Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Devils1100 napisał(a):

Nic sie nie poprawiło dalej mi gra chodzi w 120 lekkie spadki wiadomo ;) poczym gra zaczyna w 15 fpsach chodzic myslalem ze cos sie z tym poprawi eh dramat.

Pewnie masz kartę w wersji 8GB. Patcha raczej na to nie będzie :D

Edytowane przez cherrz
Opublikowano
Godzinę temu, cherrz napisał(a):

To co z nimi robić? Mam co prawda raptem 4 godziny gry za sobą, ale skrytka już pełna od broni, EQ też pełne, a przeciążony nie chcę biegać z wiadomych względów. W ogóle to kiedy znajdę gościa u którego mogę te bronie naprawiać? Na razie jestem w tej pierwszej bazie i zdobywam te lepsze bronie z zadań pobocznych.

Żółte sprzedajesz, czerwone możesz przetrzymać w skrytce. Skrytka nie ma limitu pojemości. Bierzesz na każdą wyprawę tylko to co potrzebujesz - max 2 bronie, amunicja, trochę jedzenia i apteczek. Naprawiać bronie może technik w pierwszym mieście, ale jeśli nie masz zamiaru jej używać - nie opłaca się ich naprawiać.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Ok, ustawienia podesłał mi @Reddzik, za co wielkie dzięki 😊. Jeśli macie dropy do 15/20 fps-ów i gra stoi wam w miejscu, ustawcie sobie w opcjach gry:

Grafika: Jakość Cieni zakładka

I Globalne Oświetlenie i Odbicia ustawcie na Niskie 😉 i oczywiscie wył gre obowiązkowo i na nowo włączyć

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano
31 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

Chyba się zbliżam do końca, i tu pytanie. Po ukończeniu fabuły, można dalej podokańczać misje poboczne itp?

Z tego co wiem to nie, napisy końcowe i elo. Ktoś w temacie wcześniej pisał, że bliżej końca niby dostajesz powiadomienie o "miejscu bez powrotu" więc do tego czasu lepiej wszystko co poboczne porobić.

Opublikowano (edytowane)

Nie niskie. Ogólnie GI czyli globalne oświetlenie na wysokim i epickim zjada ponad 1gb pamięci na karcie. Między niskim a średnim ustawieniem jest ok 150mb. Ja mam na średnim poziomie, a cienie te poniżej odbić na wysokich, bo też zasobożerne. Jest poprawa i to wyraźna.

Dlss balans i na razie miód. Zobaczymy co dalej.

Edit

Dokładnie w tym miejscu koleś pokazuje co ile zjada vram

https://www.youtube.com/watch?v=C97sCQ49XZ8

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Ok, pograłem dobrą godzinę, ciut więcej. Dalej są te dropy do 15 FPS-ów. VRAM w normie, więc no...

Wogóle, jak oceniacie tego Stalkera? Ja się zdziwię ogólnie  jak otrzyma jakąkolwiek Nagrodę, a tym bardziej GOTY 🤯 albo trafi do nominacji 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Devils1100 napisał(a):

Ok, pograłem dobrą godzinę, ciut więcej. Dalej są te dropy do 15 FPS-ów. VRAM w normie, więc no...

Wogóle, jak oceniacie tego Stalkera? Ja się zdziwię ogólnie  jak otrzyma jakąkolwiek Nagrodę, a tym bardziej GOTY 🤯 albo trafi do nominacji 

U mnie też włanie drop do 15fps :D 8gb vram , ale to nie jest to. Zużycie gpu wskakuje z 99 na 100% , temperatura gpu i cpu spada. Ilość zjedzonej vram to 7400mb . Dziwna sprawa
Generalnie czegoś brakuje tej grze. Klimat identyczny jak pierwsze stalkery %-) czuje niedosyt jakiś .Idzie czasem się lekko zesrać przez te potwory znienacka w nocy :D

Edytowane przez PepePanDziobak
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PepePanDziobak napisał(a):

U mnie też włanie drop do 15fps :D 8gb vram , ale to nie jest to. Zużycie gpu wskakuje z 99 na 100% , temperatura gpu i cpu spada. Ilość zjedzonej vram to 7400mb . Dziwna sprawa
Generalnie czegoś brakuje tej grze. Klimat identyczny jak pierwsze stalkery %-) czuje niedosyt jakiś .Idzie czasem się lekko zesrać przez te potwory znienacka w nocy :D

O toto własnie jak nie ruszasz myszką wraca normalnie na chwilkę pózniej znów gram lekkie lagi i frizuje na 15fps czy tam 20 czyli mozna smialo powiedziec 8gb nie jest tutaj problemem 🙂

Eh w sumie narazie gram w tego Stalkera 2 i Black opsa 6 ale ile mozna w ten multi grać🙄😒