydrualiczny układ kierowniczy jest wart dolewania co jakiś czas do niego tego oleju hydraulicznego -
Przez wallec · Opublikowano
Może takie coś? Tylko kierownice obszyć bo trochę wstyd. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/tesla-model-3-ID6HojZa.html
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi