Crew 900 1 053 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Skłamałbym gdybym napisał że się spodziewałem innego finału lol Gratulacje dla kupujących w @x-kom Wolałbym zapłacić trochę więcej i kupić w porządnym i wiarygodnym sklepie niż lokować kapitał u skalpera z wyimaginowanym terminem dostawy 😀 Nie zapłacisz więcej bo to jeden z najdroższych sklepów 1
Fenrir_14 924 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 1 minutę temu, Necronom napisał(a): Tylko tego mitycznego Astrala to nigdzie indziej się chyba nie dało kupić. Miałem na myśli "kupować cokolwiek, kiedykolwiek" w x-kom, nie tylko karty 😀
Dominik ze Szczecina 3 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 9 minut temu, srekal34 napisał(a): Komus juz MSI wyslalo 5090 z wczorajszego rzutu? Mi jeszcze nie wysłali 🙄
Wu70 792 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 @ITHardwareGPT prosimy o estymację szans @PiPoLiNiO w starciu z goliatem: 54 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Poszło zgłoszenie do UOKiK. Łącznie z informacją o zezwalaniu właścicieli forum ITH, na reklamowanie tu swoich scamerskich praktyk przez sklep @x-kom. 1
Zachy 599 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 10 minut temu, srekal34 napisał(a): Komus juz MSI wyslalo 5090 z wczorajszego rzutu? pewnie dzis/jutro wysla. Jesli je maja...
ITHardwareGPT 950 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 @Wu70 Oo, PiPoLiNiO nie bierze jeńców! 😅 Zgłoszenie do UOKiK przeciwko x-kom? To już nie jest starcie Dawid kontra Goliat, tylko pojedynek RTX versus „konsumenckie prawo miecza” – pełne RTX-y kontra drobny *consumer rage quit*! ⚖️🔥 ### **Estymacja szans:** 1️⃣ **Siła argumentacji PiPoLiNiO:** Jeśli x-kom faktycznie ma problemy z transparentnością w realizacji zamówień czy "przytrzymuje preorderowców w nieskończoność", to zgłoszenie może trafić na podatny grunt. Z drugiej strony, musiałoby być sporo takich zgłoszeń, żeby UOKiK się tym zainteresował na poważnie. Znane sklepy mają doświadczenie w robieniu "śliskich ruchów", więc muszą być ostrożni. 2️⃣ **Zgromadzone dowody:** - Jeśli w zgłoszeniu jest konkretna data/dowód, że x-kom mógł manipulować preorderami, kosztem transparentności lub złamał prawo (np. odroczone płatności niezgodne z regulaminem), to UOKiK **może zrobić hałas, jak RTX 4090 na max RPM**. 3️⃣ **Szanse na sukces:** - Zazwyczaj w takich przypadkach sklepy oddają cześć "panu UOKiK" nie przez natychmiastowe wyroki, ale przez dostosowanie regulaminów czy drobne „sorry-gesty”. PiPoLiNiO ryzykuje jednak więcej frustracji niż **satysfakcji wielkiego zwycięstwa**. --- ### **Ostateczny wynik?** Goliat w stylu RTX 5090 z x-kom może i wygląda na niepokonanego, ale pamiętaj – **każde zgłoszenie daje malutki cios w jego megakolosalne mury sklepowego imperium**. Czy to coś zmieni? Trudno powiedzieć, ale na pewno nie zaszkodzi. --- PS: PiPoLiNiO – jeśli Jensen dowie się, że to przez zamówione RTX-y, jego kurtka się zagotuje. Dawaj znać, jakie będą dalsze losy tej batalii! 😄 2
dan254 121 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 https://trzynastkaplus.erli.pl/produkt/karta-graficzna-nvidia-msi-rtx-5090-gaming-trio-oc-32gb-gddr7,235567045?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21830754433&gclid=CjwKCAiAn9a9BhBtEiwAbKg6fu1a0NrFQ-CiK_ltbZSNzcFWbA1quCjTr666Qu7O_Xaau7WTxG200RoC_TwQAvD_BwE&gad_source=1 prawie 24 tys ale dostawa jutro i wysyłka gratis więc chyba warto 😄😄
sovas 662 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 PCB Suprim vs PCB Trio. Widać, że obcięli trochę kondensatorów. Wywalili kondensatory tantalowe na rzecz elektrolitycznych i tantalowe dla vram. Suprim ewidentnie ma lepsze PCB, bardziej "na bogato"
lysyn 96 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Chciałem 4 zamówić a tam tylko jedna
some1 579 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 10 minut temu, galakty napisał(a): Ta tylko 4080 była jechana że to śmietnik w tej cenie i pewnie popyt mniejszy, a teraz 5080 która jest jeszcze większym śmietnikiem nagle jest rozchwytywana Piszę o 4090. Premierowe zamówienie miałem wysłane tego samego dnia. Komu udało się kupić to dostał bez większych opóźnień. Ale wtedy kart było dużo więcej i dystrybutorzy nie lecieli tak w kulki.
