Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejna wycieczka na łono przyrody? Gdzie nasz miejscowy ekspert od memów jak jest potrzebny. :E

Dziś odbieram 4070Ti Super i zobaczymy jak dalej się sprawy potoczą z dostępnością i cenami 5070Ti. Jeśli będzie za grubo na premierę z modelami ze średniej półki, pozostanę przy poprzednim genie trochę dłużej.

Opublikowano

Wracam do tematu dostępności kart graficznych, bo widzę, że tu się niezła drama wkręciła. :D

Czy ktoś wie, czy te karty będą dostępne także w innych sklepach niż x-kom? Bo do tej pory to jedyny sklep, który już przygotował strony produktów.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Oj nie, juz pare osob z roznych tematow bralo opcje All Inclusive. 

Czego na tym scan się dowiedziałeś :E

Teraz, dhyde00 napisał(a):

Wracam do tematu dostępności kart graficznych, bo widzę, że tu się niezła drama wkręciła. :D

Czy ktoś wie, czy te karty będą dostępne także w innych sklepach niż x-kom? Bo do tej pory to jedyny sklep, który już przygotował strony produktów.

Morele?

Opublikowano

Z ciekawości sprawdziłem i ze specyfikacji wynika, że model 5080 Aero jest mocno odchudzony wobec poprzednika. Szału chyba nie będzie z kulturą pracy.

RTX 5080 Aero                 RTX 4080S Aero
Długość: 304 mm             Długość: 342 mm               
Szerokość: 126 mm          Szerokość: 150 mm                      
Wysokość: 50 mm            Wysokość: 75 mm

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Pawlos napisał(a):

Z ciekawości sprawdziłem i ze specyfikacji wynika, że model 5080 Aero jest mocno odchudzony wobec poprzednika. Szału chyba nie będzie z kulturą pracy.

Oszczędności i jeszcze dowalić dodatkowe 500 do ceny, bo to aero :E 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pawlos napisał(a):

Szkoda ze nie podają ciężaru. To dożo mówi o jakości chłodzenia jak znamy wymiary.

Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

W sobotę to widziałem, ale nawet mi na myśl nie przyszło, aby wysrywy JayZ wrzucać na forum :E Tyle razy co ten atencjusz się skompromitował dla lajków i rozgłosu pierdzieląc głupoty to chyba nikt bardziej na youtube.

Jak się okaże ze gadał głupoty to go zjedzą.

Widze tez ze jakas drama miedzy Gamers Nexus a Linus Tech Tips.

Podobno Steve sie przepracowuje i zaczyna popelniac bledy ktore sam Linus robil rok temu i mu sie za to dostalo.

Wszedzie jakies dramy.

Opublikowano
12 minut temu, dhyde00 napisał(a):

https://www.morele.net/wyszukiwarka/,,1,,,,,,0,,,,/1/?q=RTX 5090

https://www.morele.net/wyszukiwarka/,,1,,,,,,0,,,,/1/?q=RTX 5080

• Like 1
Opublikowano

@Necronom

2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Co Ty pier** ? Wybieram karty na podstawie ich wyglądu. A ten znam od 6 stycznia. Znowu zaczynasz wojenke?

2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Wbijam w jego moda i on doskonale o tym wie. Nazywa mnie hipokrytą, bo mi się te 2 karty podobają i je wybrałem nie znając wyników? Bez jaj :) Dla mnie modami są ludzie typu @Mar_s którzy robią co mają robić i nie zaczepiają innych a potem nie straszą banami.

24H ZPP to i tak potraktowanie bardzo pobłażliwie, a poczytajcie sobie na jego profilu jego inne wypowiedzi, tak ogólnie i będziecie mieli cały obraz tego jak on się zachowuje.

Koniec off'a.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jak się okaże ze gadał głupoty to go zjedzą.

W tym natłoku spamu po premierowych testach to wszystko zginie. To będzie tylko kropla w morzu.

Zresztą co za różnica czy 5080 będzie od 4080 wydajniesza w rastrze o 15 czy 20, a nawet 25% jakby była to dalej bida jak dla mnie :E Aby było fajnie to powinna przeskoczyć o te 25% 4090 i jeszcze więcej w RT :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
9 minut temu, lukadd napisał(a):

W tym natłoku spamu po premierowych testach to wszystko zginie. To będzie tylko kropla w morzu.

Zresztą co za różnica czy 5080 będzie od 4080 wydajniesza w rastrze o 15 czy 20, a nawet 25% jakby była to dalej bida jak dla mnie :E Aby było fajnie to powinna przeskoczyć o te 25% 4090 i jeszcze więcej w RT :E

Może i racja, ja tam Jaya lubiłem zawsze, chociaż ostatnio mało na jego kanał zaglądam bo jakoś mało ciekawa ta jego twórczość.

Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

@JeRRyF3D wszystko ma swoje granice.

Ale jak ktoś na prośbę żeby nie przeklinać tyle odpowiada skoro mody mogą to ja tez to o czym dalej z nim dyskutować ...

No. To jest to ryzyko przy luzowaniu relacji.
Jeżeli mod sobie bluzgnie, albo pozwoli na jakąś wycieczkę, to ciężko mieć o to później pretensję do userów.
To jak z przechodzeniem na Ty w pracy. Po takiej akcji, szefowi trudniej egzekwować dyscyplinę w zespole.
W realu czytasz intencję, w słowie pisanym niestety czasami traci się orient, co jest żartem, sarkazmem, a co już chamówą. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

No. To jest to ryzyko przy luzowaniu relacji.
Jeżeli mod sobie bluzgnie, albo pozwoli na jakąś wycieczkę, to ciężko mieć o to później pretensję do userów.
To jak z przechodzeniem na Ty w pracy. Po takiej akcji, szefowi trudniej egzekwować dyscyplinę w zespole.
W realu czytasz intencję, w słowie pisanym niestety czasami traci się orient, co jest żartem, sarkazmem, a co już chamówą. 

Masz racje ale jednocześnie "missing the point".
Tak się nikt nie powinien zachowywać nie ważne czy jest modem czy nie, jeśli robisz inaczej to jesteś burakiem i tyle.
A chowanie się za "bo mod robi to samo" to najgorszy typ buractwa jaki może być na forum.

Czy widzisz tutaj aby każdy user przeklinał co chwile albo skakał do moda BO COŚ ?

Nie, większość zachowuje się normalnie.

Przymykam oko, staram się aby atmosfera była luźna, żaby nie było jak na Labie ale sam widzisz ze niektórzy po prostu przeginają i nie znają umiaru.

A jak im zwrócisz uwagę to jeszcze na ciebie naskoczą.

Jakoś większość łapie moje poczucie humoru tak jak Ja łapię poczucie humoru innych i nikt nie ma z tym problemu, tylko jednostki myślą ze są ponad reszta bo coś im się w głowie uroi że są tu kimś ważnym.

• Like 1