Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Co by nie mówić z tymi Founders'ami coraz gorzej lol. Wysokie temperatury, suszarki, słaba sekcja zasilania słabo zaimplementowana i teraz jeszcze wszystko wskazuje na lipne gniazdo zasilania

Widzicie jak Nvidia dba o nasz Polski rynek nie udostępniając nam do kupna nawet 1 karty ;-)

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Send1N napisał(a):

Czy tutaj na forum serio jest ktoś kto zmienił 4090 na 5080 i to nie jest czasem ten kolo co miał nick RTX5090? :E bo przed chwilą niechcący w innym temacie taką plotę przeczytałem jestem ciekaw ;D

@RtxOn zmienił 4090 na 5080. Chłop w szoku do dziś jak to lata po OC 😀

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Fenrir_14 napisał(a):

@RtxOn zmienił 4090 na 5080. Chłop w szoku do dziś jak to lata po OC 😀

Zmieniłem cały komputer i wyszedłem na zero jeśli chodzi o finanse. Licząc wszystko inne to suma sumarum zyskałem jak straciłem na dłuższą metę. Jak już mam być tak szczegółowy. Celowałem w 5090 ale to crap który może buty czyścić 4090. Teraz nie chce mi się bawić w używane 4090 i chyba zostanę na 5080. 

14 ma być restock na 5090 więc 19 to prawdopodobna data dla xkom. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@RtxOn hmmm, nie bardzo rozumiem ale po co w takim razie zmieniłeś 4090 skoro jest w Twoim mniemaniu lepszą kartą od 5090? Sorry, ale poważnie nie nadążam. 

Nie lepiej było zostawić 4090 w spokoju a zamiast 4080 kupić OLED'a na full wypasie? 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
4 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Zmieniłem cały komputer i wyszedłem na zero jeśli chodzi o finanse. Licząc wszystko inne to suma sumarum zyskałem jak straciłem na dłuższą metę. Jak już mam być tak szczegółowy. Celowałem w 5090 ale to crap który może buty czyścić 4090. Teraz nie chce mi się bawić w używane 4090 i chyba zostanę na 5080. 

14 ma być restock na 5090 więc 19 to prawdopodobna data dla xkom. 

Skąd wiesz o tym, że 14 będzie restock? I gdzie on będzie?

Opublikowano
Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

@RtxOn hmmm, nie bardzo rozumiem ale po co w takim razie zmieniłeś 4090 skoro jest w Twoim mniemaniu lepszą kartą od 5090? Sorry, ale poważnie nie nadążam. 

Zmieniłem przed premierą bo gość się tak napalił na kompa że nie poczekał. Miało być w styczniu a już pod koniec października z gotówką przyjechał. 

Teraz, Umpero napisał(a):

Skąd wiesz o tym, że 14 będzie restock? I gdzie on będzie?

W europie. 14, 28 a potem koniec marca.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

@RtxOn dasz jakieś źródło? Ile sztuk mają rzucić na Europę ?

Teraz nie mam czasu szukać ale to oficjalne dane dużego sklepu w uk i chodzi o  modele MSI i Asusa. Tylko tych marek a reszta nie wiem kiedy rzuci. Nie wiem też ile. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

@Umpero @RtxOn Z tymi dostawami zgadza się. Wg Asusa pierwszy batch - 13/14.02, drugi batch 28.02

@RtxOn czyli połasiłeś się na monetę jednym słowem w październiku i wyszło to co wyszło. 

Tak. Tylko nie każdy kupuje używkę PC w takiej kwocie jaką ja sprzedałem więc o klienta było by trudno a to znajomy. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)

Hehe, no to tylko się cieszyć. Ja po tej słabiej premierze nowych kart na pewno będę czekał albo za dobrą ceną 50x0 albo za 60x0. 3070Ti ledwo zipie w 1440p, ale nie mam zamiaru znowu przepłacać.

Edytowane przez abudabi