Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Vulc napisał(a):

Działa Wam opcja blokady FPS w ustawieniach? Dałem na 60 i oczywiście nadal przy włączonym FSR latają jak wściekłe w zakresie 50-100.

Ogólnie pochwaliłem się wcześniej, że gra chodziła w 60 klatkach. A więc to było do momentu wyłączenia jej i włączenia ponownie. Po tym spadło do 50.  Trochę teraz peniam przed ponownym wyłączaniem, bo od jutra będę jechal w cinematic 30 fps. :E 

Generalnie z ustawieniami graficznymi jest cyrk. Każda zmiana przynosi inne efekty i nie ma żadnej powtarzalności.

Działa to tak że:
60 w opcjach to 120 w grze,

30 w opcjach to 60 w grze

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Ta gra to w obecnym stanie padaka totalna :E Jak jesteś masochistą to graj.

Odpaliłem to na jakieś ~1.5h w gamepassie dzisiaj. I totalnie nie mam ochoty tego dalej testować :E W końcu weekend się zaczyna więc wolę sobie pograć w coś zamiast testować ten badziew :E

Odpalam zaraz Frostpunka 2, aby sobie po prostu pograć.

Stalker 2 to tak jak mówi ostatnie kilkadziesiąt stron tego wątku, niestety na obecnym etapie gruba niedoróbka. Kilka miesięcy minimum zajmie im ogarnięcie tego bajzlu do chociaż przyzwoitego poziomu i to jeszcze wraz z pomocą moderów. Wtedy będzie można się zastanawiać czy to zaczynać.

Czyli taki Cyberpunk 2.0... :E

Eh, czy w ogóle dzisiaj wychodzi coś dorobionego, oprócz gier większych producentów? :E

To chyba czas odpalić HL2, którego zdobyłem ostatnio za darmo :E

Opublikowano

Dawno nie grałem w stalkera. Chyba jak pamiętam to nie warto zabijać mutantów bo tracimy tylko ammo? Chyba że są związani z misją. Jak sadzicie? Jak najlepiej postępować ? 

Opublikowano
25 minut temu, Valeri napisał(a):

Mogliby chociaż zapodać jakiś składaka, żeby pieszo nie popylać :puchar:

Jakaś niedziurawa łódka także by się przydała. Jestem w miejscu, gdzie trzeba się dostać na pewną wysepkę i jest tylko jedna droga, a do brzegu mam jakieś 150m, ale nie, trzeba iść naokoło kilometry przez jakieś bagna.  

Opublikowano
6 minut temu, Necronom napisał(a):

Działa to tak że:
60 w opcjach to 120 w grze,

30 w opcjach to 60 w grze

No kurczę, jak mogłem o tym nie pomyśleć, przecież to logiczne. :E Dzięki. Wrzuciłem 60 klatek i jest to najwolniejsze 60 klatek jakie w życiu widziałem. Serio.

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, zoomehsak napisał(a):

Generowanie klatek macie na auto czy on ?

Ustaw na "on", to jest chyba pierwsza gra, w której widzę opcję "auto" - moim zdaniem bez sensu no chyba, że to jakaś nowa wersja FG specjalnie stworzona pod Stalkera 2. :E 

Opublikowano
3 minuty temu, CavieZ napisał(a):

Dawno nie grałem w stalkera. Chyba jak pamiętam to nie warto zabijać mutantów bo tracimy tylko ammo? Chyba że są związani z misją. Jak sadzicie? Jak najlepiej postępować ? 

Jak się nie da inaczej/nie ma misji, to olewam, a tak szkoda ammo i apteczek.  Nie ma żadnych profitów z zabijaniem tych potworków.  :E Moim zdaniem przesadzili z paskiem zdrowia.

• Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, Necronom napisał(a):

Ja mam wrażenie, że niektórzy w ogóle nie ogarniają podstawowych mechanik tej serii. Chyba nie grali w poprzednie odsłony :D

Może grali ale ostatnio na premierę;)

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Filip454 napisał(a):

Czyli taki Cyberpunk 2.0... :E

Cyberpunk PC to z 3 ligi był premierowo nad tym czymś :E

Bardzie poziom TDU Solar Crown :E 

Tyle, że TDU jest nie do odratowania, ale Stalkera odratują jeśli będą przez kilka kolejnych miesięcy intensywnie pracować, bo potencjał jest, ale wykonanie na całej masie elementów kuleje i wymaga poprawek :E

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, Filip454 napisał(a):

@Stjepan Warto w to w końcu zagrać, czy taki średniak? Nie grałem w pierwszą część. Proszę o werdykt żuri :E

Grałem, warto, Ty poznasz jaka Zona jest, ja już ją trochę znam, psy mnie nie zabiły, pijawa mnie zabiła, bandytów zabiłem, ale jestem słabiak, przydał by się Major Diegtiariow z gaussem. :E 

• Upvote 1
Opublikowano
43 minuty temu, Vulc napisał(a):

Działa Wam opcja blokady FPS w ustawieniach? Dałem na 60 i oczywiście nadal przy włączonym FSR latają jak wściekłe w zakresie 50-100.

Oczywiśćie że limiter klatek w grze nie działa, ale jak właczylem w sterowniku to co innego.

Opublikowano
50 minut temu, Jaycob napisał(a):

Przecież także są? Tutaj masz "krzyżyki", a wrogowie mają czerwone kropki, albo ikonki są z czachami.

Niby tak, ale wolałem ten stary, kwadratowy radar. ;) 

Chociaż wiem czemu się go pozbyli, za dużo miejsca zajmował.

Opublikowano
15 minut temu, Frog67 napisał(a):

Oczywiśćie że limiter klatek w grze nie działa, ale jak właczylem w sterowniku to co innego.

Działa, ale trochę na opak. Jak napisałem wcześniej:

- ograniczenie 60 w opcjach to 120 w grze,

- ograniczenie 30 w opcjach to 60 w grze

• Upvote 1