Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W UK wracaja do starych zasad, 1 karta na 1 osobe (sprawdzane po danych osobowych, adresie i karcie platniczej), i to chyba we wszystkich najwazniejszych sklepach, scalperzy moga sie pocalowac w dupe.

5090 32GB GDDR7 512-Bit Bus - Available to Pre-Order from 2pm January 30th (1pc per customer, UK ONLY)

5080 16GB GDDR7 256-Bit Bus - Available to Pre-Order from 2pm January 30th (1pc per customer, UK ONLY)

5070 Ti 16GB GDDR7 256-Bit Bus - Available to Pre-Order from February, date TBC!

5070 12GB GDDR7 192-Bit Bus - Available to Pre-Order from February, date TBC!

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Art385 napisał(a):

bo jak wyjdzie w końcu wersja 24GB to będzie trzeba smarować maścią, bo pewnie puszczą w tej samej cenie ;)

Podejrzewam, że dołożą 100-200$ za dodatkowe 8 GB.

Ale mimo wszystko na taką wersję czekam.

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

W UK wracaja do starych zasad, 1 karta na 1 osobe (sprawdzane po danych osobowych, adresie i karcie platniczej), i to chyba we wszystkich najwazniejszych sklepach, scalperzy moga sie pocalowac w dupe.

5090 32GB GDDR7 512-Bit Bus - Available to Pre-Order from 2pm January 30th (1pc per customer, UK ONLY)

5080 16GB GDDR7 256-Bit Bus - Available to Pre-Order from 2pm January 30th (1pc per customer, UK ONLY)

5070 Ti 16GB GDDR7 256-Bit Bus - Available to Pre-Order from February, date TBC!

5070 12GB GDDR7 192-Bit Bus - Available to Pre-Order from February, date TBC!

Wystarczy że zamówią na różne adresy przez różne osoby i już nic nie zrobisz:E

1 minutę temu, Gret napisał(a):

w ogóle mnie to nie przekonuje. 

Potencjalne miejsce awarii ;)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Podejrzewam, że dołożą 100-200$ za dodatkowe 8 GB.

albo zrobią price cut na zwykłą 100$ a tą puszczą w starej cenie aby podkręcić sprzedaż a podkręcą bo zwabią wszystkich co czekają na wincyj vramu a pewnie część przeskoczy z wersji 16GB ;) 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Wystarczy że zamówią na różne adresy przez różne osoby i już nic nie zrobisz:E

Przerabiane podczas Covida, za duzo pierdzielenia. Niektorym banowali zamowienia bo nieraz nawet sprawdzali po adresach IP. Jeden koles zrobil mega awanture, bo jego dziewczyna kupila na swoje dane, swoja karta na swoj adres, ale z jego kompa, anulowali i nawet nie bylo dyskusji :D 

Ale to byl Covid, nie sadze zeby ludzie rzucili sie na 50XX jak wtedy, ba, nie ma na to najmniejszych szans, bo wtedy to biznes koparkowy robil robote. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, maras2574 napisał(a):

A co, nie będą już dodawać ?

No bo wiesz hehe to ekologicznie jest a podpórka podpala planetę xD Nie no co ty pewnie, że będą, rynek customowych pctów to nie kółko różańcowe.

Opublikowano

Podoba mi się ta modularna budowa FE. Ktoś sobie ułamie slot pcie-e, to potencjalnie naprawa będzie wymagała wymiany tylko tego elementu, na ile będzie to trudne a części dostępne to inna historia.  Zdecydowanie widać tu prototyp domniemanego 4090 Ti, który też miał modularną budowę, a samo PCB z boku.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DżonyBi napisał(a):

W Anglii tez jest sporo cwaniaczkow, bo jest tam Nas sporo. Mam kuzyna, ktory siedzi w miescie Redditch. Ponoc miasto Polakow.

Nie wiem, w UK to ja akurat z Polakami nie bardzo utrzymuje kontakt. W pewnym momencie mialem juz dosc tych motywow "czesc, jestem Stefan" "no czesc, a ja Jacek. Ile zarabiasz na godzine?".

Przerobilem to tyle razy ze odechcialo mi sie. Wszyscy tylko zainteresowani tym, ile masz w portfelu. Znam bardzo wielu brytyjczykow, wielu od lat, nawet po latach nikt nigdy mi sie o to nie zapytal. 

Opublikowano
2 minuty temu, Art385 napisał(a):

No bo wiesz hehe to ekologicznie jest a podpórka podpala planetę xD Nie no co ty pewnie, że będą, rynek customowych pctów to nie kółko różańcowe.

Ja tam mam akurat wywalone na te podpórki, używam od dawna Lian Li GB-001, ale Odin pisał żeby kupować już podpórki pod nowe karty ;) Stąd moje pytanie

Opublikowano (edytowane)

Przy grubości i rozmiarach dzisiejszych kart Lian Li GB-001 nie ma już racji bytu, zresztą sami wypuścili nowszą wersję GB-002 z poprawkami pod tym kątem.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Ciekawe właśnie jak będzie z dostępnością, bo o ile 5090 znikną jak tylko się pojawią to z 5070ti i 5080 nie powinno chyba być tak źle, bo to w końcu wydatek 4-6 tys. Jak się okaże, że wzrost 30% przy 25% większym zużyciu prądu to też wiele osób uzna, że lepiej poczekać bo wiele nie zyska na upgradzie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, muszka napisał(a):

Ciekawe właśnie jak będzie z dostępnością, bo o ile 5090 znikną jak tylko się pojawią

Widze ze nowy rzad naprawde wprowadzil Polske na dobre tory, skoro najdrozsze karty na rynku schodza u Was jak cieple buleczki. Nic tylko pogratulowac. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie wiem, w UK to ja akurat z Polakami nie bardzo utrzymuje kontakt.

Historia autentyczna

Spoiler

Faktycznie cos jest z Nami nie tak. Namowilem kuzyna na laptopa gamingowego, zeby pograc z nim online w Coda, no i gramy. Kupil vivobooka 15 pro z R9+RTX 4060. Pochwalil sie nim w pracy i Anglik pogratulowal mu zakupu, i powiedzial jeszcze kilka milych slow, a Polak po jakiejs godzinie przyszedl z komorka i wykresami, i na sile chcial udowodnic, ze kupil gowno.

Kuzyn jest bardzo zadowolony i ja tez, bo mam z kim grac online.

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 2
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Przy grubości i rozmiarach dzisiejszych kart Lian Li GB-001 nie ma już racji bytu, zresztą sami wypuścili nowszą wersję z poprawkami pod tym kątem.

Ma jak najbardziej, jeśli przykręcisz ją przy krawędzi płyty. Co nie na każdym mobo jest możliwe, stąd nowa rewizja.

Opublikowano
Teraz, Art385 napisał(a):

Jaki rząd? Brytyjczycy twierdzą, że wyprzedzimy ich do 2030 to się Polacy spięli aby ich nie zawieść ;)

I bardzo dobrze. Siedzac w UK przez tyle lat w ktoryms momencie zaczalem sie zastanawiac, czemu tak ciezko pracujacy ludzie w Polsce maja czasem o wiele gorzej, niz miejscowi, ktorzy kompletnie nic nie robiac, zyja sobie jak panicze.