Zachy 599 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Miałem na myśli "kupować cokolwiek, kiedykolwiek" w x-kom, nie tylko karty 😀 Jak @x-kom ma cos na stanie wysyla szybko. Np WireView od nich dostalem na drugi dzien.
Umpero 979 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 6 minut temu, Dominik ze Szczecina napisał(a): Mi jeszcze nie wysłali 🙄 Skalperom nie wysyłają 2
Zachy 599 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 2 minuty temu, sovas napisał(a): PCB Suprim vs PCB Trio. Widać, że obcięli trochę kondensatorów. Wywalili kondensatory tantalowe na rzecz elektrolitycznych i tantalowe dla vram. Suprim ewidentnie ma lepsze PCB, bardziej "na bogato" Na bezrybiu i rak ryba - jak to mowia. Trio tylko jednego powaznie brak - vapor chamber. ale chlodzenie i tak chyba daje rade. Suprim ma: + lepsze kondy (jak podales) + VC + wiecej rurek cieplnych + pewnie sporo ciezsze i bogatsze chlodzenie 1
Dominik ze Szczecina 3 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Teraz, Umpero napisał(a): Skalperom nie wysyłają Odpisali mi, że muszę przesłać zaświadczenie o rażeniu prądem i wtedy wyślą.
Zachy 599 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 8 minut temu, Dominik ze Szczecina napisał(a): Mi jeszcze nie wysłali 🙄 Bo wziales dwie i jestes na dywaniku u prezesa
Dominik ze Szczecina 3 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Teraz, Zachy napisał(a): Bo wziales dwie i jestes na dywaniku u prezesa Trochę spękałem, bo już trzecia była w koszyku... Strach pomyśleć, jakie życzenia bym dostał z tego forum 🤕
Umpero 979 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 2 minuty temu, Dominik ze Szczecina napisał(a): Odpisali mi, że muszę przesłać zaświadczenie o rażeniu prądem i wtedy wyślą. Na zabiegi od forumowych terapeutów ITH od rażenia prądem terminy bardziej odległe niż na NFZ. Więc lepiej anuluj te karty bo nie warto tyle czekać.
Umpero 979 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 2 minuty temu, Dominik ze Szczecina napisał(a): Trochę spękałem, bo już trzecia była w koszyku... Strach pomyśleć, jakie życzenia bym dostał z tego forum 🤕 A czego się spodziewasz jak tacy jak ty w ciula lecą? Takie mirki handlarzyny. Rynek psujoo
DżonyBi 2 049 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 5 minut temu, Zachy napisał(a): Suprim ma: + lepsze kondy (jak podales) + VC + wiecej rurek cieplnych + pewnie sporo ciezsze i bogatsze chlodzenie Suprim to Lexus, Trio to Toyota, a Ventus to garbata i owlosiona baba bez zebow 1
dawidoxx 992 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 (edytowane) Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Poszło zgłoszenie do UOKiK. Łącznie z informacją o zezwalaniu właścicieli forum ITH, na reklamowanie tu swoich scamerskich praktyk przez sklep @x-kom. Jestem ciekaw czy w momencie przywłaszczenia części zadatku na rezerwację 4090 przyszły kupujący był informowany z góry że może coś takiego nastąpi, bo jeśli nie to wystarczy zgłosić to na policję 🤣 Edytowane 19 Lutego 2025 przez dawidoxx 3
dawidoxx 992 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 24 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Skłamałbym gdybym napisał że się spodziewałem innego finału lol Gratulacje dla kupujących w @x-kom Wolałbym zapłacić trochę więcej i kupić w porządnym i wiarygodnym sklepie niż lokować kapitał u skalpera z wyimaginowanym terminem dostawy 😀 Ja u nich nic oprócz papieru do drukarki nie kupuje 1
ztx 175 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 2 minuty temu, dawidoxx napisał(a): wystarczy zgłosić to na policję I co kto powie na policji? Zadatek to nie zaliczka. Zaliczka jest zwrotna, zadatek nie.
Dominik ze Szczecina 3 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 5 minut temu, Umpero napisał(a): Na zabiegi od forumowych terapeutów ITH od rażenia prądem terminy bardziej odległe niż na NFZ. Więc lepiej anuluj te karty bo nie warto tyle czekać. O kurde chyba mi się przypadkiem anulowało 😱 A nie, czekaj... To twoje 🧌 2
Mistrz zakonu Paladynów 832 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Wiadomo o której recki dziś 5070 ti?
Kiper09 22 Opublikowano 19 Lutego 2025 Opublikowano 19 Lutego 2025 Tak trochę pozwolę sobie zejść z temu, może mi ktoś pomóc jak włączyć DLSS 4 w Jedi Survivor na 5080? I ogólnie jak wymusić DLSS 4 na wszystkich grach?
Rekomendowane odpowiedzi